Έρευνα αποκαλύπτει τα χειρότερα τουριστικά αξιοθέατα: Ένα από αυτά βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Έρευνα αποκαλύπτει τα χειρότερα τουριστικά αξιοθέατα: Ένα από αυτά βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη
Ο νούμερο ένα λόγος για να επισκεφτείς μια πόλη του εξωτερικού, ίσως κρύβει και τη μεγαλύτερη παγίδα.

H επίσκεψη στα τουριστικά αξιοθέατα μιας πόλης, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση κάποιου ταξιδιού. Κάποιες φορές μάλιστα αποτελεί και τον νούμερο ένα λόγο για να επιλέξει κάποιος τον συγκεκριμένο προορισμό. Επομένως, είναι σημαντικό οι τουρίστες να γνωρίζουν τι να περιμένουν.

Κανείς δεν θέλει να φτάσει μπροστά από ένα αξιοθέατο και να φύγει απογοητευμένος, λέγοντας πως «αυτό ήταν τελικά;». Ωστόσο, κάθε ταξιδιώτης έχει βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του αυτό το συναίσθημα. Έτσι, για να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τις κακοτοπιές στα μελλοντικά μας ταξίδια, οι αναλυτές δεδομένων της Stasher έφτιαξαν μια λίστα με 99 παγκόσμια τουριστικά αξιοθέατα για να διαπιστώσουν τι αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε και τι αξίζει να παραλείψετε.

Συγκέντρωσαν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα σε επίπεδο πόλης και χώρας για μερικές βασικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών στην Google, της βαθμολογίας των τοπικών καταλυμάτων, της απόστασης από το πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο, της ασφάλειας των τουριστών και της δημοτικότητας στο TikTok, για να δώσουν σε κάθε αξιοθέατο μια συνολική βαθμολογία με άριστα το δέκα.

Με βάση τα στοιχεία, λοιπόν, που μάζεψαν, κατέληξαν πως η Λεωφόρος της Δόξας στο Χόλιγουντ είναι το χειρότερο αξιοθέατο που μπορεί να επιλέξει να δει κάποιος. Η βαθμολογία που έλαβε ήταν μόλις 3.42/10.

Στη δεύτερη θέση της έρευνας βρέθηκε το Μεγάλο Παζάρι της Κωνσταντινούπολης, μία από τις παλιές αγορές του κόσμου, η οποία όμως δεν ενθουσίασε τους τουρίστες που την είδαν από κοντά. Αμέσως μετά ήταν το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας, το οποίο καταποντίστηκε στη βαθμολογία, εξαιτίας της τεράστιας απόστασής του από το κοντινότερο αεροδρόμιο (219 χιλιόμετρα).

Στα καλύτερα αξιοθέατα κερδίζει η Βουδαπέστη

Όσον αφορά τώρα τα καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα, αυτό που κέρδισε ήταν το Κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου στη Βουδαπέστη με συνολικό σκορ 7.34/10.

@ka.tea.ah 📍 Hungarian Parliament Building, Budapest 🇭🇺 #budapesthungary #budapestguide #danuberivercruise #danuberiverbudapest #danubecruise #budapestatnight ♬ I Wanted to Leave - SYML

Το συγκεκριμένο αξιοθέατο διαθέτει πολύ υψηλή βαθμολογία (4,8/5) στις κριτικές Google, ενώ τα καταλύματα στην ουγγρική πρωτεύουσα χαρακτηρίζονται ως value for money από τους επισκέπτες. Επίσης βίντεο με το κτίριο έχουν προβληθεί στο TikTok περισσότερες από 887,1 εκατομμύρια φορές.

Στη δεύτερη θέση με τα καλύτερα αξιοθέατα βρίσκεται η εμβληματική Disneyland του Παρισιού, με βαθμολογία 7,17/10. Το θέρετρο έκτασης 5.510 στρεμμάτων γιόρτασε πρόσφατα την 30ή επέτειό του και υποδέχθηκε πάνω από 9,7 εκατομμύρια επισκέπτες.

@ka.tea.ah 📍 Hungarian Parliament Building, Budapest 🇭🇺 #budapesthungary #budapestguide #danuberivercruise #danuberiverbudapest #danubecruise #budapestatnight ♬ I Wanted to Leave - SYML

Η Disneyland Paris είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στο TikTok, με τις αναρτήσεις από τη συγκεκριμένη τοποθεσία να έχουν προβληθεί 7,9 δισεκατομμύρια φορές. Τέλος, την τριάδα κλείνει το Blue Lagoon στην Ισλανδία με συνολική βαθμολογία 7,15/10.