Ιωάννινα: Ξεσπά ο πατέρας της 20χρονης που πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης: «Είχαν το παιδί μου νηστικό με μια απλή αντιβίωση και κορτιζόνη»

Επιμέλεια: Newsroom
Ιωάννινα: Ξεσπά ο πατέρας της 20χρονης που πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης: «Είχαν το παιδί μου νηστικό με μια απλή αντιβίωση και κορτιζόνη»
Σάλος έχει προκληθεί με τον ανεξήγητο θάνατο φοιτήτριας, στα Ιωάννινα, με τις Αρχές να αρχίζουν να ερευνούν το τραγικό συμβάν.

Δεν είχε ιατρικό ιστορικό η 20χρονη φοιτήτρια που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπως δηλώνει ο σύμβουλος που όρισε η οικογένειά της. Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης ανέφερε εχθές πως η έρευνά του έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν το κορίτσι θα μπορούσε να έχει βγει ζωντανό από την περιπέτεια που το οδήγησε στον θάνατο.

Η 20χρονη, που σπούδαζε στην πόλη των Ιωαννίνων, εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης λόγω αμυγδαλίτιδας, ενώ οι γονείς της βρίσκονταν στην Αθήνα και έχασε τη ζωή της από ανακοπή. «Εμείς έχουμε εικόνα τι έχει συμβεί. Ξέρουμε πως υπάρχει μια λοίμωξη στη περιοχή των αμυγδαλών, η οποία επεκτάθηκε και προκάλεσε συστηματικές επιπλοκές. Θέλουμε όμως, για να είμαστε σίγουροι και να έχουμε τα αποτελέσματα. Θα περιμένουμε κάποιους μήνες για να επαληθεύσουμε τα ευρήματα», ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης.

«Ζητάω να μάθω το λόγο που συνέβη αυτό το κακό. Δεν ξέρω αν οι γιατροί λόγω φόρτου εργασίας δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Όταν έχεις ένα παρθένο οργανισμό, υγιέστατο παιδί που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία και το παιδί δεν αντιδράει, δεν θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κάποιος; Όλες τις προηγούμενες μέρες το είχαν το παιδί με μια απλή αντιβίωση και κορτιζόνη, χωρίς να αντιδρά στις θεραπείες το παιδί. Όταν έχεις ένα παιδί που οι αμυγδαλές του είναι πνιγμένες στο πύον και οι θεραπείες δεν αποδίδουν, δεν πρέπει να ψαχτείς καλύτερα, ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί; Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί. Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευε η ζωή της, μας έλεγαν», συμπλήρωσε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι μία μέρα πρωτού υποστεί ανακοπή και καταλήξει οι γιατροί την είχαν επί ώρες στην αναμονή για μια αξονική. «Την τελευταία μέρα, παραμονή του θανάτου του παιδιού μας είπαν ότι θα του κάνουμε αξονική μήπως υπάρχει κάποιοι απόστημα. Το είχαν νηστικό το παιδί, είχε ατροφήσει η μικρή διότι λόγω του πρηξίματος του λαιμού της τόσες μέρες δεν μπορούσε να φάει. Την είχαν σε αναμονή για την αξονική. Από το πρωί, η αξονική έγινε το απόγευμα, το βράδυ. Παίρναμε τηλέφωνο για μάθουμε τα αποτελέσματα. Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί», επεσήμανε ενώ συμπλήρωσε πως οι γιατροί είχαν και διαφωνίες μεταξύ τους.

«Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν άνθρωπο, θέλω πρώτα να γίνουν οι έρευνες, να βγουν οι απαντήσεις από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε κι αν υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν», τόνισε.