Η συγκλονιστική στιγμή που ταύρος με φωτιές στα κέρατα χτυπάει άνθρωπο που είχε απορροφηθεί στο κινητό του (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η συγκλονιστική στιγμή που ταύρος με φωτιές στα κέρατα χτυπάει άνθρωπο που είχε απορροφηθεί στο κινητό του (vid)
Ενώ οι παραδόσεις αυτές έχουν πολιτιστική σημασία σε ορισμένες κοινότητες στην Ισπανία, υπογραμμίζουν τη σημασία της τήρησης των μέτρων ασφαλείας και της διασφάλισης ότι οι συμμετέχοντες έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων που ενέχουν.

Σε ένα σοκαριστικό και συγκλονιστικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης «Bou embolat» στο Alcàsser, στην επαρχία Βαλένθια της Ισπανίας, ένας δρομέας έζησε μια τρομακτική συνάντηση με έναν ταύρο ενώ ήταν απορροφημένος στο κινητό του τηλέφωνο. Το περιστατικ, χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων που εγκυμονεί η απόσπαση της προσοχής σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου.

Το ίδιο το γεγονός, γνωστό ως «Bou embolat», είναι ένα παραδοσιακό θέαμα που λαμβάνει χώρα σε διάφορα μέρη της Ισπανίας, ιδίως στην κοινότητα της Βαλένθια και στη νότια Καταλονία. Περιλαμβάνει έναν ταύρο με μπάλες από εύφλεκτο υλικό προσαρτημένες στα κέρατά του, και κατά τη διάρκεια των εορτασμών, αυτό το φλογερό θηρίο περιφέρεται στους δρόμους, καθώς οι συμμετέχοντες προσπαθούν να περιηγηθούν στην πορεία του αποφεύγοντας τη φόρτιση του.

Στα πλάνα του βίντεο, ένας μυώδης ταύρος με τα φλογερά κέρατα του επιτίθεται προς έναν νεαρό άνδρα που φαίνεται να είναι εντελώς απορροφημένος στο τηλέφωνο του. Είναι μια στιγμή απροσεξίας που έχει δραματικές συνέπειες. Ο δρομέας αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που πλησιάζει μόλις το τελευταίο δευτερόλεπτο και μέχρι τότε είναι πολύ αργά για να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Ο νεαρός προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά παραπατά και πέφτει. Ο ταύρος πλησιάζει γρήγορα και οι κραυγές των θεατών γεμίζουν το φόντο καθώς παρακολουθούν το χάος που εκτυλίσσεται. Ο ταύρος ποδοπατά τον δρομέα πριν οι θεατές σπεύσουν να τον βοηθήσουν.

Ευτυχώς, παρά την τρομακτική δοκιμασία, ο άνδρας δέχτηκε βοήθεια από τους γύρω του. Κατάφεραν να τον τραβήξουν σε ασφαλές μέρος, αποτρέποντας μια πιο σοβαρή έκβαση. .