Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι, εκκενώθηκε το Γηροκομείο Βόλου, μεγάλες καταστροφές στη Μαγνησία

Newsroom
Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός, πέντε αγνοούμενοι, εκκενώθηκε το Γηροκομείο Βόλου, μεγάλες καταστροφές στη Μαγνησία
Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μαγνησία και Σποράδες, ενώ, μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή και άλλοι πέντε αγνοούνται.

Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel, η οποία πλήττει με σφοδρότητα πολλές περιοχές και ειδικότερα τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Στο Βόλο, ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού ενώ προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Πέντε άτομα αγνοούνται στην περιοχή της Μαγνησίας, λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Τα τέσσερα από τα αγνοούμενα άτομα αγνοούνται στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ενώ από το μεσημέρι αγνοείται ένας ακόμα άνδρας στον Βόλο.

Εκκενώθηκαν το Γηροκομείο Βόλου και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Την ίδια ώρα, εκκενώθηκαν το Γηροκομείο του Βόλου. Μάλιστα, το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος.

Αναμένεται δε να εκκενωθεί και το κεντρικό κτίριο που επίσης βρίσκεται κοντά στο ρέμα και θα παραμείνουν μόνο οι ηλικιωμένοι που διαβιούν στην τρίτη πτέρυγα. Στο Γηροκομείο επικρατούν συνθήκες αλλοφροσύνης και η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να εξασφαλίσει στέγη στους ηλικιωμένους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τεράστιες καταστροφές στη Μαγνησία

Πρωτοφανή είναι τα όσα διαδραματίζονται στη Μαγνησία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, νοικοκυριά είναι από το μεσημέρι χωρίς ρεύμα λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης, ενώ για τις περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στη Ζαγορά Πηλίου, όπου το ύψος της βροχής ως το μεσημέρι της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου έφτασε τα 645 mm.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές που πλημμύρισαν από τα πρωτοφανή ύψη βροχής στην περιοχή, ενώ έγιναν πολλές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών και άντλησης υδάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία

Νέο μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις 20.00 από το «112» στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας έτσι την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως αναφέρει το μήνυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας λόγω εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.