«Ζούμε στην Μπανανία; Αίσχος»: Εξοργισμένοι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Εθνική οδό (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Ζούμε στην Μπανανία; Αίσχος»: Εξοργισμένοι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Εθνική οδό (vid)
Εξοργισμένοι είναι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν για ώρες στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου λόγω της πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε επτά τόνους υγραερίου.

Από τις 12:00 το μεσημέρι, οπότε και διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου λόγω πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7 τόνους υγραερίου, οι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, καθώς ξεκινά η επιχείρηση μεταφοράς του αερίου.

Οι οδηγοί που είναι εγκλωβισμένοι εδώ και ώρες εκφράζουν την απογοήτευσή τους στην τηλεόραση του MEGA λόγω της έλλειψης οργάνωσης και επικοινωνίας από τις αρχές, όπως την περιγράφουν.

«Εγώ είμαι από τους τυχερούς που σε 4 ώρες μπόρεσα και πήγα από τα διόδια της Κορίνθου μέχρι την Κινέτα και έκανα αναστροφή και γύρισα πίσω στην Κόρινθο. Ήμουν στο αμάξι 4 ώρες. Μετά από 4 ώρες καταφέραμε να κάνουμε αναστροφή και στο 60 χλμ. στις 18.30 η ώρα, άνοιξαν επιτέλους μια έξοδο από το διάζωμα για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί η Εθνική οδός, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, ενώ παράλληλα υπήρχαν και δύο περιφερειακοί οδοί, δεξιά και αριστερά της Εθνικής, οι οποίες και αυτές ήταν εγκλωβισμένες», λέει ο κ. Αναστάσιος Μπάσδελης.

Όπως εξηγεί ο οδηγός, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την Ολυμπία Οδό για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Θεωρώ μεγάλο ατόπημα και ανευθυνότητα, όταν υπήρχε αυτό το πρόβλημα από νωρίς, να μας επιτρέψουν να μπούμε μέσα στην Ολυμπία Οδό, να εγκλωβιστούμε, με ό, τι σημειώνει αυτό. 14.15 που μπήκαμε εμείς, μας είπαν ότι θα κάνουμε παράκαμψη από την Κινέτα και ξαφνικά φτάσαμε στην Κινέτα μετά από 4 ώρες. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αν συνέβαινε κάτι, σε αυτή τη βόμβα που υπάρχει, τι θα γινόταν; Επιτρέπεται η Εθνική οδός να μην έχει εξόδους διαφυγής σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι; Στην Μπανανία ζούμε;».