Σοκαριστικό ατύχημα σε γυμναστήριο: Του έπεσε μηχάνημα στο λαιμό και τώρα οι γιατροί του δίνουν 1% πιθανότητα να περπατήσει (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σοκαριστικό ατύχημα σε γυμναστήριο: Του έπεσε μηχάνημα στο λαιμό και τώρα οι γιατροί του δίνουν 1% πιθανότητα να περπατήσει (vid)
Το τραγικό συμβάν, που καταγράφηκε από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του γυμναστηρίου, συνέβη στις 4 Αυγούστου και άφησε πολλούς μάρτυρες άναυδους.

Ένα τρομακτικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε σαν σκηνή από ταινία έλαβε χώρα σε γυμναστήριο, στη Βραζιλία,ένας 42χρονος λάτρης του γυμναστηρίου, αντιμετώπισε ένα τρομακτικό ατύχημα με μηχάνημα squat που είχε ως αποτέλεσμα έναν καταστροφικό τραυματισμό στον αυχένα, αφήνοντάς τον αβέβαιο για το αν θα μπορέσει ποτέ να περπατήσει ξανά.

Το τραγικό συμβάν, που καταγράφηκε από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του γυμναστηρίου, συνέβη στις 4 Αυγούστου και άφησε πολλούς μάρτυρες άναυδους. Ο Silva βρέθηκε απροετοίμαστος, καθώς ένα μηχάνημα squat που κρατούσε πλάκες 150 κιλών κατέρρευσε, συνθλίβοντάς τον απότομα.

Τα πλάνα αποκαλύπτουν τον Da Silva να κάθεται σε έναν πάγκο και να παίρνει ανάσα ανάμεσα στα σετ προπόνησης που έκανε. Ξαφνικά χτυπήθηκε από τις βαριές πλάκες, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να καταρρεύσει πάνω στο λαιμό του.

Τα γρήγορα σκεπτόμενα άτομα που βρίσκονταν στο γυμναστήριο ενήργησαν άμεσα, σπεύδοντας να βοηθήσουν τον Da Silva. Κατάφεραν να αφαιρέσουν το βάρος και κάλεσαν αμέσως την επείγουσα ιατρική βοήθεια. Το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Santo Antônio, όπου υποβλήθηκε σε τετράωρη θεραπεία για τη σταθεροποίηση του αυχένα του.

Ωστόσο, η έκταση της ζημιάς ήταν βαθιά, και παρόλο που διατηρεί μερική χρήση των χεριών του, η πιθανότητα να περπατήσει ξανά παραμένει ελάχιστη.

Ο Dr. José Correia, νευροχειρουργός, συζήτησε τις προκλήσεις που θέτουν τέτοιου είδους τραυματισμοί, τονίζοντας τις ζοφερές στατιστικές πιθανότητες για πλήρη ανάρρωση. Εξήγησε: «Η πιθανότητα είναι, στατιστικά, μικρότερη από 1% για την επιστροφή των κινητικών και ευαίσθητων λειτουργιών».

Η σοβαρότητα της κατάστασης απορρέει από τη διάσπαση της θωρακοοσφυϊκής συμβολής, μιας κρίσιμης περιοχής όπου έχει χαθεί η συνέχεια των οστών.

Το γυμναστήριο, 220 Fit, επέμεινε ότι ο εξοπλισμός ήταν σε άψογη κατάσταση, αφού είχε αγοραστεί μόλις δύο μήνες πριν από το περιστατικό. Παρόλα αυτά, το μηχάνημα παρουσίασε απροσδόκητη δυσλειτουργία, οδηγώντας στο καταστροφικό ατύχημα.