Ρεπορτάζ της Daily mail για τις πιο ακριβές ξαπλώστρες στην Ευρώπη: «Ίμπιζα, Μαγιόρκα, Σαρδηνία και...Μύκονος»

Επιμέλεια: Newsroom
Ρεπορτάζ της Daily mail για τις πιο ακριβές ξαπλώστρες στην Ευρώπη: «Ίμπιζα, Μαγιόρκα, Σαρδηνία και...Μύκονος»
Οι ξαπλώστρες ενός beach bar στο νησί των ανέμων ανάμεσα στις πιο ακριβές σε όλη την Ευρώπη!

Με το θέμα του τεράστιου κόστους της ξαπλώστρας σε διάφορους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς καταπιάνεται η Daily Mail παρουσιάζοντας ένα σχετικό ρεπορτάζ. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τουρίστες που αναζητούν θέση σε μια ξαπλώστρα έρχονται αντιμέτωποι με αδιανόητα ποσά που φτάνουν και τα 80 ευρώ για δύο απλές ξαπλώστρες σε δημοφιλείς παραλίες.

Το δημοσίευμα όμως αναφέρεται και σε υπερπολυτελείς επιλογές που το κόστος φτάνει ακόμη και τα… 700 ευρώ.

Τα beach clubs σε γνωστές τοποθεσίες έχουν γίνει δημοφιλής επιλογή για διασημότητες, πλούσιους τουρίστες και επίδοξους influencers που δεν έχουν θέμα να πληρώσουν όσο χρειάζεται για μια μέρα σε μια ιδιωτική παραλία μακριά από τα πλήθη. Αλλά, όπως προσθέτει η Daily Mail, ακόμη και οικογένειες που αναζητούν μια οικονομική απόδραση καλούνται να πληρώσουν για τις ξαπλώστρες στην παραλία 40 ευρώ ανά άτομο.

Πιο αναλυτικά, ανάμεσα στα πιο ακριβά beach clubs που βρέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας του βρετανικού μέσου ήταν το Arienzo Beach Club στο Ποζιτάνο. Κόστος; 685 ευρώ για μια “VIP εμπειρία” που περιλαμβάνει ξαπλώστρα, ομπρέλα, νερό, ορεκτικό, κυρίως πιάτο.

Στη συνέχεια υπάρχει το Nikki Beach στη Σαρδηνία, όπου με 500 ευρώ μπορείτε να έχετε την “εμβληματική ξαπλώστρα” . Στα πιο...ελληνικά υπάρχει το Scorpios Beach στη Μύκονο με 160 ευρώ για μία καμπάνα, και το La Reserve A La Plage στο Σαιν Τροπέ της Γαλλίας, όπου κοστίζει 80 ευρώ την ημέρα η μία ξαπλώστρα – ή 200 ευρώ για μία διπλή ξαπλώστρα.

1