Οργή στις εβραικές κοινότητες για μενού εστιατορίου με αντισημιτικά υπονοούμενα: «Είμαστε αγανακτισμένοι, θα κινηθούμε νομικά»

Επιμέλεια: Newsroom
Οργή στις εβραικές κοινότητες για μενού εστιατορίου με αντισημιτικά υπονοούμενα: «Είμαστε αγανακτισμένοι, θα κινηθούμε νομικά»
Τελικά το εστιατόριο απέσυρε τις συγκεκριμένες ονομασίες από τα πιάτα του και να ζητήσει συγγνώμη.

Ένα εστιατόριο fast food στην Αργεντινή έχει χαρακτηριστεί «προσβλητικό» και «αηδιαστικό» από εβραϊκές κοινότητες, αφού σέρβιρε φαγητά που φέρουν το όνομα του θύματος του Ολοκαυτώματος, Άννα Φρανκ, αλλά και του Αδόλφου Χίτλερ.

Συγκεκριμένα, το μενού περιλαμβάνει τις «πατάτες Αδόλφος» (τηγανητές πατάτες με μπέικον και τσένταρ) και το «μπέργκερ Άννα Φρανκ».

Η Άννα Φρανκ ήταν μία έφηβη που κρύφτηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής τους στην Ολλανδία το 1942, η οποία τελικά οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν, όπου πέθανε από εξάντληση το 1945 σε ηλικία 15 ετών.

Το συγκεκριμένο μενού έκανε έξαλλητην Εβραϊκή Κοινότητα Ραφαέλα, η οποία απείλησε το εστιατόριο με μήνυση.

«Δεδομένης της γνώσης του κοινού ότι ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού στην πόλη μας χρησιμοποιεί επιπόλαια τα ονόματα της Άννας Φρανκ και του Αδόλφου Χίτλερ για να ονομάσει τα προϊόντα τους, η Εβραϊκή Κοινότητα Ραφαέλα εκφράζει την αγανάκτησή της, ανακοινώνοντας ότι θα κινηθούμε νομικά», ανέφερε η συγκεκριμένη εβραϊκή κοινότητα.