Πρώτη νίκη για το Κίνημα της Πετσέτας: Εξαφανίστηκαν οι ξαπλώστρες από την Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο

Επιμέλεια: Newsroom
Πρώτη νίκη για το Κίνημα της Πετσέτας: Εξαφανίστηκαν οι ξαπλώστρες από την Μικρή Σάντα Μαρία στην Πάρο
Το «Κίνημα της Πετσέτας» για ελεύθερες παραλίες προκάλεσε εξελίξεις και παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε και την πρώτη του «νίκη» σε παραλία στην Πάρο.

Τo «κίνημα της πετσέτας» σημείωσε την πρώτη του νίκη στη μάχη που δίνει για τις ξαπλώστρες σε παραλίες των ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ένα πολίτης της Πάρου στο Facebook, φαίνεται πως το μισό κομμάτι της παραλίας στη Μικρή Σάντα Μαρία απελευθερώθηκε από τις ξαπλώστρες.

Η πρόσβαση, πλέον, στη συγκεκριμένη παραλία στα βορειοδυτικά του νησιού για τους λουόμενους είναι ελεύθερη και ήδη αρκετοί απόλαυσαν το μπάνιο τους.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα», όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις για τις παραλίες.

Ο ίδιος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ επεσήμανε πως «υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την παροχή υπηρεσιών σε παραλίες. Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην Πάρο, είναι ότι δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών… Η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα αυτούς του παραχωρισιούχους… Δε θα ανεχόμαστε κάτι που είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της χώρας».