O γύρος του κόσμου σε δέκα χρόνια: Ο άνθρωπος που ταξίδεψε σε κάθε χώρα του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο

O γύρος του κόσμου σε δέκα χρόνια: Ο άνθρωπος που ταξίδεψε σε κάθε χώρα του κόσμου χωρίς να μπει σε αεροπλάνο
Ο Δανός Torbjørn 'Thor' Pedersen έχει κάνει το σχεδόν αδύνατο. Ταξίδεψε σε 203 χώρες χωρίς ποτέ να κάνει ούτε μια πτήση!

Στις αρχές του 2013, ο Torbjørn C. Pedersen ή Thor, στους φίλους του, έλαβε ένα email που θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα. «Ο πατέρας μου μού έστειλε έναν σύνδεσμο για ένα άρθρο και έκανα αμέσως κλικ σε αυτό», θυμάται ο Δανός ταξιδιώτης . «Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι κανείς στην ιστορία δεν είχε πάει σε κάθε χώρα του κόσμου χωρίς να πετάξει. Το γεγονός αυτό μου τράβηξε την προσοχή και αποφάσισα να το επιχειρήσω».

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία ταξιδιού, αυτός ο Δανός έγινε ο πρώτος άνθρωπος που επισκέφτηκε κάθε χώρα στον κόσμο σε ένα αδιάκοπο ταξίδι χωρίς ποτέ να μπει σε αεροπλάνο.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναγνωρίζουν 195 κυρίαρχα κράτη, αλλά ο κ. Pedersen έχει συμπεριλάβει και άλλα αμφισβητούμενα εδάφη στη λίστα του.

Πέρασε τουλάχιστον 24 ώρες σε κάθε χώρα, ταξιδεύοντας με τα πόδια, αυτοκίνητο, λεωφορείο, τρένο και βάρκα — συμπεριλαμβανομένων 37 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των 3.576 ημερών, ο Δανός επιβιβάστηκε σε 379 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 158 τρένα, 351 λεωφορεία, 219 ταξί, 33 βάρκες και 43 ρίκσα, μετρώντας συνολικά 358.883 km.

Ο Πέντερσεν αποκάλυψε ότι έμενε σε σπίτια αγνώστων, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την αποστολή του, στα σπίτια «πολλών, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών στο ταξίδι του.

«Πέρασα σε όλες τις χώρες του κόσμου – εκείνες με ένοπλες συγκρούσεις, αυτές με εστίες ιού – χωρίς τίποτα να μπορεί να σταματήσει τι ταξίδι μου», εξήγησε στο CNN.

«Είτε είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον πλανήτη, είτε ο κόσμος είναι πολύ καλύτερος από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθώντας καθημερινά τις τρομακτικές, δραματικές ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ειδησεογραφικά κανάλια».

Ενώ, ως επί το πλείστον, η εμπειρία ήταν «όμορφη» και «ιδιαίτερη», υπήρξαν κάποια προβληματάκια στην πορεία.

Το πιο σημαντικό ήταν τα γεγονότα της πανδημίας COVID-19 στις αρχές του 2020, τα οποία καθυστέρησαν σημαντικά το παγκόσμιο ταξίδι καθώς ο Pedersen είχε κολλήσει στο Χονγκ Κονγκ για δύο ολόκληρα χρόνια.

Ο Pedersen ανυπομονεί τώρα να κάνει οικογένεια με τη σύζυγό του, Le, και εργάζεται μαζί με τον Καναδό σκηνοθέτη Mike Douglas στο The Impossible Journey , ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του ενώ σχεδιάζει επίσης να γράψει ένα βιβλίο για το όμορφο ταξίδι του.

Tips by Markos: Η Ζάκυνθος που θα λατρέψεις!