ΗΠΑ: Γονείς ξέχασαν το παιδί τους στο αμάξι και ο πατέρας έσπασε το παρμπρίζ για να το σώσει (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
ΗΠΑ: Γονείς ξέχασαν το παιδί τους στο αμάξι και ο πατέρας έσπασε το παρμπρίζ για να το σώσει (vid)
Ο άνδρας κατέφυγε στη χρήση ενός σίδερου ελαστικών σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σπάσει το μπροστινό παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να απελευθερώσει το πολύτιμο παιδί του.

Τέτοιες απίστευτες στιγμές αποτελούν τρανή υπενθύμιση των κινδύνων που εγκυμονούν οι ακραίες καιρικές συνθήκες. Το συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Arlington του Τέξας, καθώς οι καυτές θερμοκρασίες κατακλύζουν σχεδόν όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ κάτω από έναν αδυσώπητο "θερμικό θόλο", θέτοντας σε κίνδυνο 300 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Το οδυνηρό βίντεο κατέγραψε την απόγνωση ενός πατέρα, καθώς προσπαθούσε να σώσει το μωρό του από ένα αχνιστό αυτοκίνητο. Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, η κατάσταση έγινε κρίσιμη και οι θεατές έμειναν αμέτοχοι, νιώθοντας αβοήθητοι μπροστά σε αυτό το δυνητικά τραγικό σενάριο.

Ο άνδρας κατέφυγε στη χρήση ενός σίδερου ελαστικών σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σπάσει το μπροστινό παρμπρίζ του αυτοκινήτου και να απελευθερώσει το πολύτιμο παιδί του. Η αφόρητη ζέστη επέτεινε τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, καθιστώντας τη διάσωση ακόμη πιο κρίσιμη. Ευτυχώς, ένας άλλος παρευρισκόμενος έφτασε σύντομα με έναν μεγαλύτερο στύλο για να βοηθήσει στην προσπάθεια διάσωσης.

Μετά από αδιάκοπες προσπάθειες, οι δύο τους κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τρύπα αρκετά μεγάλη ώστε να φτάσουν το μωρό και να το βγάλουν από το καυτό όχημα. Μια γυναίκα σκαρφάλωσε γενναία μέσα από το σπασμένο παρμπρίζ για να περάσει προσεκτικά το μωρό μέσα από το σπασμένο τζάμι σε ασφαλές σημείο.

Η αγκαλιά του πατέρα με το διασωθέν παιδί του έφερε μια στιγμή ανακούφισης μέσα στην οδυνηρή δοκιμασία. Οι αρχές από το αστυνομικό τμήμα του Harlingen και το EMS κλήθηκαν γρήγορα στη σκηνή για να διασφαλίσουν την ευημερία του μωρού και να παράσχουν εξετάσεις μετά το τραυματικό γεγονός.

Ως εκ θαύματος, παρά τις οδυνηρές συνθήκες, το μωρό βρέθηκε σώο και αβλαβές. Οι γονείς είχαν κλειδώσει κατά λάθος τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο όχημα, αφήνοντας το παιδί παγιδευμένο στην κλιμακούμενη ζέστη. Ευτυχώς, δεν αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς αναμφίβολα επρόκειτο για ένα τραυματικό ατύχημα.