Το Άμστερνταμ απαγόρευσε τα κρουαζιερόπλοια να πλησιάζουν την πόλη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσει μακριά τους «ενοχλητικούς» τουρίστες

Επιμέλεια: Newsroom
Το Άμστερνταμ απαγόρευσε τα κρουαζιερόπλοια να πλησιάζουν την πόλη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσει μακριά τους «ενοχλητικούς» τουρίστες
Το Άμστερνταμ σκέφτεται να απαγορεύσει την είσοδο όλων των κρουαζιερόπλοιων στην πόλη για να περιορίσει τη ρύπανση και να μειώσει τον αριθμό των τουριστών, παράλληλα με νέους κανονισμούς για το αλκοόλ και την κάνναβη.

Οι κρουαζιέρες είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ταξιδέψετε σε πολλές πόλεις ή χώρες. Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τις αποσκευές σας από δωμάτιο σε δωμάτιο και μπορείτε να χαλαρώσετε, να φάτε, να πιείτε και να πλατσουρίσετε στην πισίνα ενώ ταξιδεύετε.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή διακοπών για όποιον θέλει να δει περισσότερο από τον κόσμο και οι κρουαζιέρες ποταμών είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να γυρίσετε την Ευρώπη. Ωστόσο, μια πόλη πρόκειται να διαγραφεί μια για πάντα αυτή την επιλογή.

Το τοπικό συμβούλιο του Άμστερνταμ απαγόρευσε στα κρουαζιερόπλοια να φτάνουν στο κέντρο της πόλης. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια προσπάθεια του ολλανδικού συμβουλίου να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών.

Μέχρι τώρα, πολλά ευρωπαϊκά δρομολόγια κρουαζιέρας περιλάμβαναν το Άμστερνταμ, γνωστό για τα μουσεία ιστορίας του πολέμου, τα «καφέ κάνναβης», την περιοχή των κόκκινων φαναριών και την ποδηλατική κουλτούρα. Ορισμένες εταιρείες κρουαζιέρας δήλωσαν τώρα ότι αντί να σταματήσουν στο Άμστερνταμ θα μεταφερθούν στο Ρότερνταμ.

Δεν είναι η μόνη αλλαγή που έρχεται στο Άμστερνταμ στην προσπάθεια της πόλης να βελτιωθεί. Οι αξιωματούχοι του Άμστερνταμ έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή πολλούς νέους κανόνες για να καταπολεμήσουν τις πληθώρα εργένηδων και μεθυσμένων που προκαλούν αναστάτωση στους φιλήσυχους Ολλανδούς.