Αυστραλία: Εστιατόριο απαγόρευσε την είσοδο σε vegan για ψυχικούς λόγους (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Αυστραλία: Εστιατόριο απαγόρευσε την είσοδο σε vegan για ψυχικούς λόγους (vid)
Ο Μάουντεν εξέφρασε την απογοήτευσή του, δηλώνοντας: «Αρχίσαμε να λαμβάνουμε όλες αυτές τις αρνητικές κριτικές χωρίς κανένα πραγματικό σχόλιο, γεγονός που πραγματικά βλάπτει την επιχείρηση»

Ο σεφ Τζον Μάουντεν, γνωστός για την αμφιλεγόμενη απόφασή του να απαγορεύσει την είσοδο των χορτοφάγων στο εστιατόριό του στο Περθ της Αυστραλίας, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ισχυρίζεται ότι η κίνηση αυτή στην πραγματικότητα ενίσχυσε την επιχείρησή του. Ο Βρετανός σεφ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου Fyre, επικαλέστηκε «λόγους ψυχικής υγείας» για την απαγόρευση και εξήγησε ότι προήλθε από μια αρνητική κριτική στο Facebook από έναν vegan πελάτη που προκάλεσε έναν καταιγισμό από κριτικές ενός αστεριού.

Ο Μάουντεν εξέφρασε την απογοήτευσή του, δηλώνοντας: «Αρχίσαμε να λαμβάνουμε όλες αυτές τις αρνητικές κριτικές χωρίς κανένα πραγματικό σχόλιο, γεγονός που πραγματικά βλάπτει την επιχείρηση». Ωστόσο, η είδηση της απαγόρευσης των χορτοφάγων εξαπλώθηκε γρήγορα και η δημοσιότητα που προέκυψε οδήγησε σε εκπληκτική αύξηση των εργασιών του Fyre.

@9news Furious activists have protested outside a #Perth restaurant after it announced it was banning #vegans 'for mental health reasons.' #9News #veganban ♬ original sound - 9News Australia

Η σελίδα του εστιατορίου στο Facebook έχει κατακλυστεί από θετικές κριτικές που επικροτούν την απαγόρευση των vegans. Επιπλέον, ο Mountain έχει λάβει συντριπτική υποστήριξη από συναδέλφους του σεφ, υποστηρίζοντας ότι «το 99% των σεφ σε όλο τον κόσμο μισούν τους χορτοφάγους». Ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απροσδόκητη ευκαιρία μάρκετινγκ, χαριτολογώντας: «Σας ευχαριστώ πολύ, αγαπώ τους χορτοφάγους. Μπορώ να πάω να αγοράσω μια νέα φάρμα τώρα και να φροντίζω τα ζώα μου όμορφα».

Ο Mountain εξήγησε ότι το θέμα προέκυψε όταν μια νεαρή γυναίκα ρώτησε για τις vegan επιλογές στο εστιατόριό του. Αρχικά της υποσχέθηκε να την εξυπηρετήσει με ένα πιάτο νιόκι για vegan, αλλά παραδέχτηκε ότι ξέχασε το αίτημά της τη νύχτα που την επισκέφθηκε λόγω της τροφοδοσίας μιας ιδιωτικής εκδήλωσης. Η πελάτισσα εξέφρασε την απογοήτευσή της σε μια κριτική που ακολούθησε στο Facebook, τονίζοντας τη σημασία του να μπορούν τα εστιατόρια να καλύπτουν όλες τις διατροφικές προτιμήσεις.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram