Τα ονόματα που ακούγονται ως διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα

Τα ονόματα που ακούγονται ως διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα
Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν τα σενάρια για τη διαδοχή του στο κόμμα. Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και Σακελλαρίδης μέσα στα ονόματα που «παίζουν».

Η επομένη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Μετά τη διπλή ήττα του κόμματος στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και να μην είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του από τα μέλη του κόμματος.

Αμέσως έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, για το ποιος ή ποια θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να ανασυγκροτήσει το κόμμα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι είναι πολλά. Από αυτά όμως ξεχωρίζουν πέντε σύμφωνα με το reader.gr.

Έφη Αχτσιόγλου

Το όνομά της είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όλων. Η Έφη Αχτσιόγλου, που μίλησε πρόσφατα στο Personas, είναι σχετικά νέα στην πολιτική, έχει ένα θετικό προφίλ και είναι γενικά συμπαθής και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία της στην επόμενη μέρα είναι δεδομένη, το αν θα είναι στην ηγεσία του κόμματος μένει να φανεί. Η αλήθεια πάντως είναι ότι σάρωσε σε σταυρούς στην εκλογική της περιφέρεια.

Αχτσιόγλου

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο πιο έμπειρος πολιτικός από όλους τους υπολοίπους. Ο ηγέτης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό και άνθρωπος ο οποίος συνδέθηκε με τη στροφή του κόμματος στον ρεαλισμό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται σίγουρα στην επόμενη μέρα και θεωρείται δεδομένα ότι θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις. Θα βγει όμως μπροστά εκπροσωπώντας το ρεύμα του εντός κόμματος;

Τσακαλώτος

Διονύσης Τεμπονέρας

Ο γιος του δολοφονηθέντος Νίκου Τεμπονέρα και πολύ γνωστός εργατολόγος. Στο προσκήνιο βγήκε κυρίως μετά την πρώτη εκλογική ήττα που ήρθε τον Μάιο.

Οι εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά πάνελ ήταν πολύ καλές και ο ίδιος κέρδισε πόντους εντός του κόμματος με πολλούς να αναρωτιούνται «πού ήταν τόσο καιρό;». Από τα νέα και άφθαρτα στελέχη που όμως δεν θα είναι βουλευτής.

Τεμπονέρας

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Η αυτόματη σκέψη που θα έκανε κανείς μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει κρατήσει ένα πολύ θετικό προφίλ, η αποχώρησή του από κόμμα του έδωσε πόντους, καθώς δεν έχει υποστεί την κυβερνητική φθορά των υπολοίπων.

Η ανακοίνωση της στήριξής του στον ΣΥΡΙΖΑ διαβάστηκε ως δήλωση ότι είναι παρών στις εξελίξεις. Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο ότι ο ίδιος θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Σακελλαρίδης

Αλέξης Χαρίτσης

Από τα outsider. Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει προφίλ ενός πολύ ικανού στελέχους η θητεία του οποίου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται θετικά. Είναι από τους ανθρώπους που θεωρείται απαραίτητο να βγει μπροστά εκπροσωπώντας τους προεδρικούς. Πιθανόν η συμμετοχή του να κριθεί η απόφασή του και από εκείνη της Έφης Αχτσιόγλου.

Χαρίτσης