Η κατάρα του Τιτανικού: Η τραγική ειρωνεία και η συγγένεια αγνοούμενου στο υποβρύχιο με ζευγάρι που χάθηκε στο ναυάγιο

Η κατάρα του Τιτανικού: Η τραγική ειρωνεία και η συγγένεια αγνοούμενου στο υποβρύχιο με ζευγάρι που χάθηκε στο ναυάγιο
Η τραγική ειρωνεία πίσω από την τραγωδία κοντά στο κουφάρι του Τιτανικού.

Καθώς οι διασώστες κάνουν «αγώνα δρόμου» με τον χρόνο για να σώσουν όσους επέβαιναν στο υποβρύχιο του Τιτανικού, νέες λεπτομέρειες έχουν προκύψει για έναν από τους επιβάτες του.

Το υποβρύχιο -που ονομάζεται Titan- εξαφανίστηκε την Κυριακή (18 Ιουνίου) στα ανοικτά των ακτών του Νιουφάουντλαντ, ενώ περιόδευε στα συντρίμμια του Τιτανικού, με πέντε μέλη του πληρώματος να επιβεβαιώνεται ότι επέβαιναν σε αυτό.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate και πιλότος του σκάφους, Στόκτον Ρας, ο οποίος μοιράζεται μια παράξενη σχέση με το πλοίο του Τιτανικού, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους New York Times, η σύζυγος του επιχειρηματία είναι απόγονος δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της καταστροφής του Τιτανικού. Η Wendy Rush είναι δισέγγονη των επιβατών του Τιτανικού Isidor και Ida Straus, οι οποίοι ενέπνευσαν μέρος της κλασικής ταινίας του James Cameron.

Οι επιβάτες της πρώτης θέσης, ως γνωστόν, βυθίστηκαν μαζί με το πλοίο, αφού ο Ίσιντορ αρνήθηκε να πάρει θέση στη σωσίβια λέμβο, ενώ γυναίκες και παιδιά περίμεναν ακόμη να σωθούν. Τραγική ειρωνεία, η σύζυγός του Ida δεν άφησε τον αγαπημένο της σύζυγο και τους είδαν να στέκονται χέρι-χέρι στο κατάστρωμα καθώς ο Τιτανικός βυθίστηκε στα κύματα.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους που επέβαιναν στον Τιτανικό, ο Ίσιντορ ήταν ένας από τους συνιδιοκτήτες του πολυκαταστήματος Macy's - γεγονός που του επέτρεψε να αγοράσει εισιτήρια για το μοιραίο πλοίο.

Η ιστορία τους χρησιμοποιήθηκε αργότερα στην κλασική ρομαντική ταινία του 1997 με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ.

Ενώ το ζευγάρι δεν κατονομάζεται στην ταινία, ο σκηνοθέτης Cameron χρησιμοποίησε ένα πλάνο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που αγκαλιάζεται στο κρεβάτι για να αντιπροσωπεύσει το ζευγάρι - δείχνοντας μάλιστα τα νερά του Ατλαντικού να ανεβαίνουν γύρω τους.

Το πτώμα του Ίσιντορ βρέθηκε στη θάλασσα μόλις λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή, αλλά η Ίντα δεν ανασύρθηκε ποτέ - ακόμη και μετά την ανακάλυψη των συντριμμιών του Τιτανικού το 1985.