«Ο μόνος αληθινός χρονοταξιδιώτης»: Ο άνδρας που εμφανίστηκε «από το πουθενά» το 2006 με σοβιετικά έγγραφα

«Ο μόνος αληθινός χρονοταξιδιώτης»: Ο άνδρας που εμφανίστηκε «από το πουθενά» το 2006 με σοβιετικά έγγραφα
TikTokers φέρνουν ξανά την αινιγματική ιστορία του Σεργκέι Πονομαρένκο στην επιφάνεια.

Η παράξενη ιστορία ενός άνδρα που κάποτε ισχυρίστηκε ότι ήταν ταξιδιώτης του χρόνου έχει κάνει θραύση στο TikTok, οδηγώντας ορισμένους να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια δόση αλήθεια σε αυτό το φαινομενικά ανεξήγητο μυστήριο.

@thelsdexperience The most convincing case of time travel ever recorded: #timetravel #conspiracy #creepy ♬ original sound - The LSD Experience

Η ιστορία του Σεργκέι Πονομαρένκο έγινε για πρώτη φορά «πρωτοσέλιδο» το μακρινό 2006, αλλά πρόσφατα επανήλθε στην επιφάνεια, καθώς ορισμένοι TikTokers την αναλύουν για να βρουν κενά.

@thedecoderx Unsolved Mystery from Time Traveler (001 - Sergei Ponomarenko) Now Solved!!! #unsolvedmysteries #solvedmysteries #timetraveler ♬ original sound - Decoder X
@elnuevoamaneceroficial viaje en el tiempo, viajero del tiempo la historia de Sergei Ponomarenko #viajeeneltiempo ♬ sonido original - EL NUEVO AMANECER (OFICIAL)

Το 2006, ο Πονομαρενκο εμφανίστηκε στο Κίεβο με παλιομοδίτικα ρούχα, κρατώντας μια φωτογραφική μηχανή αντίκα και λέγοντας ότι ήρθε κατευθείαν από... προηγούμενες δεκαετίες.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου άνδρα προβλημάτισε τους αστυνομικούς και κυρίως το γεγονός ότι είχε ζητήσει οδηγίες για να πάει σε έναν δρόμο που προφανώς δεν υπήρχε στο σημερινό Κίεβο.

Ο ίδιος είπε στις αρχές ότι είχε γεννηθεί το 1932 και έμοιαζε σαν να είχε μόλις ξυπνήσει σε μια άλλη εποχή, αν και μια παλιά στολή και μια vintage φωτογραφική μηχανή δεν φάνηκαν αρκετά για να τον πάρουν στα σοβαρά.

Στη συνέχεια ο Πονομαρενκο συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική, ενώ ανακρίθηκε από αξιωματικό του ουκρανικού στρατού. Σε έρευνα που έγινε πάνω του βρέθηκε ένα σοβιετικό έγγραφο της δεκαετίας του 1950, το οποίο δήλωνε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ηλικίας 25 ετών. Αυτό ήταν ένα από τα πιο πειστικά στοιχεία της ιστορίας του, μαζί με τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από τη φωτογραφική του μηχανή.

Ένας ειδικός σε θέματα φωτογραφίας κλήθηκε να ερευνήσει το φιλμ. Οι φωτογραφίες έδειχναν εικόνες του Κιέβου από μια προηγούμενη δεκαετία, οι οποίες φαίνονταν συμβατές με τη δεκαετία του 1950. Έδειχναν επίσης τον νεαρό άνδρα με την ίδια στολή που φορούσε κατά τη στιγμή της σύλληψης, να ποζάρει μαζί με μια νεαρή γυναίκα που είπε ότι ήταν η αρραβωνιαστικιά του.

Η υπόθεση έγινε ακόμα χειρότερη... όταν οι αρχές αναζήτησαν αρχεία αγνοουμένων και βρήκαν έναν Σεργκέι Πονομαρένκο που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος το 1958.

Ενώ όλα αυτά ακούγονται ικανά για να τα πιστέψει κανείς, ο YouTuber Joe Scott έχει καταρρίψει τον απολογισμό του Ponomarenko σε ένα από τα βίντεό του. Ο Scott διαπίστωσε ότι οι εικόνες που αναπτύχθηκαν από τη φωτογραφική μηχανή του Ponomarenko φαίνονταν «παραλλαγμένες» από κάποιες εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν σε ένα επεισόδιο της ουκρανικής τηλεοπτικής σειράς Aliens.