Η ανατριχιαστική προφητεία του Νεύτωνα από το 1704 έχει τρομοκρατήσει τους ανθρώπους για την επικείμενη αποκάλυψη

Newsroom
Η ανατριχιαστική προφητεία του Νεύτωνα από το 1704 έχει τρομοκρατήσει τους ανθρώπους για την επικείμενη αποκάλυψη
Ο θρυλικός επιστήμονας Sir Isaac Newton προέβλεψε κάποτε ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2060 - και οι άνθρωποι φοβούνται ότι μπορεί να έχει δίκιο.

Ο πρωτοπόρος επιστήμονας που έγραψε τον κανόνα της βαρύτητας, κατασκεύασε το πρώτο τηλεσκόπιο και υπολόγισε ακόμη και το ακριβές σχήμα της Γης υπολόγισε την ημερομηνία των έσχατων καιρών.

Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου, από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεoλόγο τον πρώτο αιώνα μ.Χ. μέχρι τυχαίους "ταξιδιώτες του χρόνου" στο TikTok.

Αλλά ενώ μπορεί να μην παίρνετε στα σοβαρά τις περισσότερες από αυτές τις προφητείες, όταν ο πατέρας της σύγχρονης επιστήμης προβλέπει το τέλος όλων των πραγμάτων, μάλλον αξίζει να δώσετε προσοχή. Ο σερ Ισαάκ Νεύτων, ο οποίος έκανε πολλές πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη φυσική και τα μαθηματικά, πίστευε ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα τελειώσει το 2060.

Αυτό μπορεί να φαινόταν πολύ μακρινό όταν κατέγραψε τους λεπτομερείς υπολογισμούς του το 1704. Αλλά σήμερα απέχει μόλις 37 χρόνια. Πολλοί από εμάς θα είναι ακόμα ζωντανοί όταν έρθει αυτή η ημερομηνία. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι περίπου ένας στους επτά ανθρώπους πιστεύει ότι ο κόσμος θα έρθει στο τέλος του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Νεύτωνας χρησιμοποίησε πηγές από τη Βίβλο και άλλων θρησκευτικών συγγραμμάτων για να υπολογίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία ο κόσμος που γνωρίζουμε θα έρθει στο τέλος του και θα αντικατασταθεί από μια κυριολεκτική "Βασιλεία των Ουρανών" στη Γη.