Ατύχημα στον προαστιακό: «Έβλεπε το τρένο να έρχεται κατά πάνω του και έμεινε ακίνητος» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ατύχημα στον προαστιακό: «Έβλεπε το τρένο να έρχεται κατά πάνω του και έμεινε ακίνητος» (vid)
Ο 16χρονος στεκόταν ακίνητος και έβλεπε το τρένο να έρχεται κάτω πάνω του και δεν έκανε ούτε μια κίνηση για να το αποφύγει. Ο οδηγός του Προαστιακού αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Στο «Τζάνειο» νοσοκομείο συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 16χρονος Φώτης, ο οποίος έπεσε στις ράγες του Προαστιακού σιδηροδρόμου στον Ταύρο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής (7/4).

Από την έρευνα προέκυψε πως το τρένο πήγαινε με ταχύτητα 50χλμ με επιτρεπτό όριο τα 80χλμ. Ο οδηγός πραγματοποίησε όλες τις ενέργειες με αποτέλεσμα η σύγκρουση να γίνει με 25 - 30 χλμ, πράγμα που σημαίνει πως αν το παιδί τελικά σωθεί, τα φρένα θα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο.

Ο οδηγός του Προαστιακού αφέθηκε ελεύθερος

Ακόμη διαπιστώθηκε πως ο 16χρονος στεκόταν ακίνητος και έβλεπε το τρένο να έρχεται κάτω πάνω του και δεν έκανε ούτε μια κίνηση για να το αποφύγει. Ο οδηγός του Προαστιακού αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν καλά ψυχολογικά καθώς είχε άρνηση να πάει σχολείο και να φάει. Ωστόσο ούτε στο παρελθόν είχε κοινωνική ζωή, δεν έβγαινε ποτέ έξω, δεν είχε επαφές με κανέναν παρά μόνο διαδικτυακές. Η μόνη βόλτα του ήταν ένα τετράγωνο γύρω από το σπίτι του. Όσον αφορά στην οικογένειά του, η μητέρα του παιδιού πάσχει από διπολική διαταραχή και έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ ο πατέρας του δεν ζούσε μαζί τους.