Νεκρός ο ηγέτης του ISIS στη Συρία μετά από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

Newsroom
Νεκρός ο ηγέτης του ISIS στη Συρία μετά από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ
Το γεγονός έρχεται μια εβδομάδα μετά από μια ξεχωριστή επιδρομή των ΗΠΑ και των SDF που σκότωσε τον Ibrahim Al Qahtani, έναν άλλο αξιωματούχο του ISIS

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS )Χάμζα αλ Χόμσι σκοτώθηκε στη Συρία, ύστερα από επιδρομή ελικοπτέρου που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε το γεγονός την Παρασκευή (17/2), αναφέροντας ότι τέσσερις εν ενεργεία στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση.

«Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια επιδρομής ελικοπτέρου από τις ΗΠΑ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία, μια έκρηξη στον στόχο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αμερικανοί στρατιώτες και ένας εκπαιδευμένος για εργασία σκύλος. Ο Χάμζα αλ Χόμσι σκοτώθηκε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Λίγα είναι γνωστά για τον Αλ Χόμσι, ενώ ο ρόλος του στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS δεν ήταν ξεκάθαρος, αναφέρει η Daily Mail.

Το γεγονός έρχεται μια εβδομάδα μετά από μια ξεχωριστή επιδρομή των ΗΠΑ και των SDF που σκότωσε τον Ibrahim Al Qahtani, έναν άλλο αξιωματούχο του ISIS που σχεδίαζε να βοηθήσει κρατούμενους της οργάνωσης να δραπετεύσουν από τα κέντρα κράτησης.