Άνδρας στις ΗΠΑ κατηγορείται για την δολοφονία της συζύγου του: Είχε αναζητήσει στο Google τρόπους να ξεφορτωθεί ένα πτώμα (vid)

Newsroom
Άνδρας στις ΗΠΑ κατηγορείται για την δολοφονία της συζύγου του: Είχε αναζητήσει στο Google τρόπους να ξεφορτωθεί ένα πτώμα (vid)
Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη της πολιτείας, που δεν μπορεί να πιστέψει το έγκλημα που διετέλεσε ο άνδρας.

Ένας άνδρας από τη Μασαχουσέτη, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, η οποία δεν έχει θεαθεί από την Πρωτοχρονιά, είχε κάνει αναζητήσεις στο Google τρόπους για «διαμελισμό και για καλύτερους τρόπους να ξεφορτωθείς ένα πτώμα», δήλωσε σήμερα μια εισαγγελέας.

Ο Μπράιαν Γουόλς, δια των νομικών εκπροσώπων του δήλωσε αθώος σήμερα στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κουίνσι, καθώς μια εισαγγελέας αποκάλυψε έρευνα σε έναν κάδο απορριμμάτων όπου βρέθηκαν αντικείμενα με το DNA της Άνα Γουόλς μαζί με ένα σιδηροπρίονο και ένα ψαλίδι κοπής.

Οι εισαγγελείς διέταξαν την κράτησή του Γουόλς χωρίς εγγύηση, τον κατηγόρησαν για τη δολοφονία της συζύγου του. Ο άνδρας είχε συλληφθεί στις 8 Ιανουαρίου για αποπροσανατολισμό της έρευνας της αστυνομίας για την εξαφάνιση της 39χρονης μητέρας τριών παιδιών.

Η έρευνα ξεκίνησε αφότου ο εργοδότης της στην Ουάσινγκτον, δήλωσε την εξαφάνισή της στις 4 Ιανουαρίου. Τότε, ο Γουόλς βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό εν αναμονή της καταδίκης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης, αφού είχε ομολογήσει το 2021 ότι πούλησε πλαστά έργα τέχνης του Άντι Γουόρχολ.

Η βοηθός εισαγγελέα Λιν Μπέλαντ είπε, ότι ο άνδρας αρχικά είπε στους ερευνητές η σύζυγός του έφυγε από το σπίτι τους, νωρίς την 1η Ιανουαρίου οδικώς μέσω υπηρεσίας ταξί για το αεροδρόμιο για να πάει στην Ουάσινγκτον για δουλειά.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν βρήκαν στοιχεία ότι η γυναίκα έκανε μια τέτοια διαδρομή και η Μπέλαντ τόνισε, ότι οι αρχές ανακάλυψαν ότι ο Γουόλς εκείνη την ημέρα έκανε αναζητήσεις στο Google, σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να πετάξει μέρη του σώματος. Επιπλέον είχε αναζητήσει «10 τρόπους για να πετάξεις ένα νεκρό σώμα αν πραγματικά είναι ανάγκη».