Επιβάτης σε πτήση επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου επειδή «της το είπε ο Ιησούς»

Newsroom
Επιβάτης σε πτήση επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου επειδή «της το είπε ο Ιησούς»
Η «πιστή» γυναίκα ακινητοποιήθηκε από άλλο επιβάτη, ενώ ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση για να συλληφθεί.

Μια επιβάτης αεροπορικής εταιρείας κατηγορείται ότι ξεστράτισε στη μέση μιας πτήσης σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο. Η γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε από τα δικαστήρια ως Elom Agbegninou, φέρεται να έσπρωξε μια αεροσυνοδό και προσπάθησε να ανοίξει την πλαϊνή πόρτα του αεροσκάφους.

Η 34χρονη ακινητοποιήθηκε από έναν ηρωικό επιβάτη, καθώς οι πιλότοι άλλαξαν πορεία για να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.

Η πτήση 192 της Southwest ταξίδευε από το Χιούστον του Τέξας προς το Κολόμπους του Οχάιο, αλλά αντ' αυτού προσγειώθηκε στο Εθνικό Αεροδρόμιο Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον στο Αρκάνσας, ώστε η γυναίκα να παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Click2Houston, αποκαλύπτουν ότι το περιστατικό ξεκίνησε όταν η Agbegninou σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το πίσω μέρος του αεροπλάνου. Μόλις έφτασε εκεί, απλώς στάθηκε και κοίταξε επίμονα την πόρτα.

Όταν το προσωπικό είπε στην Agbegninou να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα ή να επιστρέψει στη θέση της, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε να το κάνει και ζήτησε να κοιτάξει έξω από το παράθυρο.

Η αεροσυνοδός και άλλοι δύο υπάλληλοι απέρριψαν το αίτημά της, οπότε τα πράγματα φέρεται να έγιναν λίγο δύσκολα. Η 34χρονη κατηγορήθηκε ότι έσπρωξε τους αεροσυνοδούς και άρχισε να τραβάει το χερούλι της πόρτας εξόδου.

Δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι επαναλάμβανε επίσης τη φράση: «Ο Ιησούς της είπε να πετάξει στο Οχάιο και ο Ιησούς της είπε να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου».

Ένας επιβάτης δήλωσε στο Fox News: «Έτρεχαν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου για να βοηθήσουν. Σκεφτόμουν τη χειρότερη περίπτωση, πιθανότατα το αεροπλάνο να συντριβεί, αλλά ξέρω ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα».