Απίστευτη καταγγελία για ΜΑΤ που χτύπησαν, συνέλαβαν και ξεγύμνωσαν δικηγόρους: «Ναι είμαστε στρατός κατοχής» (vid)

Newsroom
Απίστευτη καταγγελία για ΜΑΤ που χτύπησαν, συνέλαβαν και ξεγύμνωσαν δικηγόρους: «Ναι είμαστε στρατός κατοχής» (vid)
Αδιανόητα πράγματα καταγγέλλουν δύο δικηγόροι για τα όσα πέρασαν, την Παρασκευή από μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Την προκλητική και σε κάποια σημεία, εκτός προβλεπόμενης διαδικασία, συμπεριφορά των ανδρών μίας διμοιρίας των ΜΑΤ, κατήγγειλε το πρωί της Τετάρτης στο Open ένας δικηγόρος.

Η απίστευτη περιπέτεια του ίδιου, αλλά και ενός συναδέλφου του, έλαβε χώρα την Παρασκευή το βράδυ, όταν και επιστρέφοντας από μία βραδινή τους βόλτα, πήγαν να πάρουν το αυτοκίνητό τους που το είχαν παρκαρισμένο κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

«Το βράδυ της Παρασκευής, βρισκόμουν με τον συνάδελφο στην περιοχή των Εξαρχείων για ένα βραδινό ποτό. Αποχωρώντας από το μαγαζί που βρισκόμασταν και ενώ κατευθυνόμασταν στο Ι.Χ που το είχαμε παρκαρισμένο στην πλατεία, εκεί υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία», είπε αρχικά.

Κάπου εκεί λοιπόν, ξεκινούν τα... προβλήματα: «Μία διμοιρία των ΜΑΤ ξεπρόβαλε μπροστά μας, στον δρόμο μας, ένας από τους αστυνομικούς με την ασπίδα και το κράνος, μας σταμάτησε, μας φώναξε, ζητώντας τα στοιχεία μας. Τόσο εγώ, όσο και ο συνάδελφος σαστίσαμε. Αποκάλυψε την ταυτότητά μας και τους ρωτήσαμε για πιο λόγο γίνεται ο συγκεκριμένος έλεγχος. Δεν ειπώθηκε κάτι, γιατί μέσα σε δευτερόλεπτα και ενώ προσπαθούσα να βγάλω το πορτοφόλι και τα στοιχεία μου, βλέπω τον αστυνομικό που μιλούσε στον συνάδελφο να του κάνει μία λαβή. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Τον οδήγησε προς την πολυκατοικία. Παράλληλα υπήρχε ένταση, εγώ ωθήθηκα προς ένα άλλο σημείο από τους αστυνομικούς. Υπήρχαν φωνές».

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο προβλήθηκε και ένα video από το σημείο του περιστατικού, στο οποίο έχουν αρχίζει να συγκεντρώνονται κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στις εικόνες αυτές. Μάλιστα ένας άνδρας των ΜΑΤ, όταν ένας κάτοικος τους ρώτησε αν είναι στρατός κατοχής, απάντησε «ναι ρε», προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Αμέσως μετά ο δικηγόρος, είπε: «Μας πέρασαν πσιθάγκωνα χειροπέδες και μας οδήγησαν στο τμήμα. Στο ΑΤ Εξαρχείων με οδήγησαν σε ένα σκοτεινό χώρο και δύο αστυνομικοί μου ζήτησαν να αφαιρέσω τα ρούχα μου. Ο ένας με φακό ερεύνησε τα προσωπικά μου αντικείμενα γιατί είχα ένα τσαντάκι που είχα μέσα σε αυτό προσωπικά αντικείμενα. Ο άλλος αστυνομικός φόρεσε γάντια και μου ζήτησε να βγάλω τα ρούχα μου. Βρέθηκα για κάποια δευτερόλεπτα γυμνός στο τμήμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως για τους δικηγόρους, σε περιπτώσεις σύλληψης ή προσαγωγής, υπάρχει διαφορετική διαδικασία λόγω της ιδιότητάς τους, η οποία την Παρασκευή δεν ακολουθήθηκε.