Απειλές Ερντογάν σε Σουηδία-Φινλανδία: «Θα παγώσουμε τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, αν…» (vid)

Newsroom
Απειλές Ερντογάν σε Σουηδία-Φινλανδία: «Θα παγώσουμε τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, αν…» (vid)
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως περιμένει να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους Σουηδία και Φινλανδία, αλλιώς θα «παγώσει» το αίτημα ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Νέες απειλές, αυτή τη φορά προς τις Σουηδία και Φινλανδία, από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως παρακολουθεί τη διαδικασία «συμμόρφωσης» της Σουηδίας και της Φινλανδίας στις απαιτήσεις για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, περιμένοντας να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους, αλλιώς θα «παγώσει» το αίτημα ένταξής τους.

Μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου ο Ερντογάν είπε: «Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να υπενθυμίσω ότι θα «παγώσουμε» τη διαδικασία εάν οι χώρες αυτές δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εκπληρώσουν τους όρους μας.

Η Σουηδία δεν δίνει καλή εικόνα ως προς αυτό, κυρίως με δηλώσεις που έχουν να κάνουν με την αντιπολίτευση. Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, τα υπόλοιπα τα ξέρουν οι ίδιοι»!

Η Τουρκία, μεταξύ άλλων, έχει απαιτήσει την έκδοση 70 και πλέον Σουηδών πολιτών κουρδικής καταγωγής στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η βουλεύτρια Αμινέ Κακαμπάβε. Όλους τους χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες».