Διαδηλωτές κατά αλλά και υπέρ του εμβολιασμού στη Μελβούρνη (vid)

Newsroom
Διαδηλωτές κατά αλλά και υπέρ του εμβολιασμού στη Μελβούρνη (vid)
Οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες κι ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους το περιέγραψε αυτό το γεγονός ως «άσχημη συμπεριφορά» από τους εξτρεμιστές.

Χιλιάδες διαδηλωτές - μεταξύ των οποίων και ομογενείς - βγήκαν στους δρόμους της Αυστραλίας το Σάββατο (20/11) θέλοντας να δείξουν την εναντίωσή τους στις εντολές για τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19 αλλά και της νομοθεσίας που αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν στο κέντρο της Μελβούρνης κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «ελευθερία», ενώ κάποιοι άλλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «το σώμα μου, η επιλογή μου» καθώς διέσχιζαν το δρόμο.

Οι συγκεντρώσεις του Σαββάτου αποτελούν συνέχεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ενάντια στην προτεινόμενη νομοθεσία της πολιτείας για την πανδημία.

Οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες κι ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους το περιέγραψε αυτό το γεγονός ως «άσχημη συμπεριφορά» από τους εξτρεμιστές. Το πλήθος διαμαρτυρήθηκε και για τις τροποποιήσεις που έγιναν στους κανονισμούς για τη Δημόσια Υγεία και την Ευημερία (διαχείριση πανδημίας) νόμου 2021, η οποία πέρασε από την Κάτω Βουλή τον Οκτώβριο.

Διαδήλωση και υπέρ των εμβολιασμών

Πάντως, αξίζει να τονίσουμε ότι την ίδια ώρα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης βγήκαν κι άνθρωποι υπέρ των εμβολιασμών και κατά τον φασιστών, με τα πανό τους να γράφουν: «PRO - VAX» και «ANTI-FASCIST».

Στην Βικτώρια, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ως και 30 άτομα μπορούν να συγκεντρωθούν έξω, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο σε εσωτερικούς χώρους κι όλα τα καταστήματα λιανικής μπορούν να ανοίξουν ξανά.