Σοκαριστικές εικόνες με τον πιο κακοποιημένο λευκό καρχαρία (vid)

Newsroom
Σοκαριστικές εικόνες με τον πιο κακοποιημένο λευκό καρχαρία (vid)
Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας εντοπίστηκε με σημάδια κακοποίησης στο σώμα του, προκαλώντας ερωτηματικά.

Αντιμέτωποι με σοκαριστικές εικόνες ήρθαν δύτες, όταν εντόπισαν κοντά στα νησιά του Ποσειδώνα στην Νότια Αυστραλία ένα τεράστιο λευκό καρχαρία, με πολλά σημάδια στο σώμα του.

Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία κατοικούν περίπου 1000 μεγάλοι λευκοί καρχαρίες. Αρχικά αυτοί που τράβηξαν το βίντεο θεώρησαν ότι ο «κακοποιημένος» καρχαρίας έχει τραυματιστεί από έλικες σκαφών ή από δίχτυα, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο απορρίφθηκε στη συνέχεια.

Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο με τον τραυματισμένο καρχαρία, είπε ότι ήταν φιλικός και ήρεμος παρότι τα σημάδια του υποδήλωναν το ακριβώς αντίθετο. «Δεν έχουμε ξαναδεί καρχαρία σε τέτοια κατάσταση. Έχουμε δει κάποιες φορές καρχαρίες να παρακολουθούν τσούχτρες για να τις φάνε. Έτσι σκεφτήκαμε ότι ο καρχαρίας ίσως κυνήγησε τις τσούχτρες σε περιοχές με ρηχούς υφάλους που είναι αρκετά κοφτερές, με αποτέλεσμα να υποστεί αυτούς τους τραυματισμούς», ανέφερε στη Sun.

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά για να είμαι ειλικρινής κανένας δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα τι προκάλεσε τέτοιου είδους ζημιά στον καρχαρία. Ο καημένος μάλλον πέρασε λίγο δύσκολα. Παρατήρησα τα σημάδια πάνω του, αλλά δεν κατάλαβα σε τι βαθμό ήταν μέχρι που είδα το βίντεο. Ήταν πολύ ήρεμος, φιλικός και πλησίαζε. Ήρθε πολύ κοντά μου, σε απόσταση αναπνοής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με εξερευνητή του National Geographic, τα σημάδια ίσως να προήλθαν έπειτα από μάχη με άλλους καρχαρίες. «Οι θηλυκοί καρχαρίες εμφανίζουν συχνά έντονα σημάδια μετά την διαδικασία ζευγαρώματος, ενώ οι αρσενικοί μπορούν να τραυματιστούν σε μάχες με άλλους καρχαρίες. Πχ ένας μεγαλύτερος καρχαρίας μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον μικρότερο με ένα μη θανατηφόρο προειδοποιητικό δάγκωμα», ανέφερε.