Μητροπολίτης Άρτης για την επίθεση με βιτριόλι: «Ήταν εύστοχος, μας πέτυχε στο πρόσωπο» (vid)

Μητροπολίτης Άρτης για την επίθεση με βιτριόλι: «Ήταν εύστοχος, μας πέτυχε στο πρόσωπο» (vid)
O Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος εξιστόρησε το πως έγινε το περιστατικό με την επίθεση με βιτριόλι στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Για τις στιγμές που έζησε στο Συνοδικό Δικαστήριο κατά την διάρκεια της επίθεσης με το βιτριόλι, μίλησε Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος.

Θυμίζουμε χθες το απόγευμα ο ιερέας, Θεοφύλακτος Κόμβος εμφανίστηκε στο κτίριο της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι όπου εκδικαζόταν η περίπτωσή του για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών. Μόλις λοιπόν άρχισε να ανακοινώνεται η απόφαση και κατάλαβε πως έφτανε το τέλος του ως κληρικός, έβγαλε από την τσάντα του δύο μεγάλα μπουκάλια που είχε με βιτριόλι που είχε αγοράσει on line και άρχισε να ραντίζει τον κόσμο.

Η μαρτυρία του Μητροπολίτη Άρτης

«Ο πρώην ιερέας ήταν αρκετά εύστοχος και οι εφτά χτυπηθήκαμε στο πρόσωπο από μία φιάλη και από απόσταση. Ο ιερέας ήταν κατηγορούμενος, ήταν μέσα στην αίθουσα, και όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του και ότι πλέον έχει καθαιρεθεί, έβγαλε τη φιάλη και άρχισε να μας ραντίζει το υγρό. Η φιάλη ήταν μεγάλη, δύο λίτρων, την κρατούσε με τα δύο του χέρια. Δεν είπε κάτι. Την φιάλη την είχε σε μια τσάντα. Όταν είδα και έβγαλε τη φιάλη, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήταν αγιασμός. Δεν πήγε το μυαλό μου αλλού», είπε στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος.

Στο Mega, δήλωσε: «Μας φύλαξε ο Θεός, και εμένα προσωπικά. Είχα μία εικόνα στην τσέπη μου και αγιασμό και πιστεύω ότι αυτά βοήθησαν πολύ. Τα μάτια μου είναι πολύ καλά, υπάρχουν εγκαύματα στο πρόσωπο αλλά μου είπαν από το νοσοκομείο ότι δεν είναι σοβαρά και για αυτό δεν έκατσα. Δεν έχω εικόνα για τους υπόλοιπους, αλλά νομίζω ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους».

Σκηνές πανικού

Όπως είπε, «Κατάλαβα γρήγορα ότι ήταν καυστικό υγρό αυτό που μας πετούσε από το τσούξιμο στα μάτια, επειδή ήταν άμεσο, ενώ άλλαξε χρώμα και το ράσο κάποιου άλλου μητροπολίτη μόλις έπεσε πάνω του το υγρό», ενώ για τις σκηνές που ακολούθησαν, τόνισε: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο που κανείς δεν περίμενε, δεν έχει ξαναγίνει. Είναι το τελευταίο που περιμένεις σε έναν τέτοιο χώρο».

Τα είχε βάλει με τον Μητροπολίτη Βέροιας

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο στόχαστρο είχε βάλει τον Μητροπολίτη Βέροιας, θεωρώντας οτι αυτός έφταιγε για την εξέλιξη της υπόθεσής του, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός που είναι γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου είπε στο Open πως απείλησε οτι θα τον σκοτώσει.

Οι τραυματισμοί

O Mητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος ο οποίος είχε εγκαύματα στο μάτι του διέφυγε τον κίνδυνο ενώ στο σύνολό τους οι Μητροπολίτες αλλά και ο γραμματέας του δικαστηρίου, παρά τα εγκαύματα στην πλάτη και γενικότερα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο και στα αυτιά που έχουν υποστεί δεν έχουν ανεπανόρθωτες βλάβες.