Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ο πρώτος ουρανοξύστης των Αθηνών!

Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Ο πρώτος ουρανοξύστης των Αθηνών!
Στις 13 Ιουνίου το 1968 θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.

Σαν σήμερα, στις 13 Ιουνίου το 1968 θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης και ένα από τα ψηλότερα κτίρια της Ευρώπης.

Ο Πύργος των Αθηνών έχει ύψος 103 μέτρα και αποτελείται από 28 ορόφους, ενώ δίπλα του υπάρχει ένα χαμηλότερο κτίριο ύψους 65 μέτρων. Όλο αυτό το κτιριακό συγκρότημα φιλοξενεί γραφεία και καταστήματα.

Σε σημαντικά γεγονότα που είχαμε την 13η Ιουνίου:

1525: Ο Μαρτίνος Λούθηρος παντρεύεται την Καταρίνα φον Μπόρα, ενάντια στον κανόνα της αγαμίας που θεσπίστηκε από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για τους ιερείς και τους μοναχούς.

1821: Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στη Μάχη του Λάλα.

1831: Γεννήθηκε ο Τζέιμς Κλαρκ Μάξγουελ, Βρετανός φυσικός, που το 1873 διατύπωσε τους βασικούς νόμους της ηλεκτρομαγνητικής.

1863: Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία και Δανία υπογράφουν συνθήκη, με την οποία ο δανός πρίγκηπας Χριστιανός αναγορεύεται Βασιλιάς της Ελλάδας. Στο άρθρο 4 της συνθήκης προβλέπεται η ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, εφόσον το αποφασίσει η Επτανησιακή Βουλή.

1886: Πυρκαγιά καταστρέφει μεγάλο μέρος του Βανκούβερ στη Βρετανική Κολομβία.

1944: Η Ναζιστική Γερμανία εξαπολύει επίθεση με ιπτάμενες βόμβες V1 εναντίον της Αγγλίας. Μόνο τέσσερις από τις έντεκα βόμβες έπληξαν πραγματικά τους στόχους τους.

1967: Ο Αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον προτείνει τον Θέργκουντ Μάρσαλ για να γίνει ο πρώτος μαύρος δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α.

1968: Θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης, στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.

1977: Ο καταδικασμένος δολοφόνος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζέιμς Ερλ Ρέι, συλλαμβάνεται ξανά μετά την απόδρασή του από τη φυλακή τρείς ημέρες πριν.

1988: Ο τούρκος πρωθυπουργός Τουργκούτ Οζάλ επισκέπτεται την Αθήνα, στο πλαίσιο του φιλικού κλίματος που επικράτησε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη συνάντηση στο Νταβός.