Top-5: Οι καλύτερες μεταγραφές της τελευταίας μέρας στην Αγγλία

Gazzetta team
Top-5: Οι καλύτερες μεταγραφές της τελευταίας μέρας στην Αγγλία

bet365

Είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών για την Αγγλία, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τις πέντε καλύτερες που έχουν γίνει τέτοια μέρα στην Premier League.

5. ΑΣΛΕΪ ΚΟΟΥΛ - ΑΠΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΕ ΤΣΕΛΣΙ, 2006 (5 εκατ. λίρες)

Ο Κόουλ μπορεί να θεωρηθεί μία από τις μεγαλύτερες "κλοπές" στην ιστορία της Τσέλσι, έχοντας αποκτηθεί μόλις για 5 εκατ. ευρώ. ΟΚ, οι Μπλε έπρεπε να χάσουν τον Γουίλιαμ Γκαλάς σε αυτό το deal, αλλά άξιζε. Σε οκτώ χρόνια στο Stamford Bridge ο πρώην διεθνής Αγγλος κατέκτησε ισάριθμους τίτλους, μεταξύ των οποίων ένα πρωτάθλημα, τέσσερα κύπελλα και το Champions League το 2012 - ο πρώτος θρίαμβος της Τσέλσι στη διοργάνωση. Συνολικά μέτρησε 338 εμφανίσεις και σκόραρε επτά φορές.

4. ΟΥΓΚΟ ΓΙΟΡΙΣ - ΑΠΟ ΛΥΩΝ ΣΕ ΤΟΤΕΝΑΜ, 2012 (8 εκατ. λίρες)

Ο Γιορίς διαφημιζόταν κάποτε ως ο τερματοφύλακας που θα γίνει ο αντίπαλος του Μάνουελ Νόιερ στη μάχη για τον καλύτερο του κόσμου, οπότε ήταν έκπληξη όταν η Τότεναμ κατάφερε να τον αποκτήσει σχετικά φθηνά το 2012. Από τότε, ο Γάλλος έγινε αρχηγός τόσο στους Spurs όσο και στην εθνική της χώρας του, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του με σταθερότητα και προσωπικότητα, όπως απέδειξε και στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2018. Στα 31 του χρόνια, ο χρόνος είναι επίσης σύμμαχος του, πράγμα που σημαίνει ότι η Τότεναμ μπορεί μόνο να συνεχίζει να επωφελείται.

3. ΚΛΟΝΤ ΜΑΚΕΛΕΛΕ - ΑΠΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΕ ΤΣΕΛΣΙ, 2003 (16 εκατ. λίρες)

Ο Μακελελέ συχνά αναφερόταν ως ο πιο σημαντικός παίκτης σε μια Ρεάλ Μαδρίτης γεμάτη αστέρια, σε σημείο που ακόμη και ο χαμηλών τόνων Ζινεντίν Ζιντάν να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την πώληση του συμπατριώτη του στην Τσέλσι το 2003. Συνολικά έκανε 217 συμμετοχές για τους Μπλε και έγινε πολύτιμο μέλος της κυρίαρχης ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο που κατέκτησε το πρωτάθλημα τόσο το 2005 όσο και το 2006. Στην τελευταία του σεζόν στο Λονδίνο βοήθησε την Τσέλσι, στην οποία ήταν προπονητής ο Αβραάμ Γκραντ, να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Champions League. Εκεί όπου ηττήθηκαν στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

2. ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ - ΑΠΟ ΑΓΙΑΞ ΣΕ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, 2010 (22,8 εκατ. λίρες)

Η απόκτηση του Σουάρες ήταν ένα από τα σπουδαιότερα deals στην ιστορία της Λίβερπουλ, σε μια περίοδο όπου έκαναν πολλά λάθη στις μεταγραφές. Σε τέσσερα χρόνια στο Merseyside ο Ουρουγουανός πέτυχε 82 γκολ σε 133 εμφανίσεις και έγινε ήρωας για τους οπαδούς, αφού τους βοήθησε να ξεχάσουν τον Φερνάντο Τόρες. Αν και δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Reds στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τους βοήθησε να κατακτήσουν το Λιγκ Καπ του 2012 και είχε πήρε διάφορα προσωπικά βραβεία, όπως αυτό του καλύτερου παίκτη της Λίβερπουλ δύο φορές και του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος το 2014. Η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα, τέλος, έφερε κέρδος 42 εκατ. λιρών για το κλαμπ.

1. ΓΟΥΕΪΝ ΡΟΥΝΕΪ - ΑΠΟ ΕΒΕΡΤΟΝ ΣΕ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ., 2004 (20 εκατ. λίρες)

Για μια δεκαετία υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για να κυριαρχήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία και να θριαμβεύσει στην Ευρώπη. Οταν επέστρεψε στην πρώτη του ομάδα, την Εβερτον, το 2017, ο Ρούνεϊ είχε βάλει 253 γκολ με τους Red Devils -επίδοση που σημαίνει ότι είναι ο κορυφαίος σκόρερ τους- και είχε πανηγυρίσει 11 τίτλους. Επίσης, ήταν μέλος της καλύτερης ομάδας της χρονιάς τρεις φορές, ήταν ο παίκτης της χρονιάς το 2009-10, ήταν δύο φορές ο παίκτης της χρονιάς για τους οπαδούς και δύο φορές ο καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς. Με λίγα λόγια, ένας θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα