TOP-5: Αριστεροί μπακ... από χρυσάφι

TOP-5: Αριστεροί μπακ... από χρυσάφι

bet365

Η μεταγραφή του Λούκας Ερνάντες στην Μπάγερν, έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ, είναι η ακριβότερη όλων των εποχών για αριστερό οπισθοφύλακα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις τέσσερις επόμενες πιο δαπανηρές μεταγραφές για ποδοσφαιριστές της ίδιας θέσης, που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Μπέντζαμιν Μεντί (Μάντσεστερ Σίτι)
Μόνο μία εκπληκτική χρονιά με τη φανέλα της Μονακό του έδωσε την ευκαιρία να κάνει τη μεταγραφή της ζωής του. Τη σεζόν 2016-17, ο Μεντί και οι συμπαίκτες του έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ κατέκτησαν το πρωτάθλημα Γαλλίας. Στο τέλος της χρονιάς έφυγε... η μισή ομάδα, με το Γάλλο αριστερό μπακ να παίρνει μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» δαπάνησαν το ποσό των 57,5 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν τον Μεντί, ο οποίος μέχρι να δώσει η Μπάγερν τα 80 εκατομμύρια ευρώ για τον Ερνάντες, βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας των αριστερών μπακ.

Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Σε πολύ μικρή ηλικία έκανε το «μπαμ», αφού μόλις στα 17 του ήταν ο βασικός αριστερός μπακ της Σαουθάμπτον. Δύο εκπληκτικές χρονιές με τους «αγίους» τον έβαλαν στο στόχαστρο των μεγάλων του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι του 2014, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσαν μάχη για να τον αποκτήσουν, με τους «μπέμπηδες» να βγαίνουν νικητές. Έδωσαν 37,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σαουθάμπτον, με το συγκεκριμένο ποσό να είναι τότε το μεγαλύτερο που είχε δαπανηθεί για teenager ποδοσφαιριστή, αφού ο Λουκ Σο ήταν μόλις 19 ετών.

Φάμπιο Κοεντράο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Βασικό αριστερό μπακ της Μπενφίκα τη διετία 2009-2011 ήταν ο Πορτογάλος άσος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να το βάζει στο στόχαστρο. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους κράτησαν για καιρό, με την πορτογαλική ομάδα να λέει το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, η «βασίλισσα» έδωσε και τον Εζέκιελ Γκαράι, ως έμψυχο αντάλλαγμα, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο Κοεντράο ξεκίνησε ως βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως σιγά σιγά έχασε τη θέση του από τον Μαρσέλο.

Αλεξάντερ Κολάροφ (Μάντσεστερ Σίτι)
Ένα ακόμη απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται μέσα στις πιο ακριβές μεταγραφές αριστερών μπακ όλων των εποχών. Ο Κολάροφ ήταν για τρία χρόνια βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας της Λάτσιο, με τις εμφανίσεις του να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2010, οι «πολίτες» μπήκαν σφήνα και με το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ τον έκαναν κάτοικο Μάντσεστερ. Ο Σέρβος μπακ ήταν για επτά χρόνια στυλοβάτης στο αριστερό άκρο της άμυνας της Σίτι, πριν επιστρέψει ξανά στη Ρώμη, αλλά για λογαριασμό της Ρόμα.

 

Τελευταία Νέα