Πέντε φορ κλάσης που απέτυχαν στην Premier League

Gazzetta team
Πέντε φορ κλάσης που απέτυχαν στην Premier League

bet365

Με αφορμή την μεταγραφή του Γκονσάλο Ιγουαΐν στην Τσέλσι, θυμόμαστε άλλους επιθετικούς αξίας που δεν τα κατάφεραν στα αγγλικά γήπεδα.

ΑΝΤΡΕΪ ΣΕΦΤΣΕΝΚΟ (Τσέλσι, 2006-09)

Ισως ο πιο αξιόπιστος σκόρερ που υπέγραψε ποτέ σε ομάδα της Premier League. Οταν ο 29χρονος Ουκρανός αφίχθη στο Stamford Bridge για 30,8 εκατ. λίρες, ποσό-ρεκόρ για τη Βρετανία τότε, είχε θεωρηθεί ως ένας από τους λίγους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την πρωταθλήτρια Τσέλσι. Παρά το γεγονός, όμως, ότι στην καριέρα του δεν έκανε τίποτα άλλο από το να βάζει γκολ -175 σε 322 εμφανίσεις με τη Μίλαν, μετά τα 124 σε 249 με τη Ντιναμό Κιέβου- δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί στο σύστημα των Μπλε και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κατά συνέπεια δε βελτιώθηκε. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Σεφτσένκο, ίσως, ήταν το γεγονός ότι ενέπνευσε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος μετά τα 16 γκολ στην πρώτη του σεζόν, έβαλε 33 στην πρώτη του Σεφτσένκο.

ΑΛΕΝ ΜΠΟΚΣΙΤΣ (Μίντλεσμπρο, 2000-03)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σπουδαίος Κροάτης πήγε στο Riverside αφού είχαν περάσει τα καλύτερα του χρόνια, κερδίζοντας το εντυπωσιακό ποσό των 70.000 λιρών την εβδομάδα μέχρι την ξαφνική απόσυρση του, κατά τη διάρκεια της σεζόν, τον Φεβρουάριο του 2003. Πήγε στη Μίντλεσμπρο από την Λάτσιο σε ηλικία 30 ετών το 2000 και έβαλε δύο γκολ στο ντεμπούτο του, πριν αρχίσουν ξανά τα προβλήματα της "Μπόρο". Τα 20 γκολ σε 64 συμμετοχές ήταν ένας ενθαρρυντικός απολογισμός, αλλά λίγο σε σχέση με αυτά που μπορούσε να κάνει αυτός ο σπουδαίος φορ της Serie A. Στην τελευταία του σεζόν είχε 2 γκολ σε 19 εμφανίσεις, μέχρι που αποφάσισε να αποσυρθεί τον Φεβρουάριο του 2003, έχοντας αντικατασταθεί για τελευταία φορά σε ένα 2-2 με την Σαουθάμπτον.

ΕΡΝΑΝ ΚΡΕΣΠΟ (Τσέλσι, 2003-06)

Ακόμη ένας σπουδαίος σκόρερ που δυσκολεύτηκε πολύ στην Τσέλσι. Ο κάποτε πιο ακριβός παίκτης του κόσμου πέτυχε μόλις 10 γκολ σε 19 ματς της Premier League αλλά σπάνια είχε τις προϋποθέσεις για να πετύχει. Στην πρώτη του σεζόν έπρεπε να... αντιμετωπίσει το συνεχές rotation το Κλαούντιο Ρανιέρι και στη δεύτερη -η οποία άρχισε έπειτα από έναν επιτυχημένο δανεισμό στη Μίλαν- είχε ξανά προβλήματα και ήταν σπάνια βασικός αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο προτιμούσε τον Ντρογκμπά, ο οποίος τότε δεν ήταν αυτός που έγινε στη συνέχεια.

ΡΑΔΑΜΕΛ ΦΑΛΚΑΟ (Μάντσεστερ Γ. 2014-15, Τσέλσι 2015-16)

Ο Κολομβιανός είχε αποδώσει σαν πλήρης φορ τόσο στην Πόρτο όσο και στην Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι να τραυματιστεί στους χιαστούς στη Μονακό, αλλά η άφιξη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μονοετή δανεισμό για 6 εκατ. λίρες δε θεωρήθηκε τόσο σοβαρό ρίσκο όσο αποδείχθηκε τελικά. Η απόκτηση του "βοήθησε" επίσης στο να φύγει ο δημοφιλής Ντάνι Γουέλμπεκ, κάτι που τελικά, με τον Φαλκάο των 265.000 λιρών την εβδομάδα να πετυχαίνει μόνο 4 γκολ, αποδείχθηκε λάθος. Ενας παρόμοιος δανεισμός στην Τσέλσι την επόμενη σεζόν αποτέλεσε ακόμη μία ευκαιρία για να ξαναβρεί τη φόρμα του, αλλά στο Stamford Bridge σκόραρε μόνο μία φορά. Ακόμη κι αν παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη Μονακό ξανά, ο "Τίγρης" δεν είναι πλέον μέσα στους καλύτερους του κόσμου.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ (Μάντσεστερ Γ., 2002-04)

Είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έμενε τέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, μέχρι να το κατακτήσει ξανά το 2007, αν ο Ντιέγκο Φορλάν είχε συνεργαστεί με τον Ρουντ Φαν Νιστελρόι όπως ήθελε και πίστευε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ότι θα γίνει. Ο απογοητευτικός απολογισμός, τελικά, των 17 γκολ σε 98 συμμετοχές -με το πρώτο να έρχεται στο 34ο παιχνίδι του- δεν έδειχνε ότι θα γινόταν ο σκόρερ που έγινε, αν και έβαλε δύο γκολ στο Anfield που θα θυμούνται για πάντα οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Από όταν έφυγε για να πάει στη Βιγιαρεάλ το 2004, ο Φορλάν είχε σχεδόν ένα γκολ κάθε δύο ματς, βάζοντας 59 σε τρία χρόνια και μετά 96 σε τέσσερα ως αντικαταστάτης του Φερνάντο Τόρες στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα