Πέντε μη Βρετανοί παίκτες που μπορούν να δώσουν λύση με το Brexit

Gazzetta team
Πέντε μη Βρετανοί παίκτες που μπορούν να δώσουν λύση με το Brexit

bet365

Οι ομάδες της Premier League ενδέχεται να αναγκαστούν να μειώσουν τον αριθμό των ξένων αλλά υπάρχουν κάποιοι μη Βρετανοί που μπορούν να παίξουν... σαν Βρετανοί.

Μια φήμη που κυκλοφορεί θέλει τις ομάδες της Premier League να αναγκάζονται να μειώσουν τον αριθμό των ξένων από 17 σε 13. Βασικά, είναι κάτι παραπάνω από φήμη, αφού η FA έχει ήδη κάνει σχετική νύξη στην Premier League και αν όντως ισχύσει κάτι τέτοιο, οι ήδη ακριβές μεταγραφές Βρετανών ποδοσφαιριστών θα γίνουν ακριβότερες. Δεν υπάρχει μόνο για αυτούς ζήτηση όμως. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τους ξένους παίκτες, οι οποίοι καλύπτουν τα κριτήρια της Premier League και μπορούν να δηλωθούν σαν "homegrown". Τα κριτήρια, άλλωστε, είναι λιγότερο... νεφελώδη από ό,τι νομίζουμε: "Homegrown" παίκτης για την Premier League είναι οποιοσδήποτε υπήρξε στο ρόστερ αγγλικής ή ουαλικής ομάδας για τρία χρόνια ή για 36 μήνες συνολικά πριν τα 21α γενέθλια του ή στο τέλος της σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας έκλεισε τα 21 του χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί ξένοι παίκτες μπορούν να λογίζονται σαν homegrown, με τον Σεσκ Φάμπρεγας να είναι το πιο διάσημο παράδειγμα. Ας δούμε, όμως, άλλους πέντε που μπορούν, υπό αυτή την έννοια, να αποδειχθούν χρήσιμοι τα προσεχή χρόνια.

ΣΟΥΣΟ (ΜΙΛΑΝ)

Από τη στιγμή που έφυγε από τη Λίβερπουλ, όλα είναι καλά για τον Σούσο ή αλλιώς Χεσούς Χοακίν Φερνάντες Σάενθ ντε λα Τόρε. Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν στο Anfield από τα 16 του ως τα 21 του χρόνια αλλά δεν έδειχνε να είναι κάτι σπέσιαλ, μέχρι που το έδειξε τελικά την ικανότητα του μετά τη μεταγραφή του στη Μίλαν και τον δανεισμό του στην Τζένοα, αφού έγινε μόλις ο 2ος Ισπανός ever που πέτυχε χατ-τρικ στη Serie A, μετά τον θρυλικό Λουίς Σουάρες. Τώρα πια, ο Σούσο διαπρέπει στην Ιταλία και έχει επαφή και με την εθνική Ισπανίας. Παρ' όλα αυτά, θεωρείται ακόμη homegrown για την Αγγλία, όπως και ο Φάμπιο Μπορίνι, με τον οποίο ήταν συμπαίκτης στη Λίβερπουλ και είναι και στη Μίλαν τώρα. Αν και για τον Μπορίνι μάλλον το ενδιαφέρον θα είναι μικρότερο...

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ)

Ο Πογκμπά μοιάζει περίεργο να είναι σε αυτή τη λίστα, αφού πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 16 του χρόνια και έφυγε στα 19, αλλά αυτή η τριετία αρκεί για να έχει το ΟΚ της Premier League. Φυσικά, αν οποιαδήποτε αγγλική ομάδα θελήσει να αποκτήσει τον Γάλλο, μάλλον δε θα το κάνει με πρώτη σκέψη ότι είναι ένας homegrown παίκτης. «Μμμμμ, το ρόστερ μας έχει θέση για ακόμη έναν... ΟΚ, ας κάνουμε μια πρόταση για τον Πογκμπά». Οπως και να έχει, αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε αλήθεια και ο μάνατζερ του Γάλλου τον πρότεινε όντως στη Μάντσεστερ Σίτι, τότε ο Μίνο Ραϊόλα θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσει με την Τσέλσι, αφού εκείνη την περίοδο απέκτησε τον Ρος Μπάρκλεϊ. Ισως ο Μαουρίτσιο Σάρι μπορεί να μιλήσει στον Ζοσέ Μουρίνιο για μια ανταλλαγή Πογκμπά/Ντρινκγουότερ...

ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ)

Ακριβώς: Πογκμπά και Λουκάκου θεωρούνται αμφότεροι homegrown παίκτες. Αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε 180 εκατ. λίρες για να τους αποκτήσει. Ο Λουκάκου είχε καθιερωθεί σε καλό βαθμό όταν η Τσέλσι τον αγόρασε το 2011, απέχοντας μόλις δύο αγώνες από το να συμπληρώσει 100 με την Αντερλεχτ και έχοντας ήδη διψήφιο αριθμό συμμετοχών στην εθνική Βελγίου. Παρ' όλα αυτά ήταν μόλις 18 ετών και παίζοντας τρεις σεζόν στην Αγγλία πριν τα 21α γενέθλια του -δύο από αυτές τις σεζόν σε Γουέστ Μπρομ και Εβερτον ως δανεικός- τεχνικά είναι homegrown, αν και θα πρέπει να... τραβήξουμε λίγο τους κανονισμούς: Ο Λουκάκου έκλεισε τα 21 του χρόνια δύο μέρες μετά το τέλος της τρίτης σεζόν στην Premier League.

ΒΟΪΤΣΕΚ ΣΕΖΝΙ (ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ)

Ο Πολωνός τερματοφύλακας έκανε 180 συμμετοχές με την Αρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις, πριν ο Αρσέν Βενγκέρ αποφασίσει ότι κουράστηκε με τα λάθη του. Ο Γάλλος, όμως, μπορεί και να πήρε αυτή την απόφαση τη λάθος στιγμή, αφού ο Σέζνι ήταν ακόμη μόλις 24 ετών. Τελικά έφυγε για τη Ρόμα, όπου ήταν τόσο εντυπωσιακός ώστε να τον αποκτήσει η Γιουβέντους ως διάδοχο του σπουδαίου Τζανλουίτζι Μπουφόν. Homegrown ή όχι, βέβαια, ο Πολωνός δεν προβλέπεται να επιστρέψει στην Αγγλία σύντομα. Δε φαίνεται να είναι σύμπτωση, πάντως, το γεγονός ότι μια σειρά ξένων τερματοφυλάκων θεωρούνται homegrown για την Premier League. Ο Σέζνι, ο Γκουλάσι, ο Ρον-Ρόμπερτ Ζίλερ, ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς, ο Κάσπερ Σμάιχελ...

ΕΚΤΟΡ ΜΠΕΓΕΡΙΝ (ΑΡΣΕΝΑΛ)

Ο Ισπανός πλάγιος μπακ αντικατέστησε τον Σεσκ Φάμπρεγας σαν το καλύτερο παράδειγμα ενός ξένου παίκτη που θεωρείται homegrown. Σε αντίθεση με τον Σεσκ, όμως, είναι ακόμη στη νιότη του και στα 23 του χρόνια ο Μπεγερίν έχει μια μακρά καριέρα μπροστά του στην Αρσεναλ ή όπου αλλού θέλει. Ο Εκτορ, όπως και ο Φάμπρεγας, υπέγραψε στους Κανονιέρηδες όταν ήταν 16 ετών και έτσι για την Premier League θεωρούνται... Αγγλοι.

Πηγή: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα