TOP-5: Αντρές Ινιέστα vs Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

TOP-5: Αντρές Ινιέστα vs Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

bet365

Ο Αντρές Ινιέστα θα αγωνιστεί στο τελευταίο clasico της καριέρας του με την Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τα καλύτερα παιχνίδια του Ισπανού απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-6 (2/5/2009)
Ίσως η κορυφαία εμφάνιση των Καταλανών μέσα στο άντρο της μισητής αντιπάλου τους. Εκείνη η εκπληκτική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους δύο «εγκεφάλους» του κέντρου, τον Τσάβι και τον Ινιέστα, να κάνουν ό,τι θέλουν τους αντιπάλους τους και να δίνουν την ευκαιρία σε Μέσι και Ανρί να πετύχουν από δύο γκολ. Πικέ και Πουγιόλ συμπλήρωσαν το θρίαμβο της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου, που σφράγισε το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 (29/11/2010)
Η πρώτη εμπειρία του Ζοσέ Μουρίνιο από “clasico” ήταν... τραυματική. Ο νέος – τότε – προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να χτυπήσει «στα ίσια» την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου και το πλήρωσε ακριβά. Ο Βίγια μπορεί να πέτυχε δύο τέρματα, όμως Τσάβι και Ινιέστα είχαν κάνει για μία ακόμη φορά «όργια» στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, με μία δική τους συνεργασία είχε ανοίξει το σκορ η Μπαρτσελόνα, με τον Ινιέστα να δίνει την ασίστ και τον Τσάβι να σκοράρει.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3/5/2011)
Ο Λιονέλ Μέσι είχε «σκοτώσει» με δύο γκολ την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου, στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπαρτσελόνα να έχει – θεωρητικά – εύκολο έργο στον επαναληπτικό του Καμπ Νου. Ο Ινιέστα, που δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέδρο, με το 1-1 να δίνει στους «μπλαουγκράνα» την πρόκριση στον τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4 (23/3/2014)
Μία εντυπωσιακή νίκη των Καταλανών μέσα στο Μπερναμπέου, που είχε την υπογραφή του Αντρές Ινιέστα. Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να έκανε χατ-τρικ, όμως η αρχή και το τέλος του “clasico” είχαν τη σφραγίδα του Ισπανού. Πέτυχε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, ενώ με το σκορ στο 3-3, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι για την Μπαρτσελόνα, για το τελικό 3-4.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4 (21/11/2015)
Όταν το 2005 το Σαντιάγο Μπερναμπέου σηκωνόταν... στο πόδι για τον Ροναλντίνιο, ο Αντρές Ινιέστα είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Δέκα χρόνια μετά, ήταν η σειρά του να γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός από το ένα γκολ και τη μία ασίστ στον Νεϊμάρ, η ολοκληρωτική εμφάνιση του Αντρές Ινιέστα «υποχρέωσε» τους μεγάλους του αντιπάλους να του υποκλιθούν με ένα εκπληκτικό standing ovation, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ήταν ο πρωταγωνιστής στο εντυπωσιακό 4-0 της Μπαρτσελόνα.

 

Τελευταία Νέα