Top-6: Αμυντικοί σκόρερς (vids)

Gazzetta team
Top-6: Αμυντικοί σκόρερς (vids)

bet365

Το FourFourTwo γράφει για κάποιους από τους κορυφαίους αμυντικούς-σκόρερς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

113 | Ρομπέρτο Κάρλος
Το φάουλ του με τη φανέλα της Βραζιλίας κόντρα στην Γαλλία το 1997 είναι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών και ο μυθικός αριστερός μπακ έκλεισε την καριέρα του με 113 γκολ κυρίως από στημένες μπάλες. Το έκανε στο ντεμπούτο του με την Ιντερ αλλά και με την Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία αγωνιστική στης σεζόν 2002-03 όταν οι Merengues κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, όμως ήταν δυνατός και από open-play πετυχαίνοντας τέρματα όπως αυτό με αντίπαλο την Τενερίφη στο Copa del Rey.


175 | Ντανιέλ Πασαρέλα
Αν ένας εκ των Ντιέγο Μαραντόνα ή Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών για την Αργεντινή, ο Ντανιέλ Πασαρέλα είναι ο κορυφαίος αμυντικός που έβγαλε η Λατινική Αμερική. Ο σέντερ-μπακ αγωνίστηκε σε Ρίβερ Πλέιτ και Φιορεντίνα και ήταν αρχηγός της Albiceleste στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1978. Παρότι το ύψος του ήταν κάτω από 1.75μ., ο Πασαρέλα ήταν εξαιρετικός στον αέρα και πολλά από τα 175 γκολ του ήταν με κεφαλιές. Συχνά εκτελούσε πέναλτι με τις ομάδες του και την Εθνική και το είχε κάνει κόντρα στην Γαλλία στον δρόμο προς τον τίτλο το 1978.


163 | Φερνάντο Ιέρο
Τα 127 γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης τον βάζουν πιο ψηλά από πολλούς επιθετικούς στη λίστα των σκόρερς. Η καλύτερη σεζόν του αρχηγού των Blancos και της Ισπανίας, Φερνάντο Ιέρο, στους Merengues ήρθε το 1991-92 όταν ο σέντερ-μπακ σημείωσε 26 γκολ σε 53 εμφανίσεις, ενώ βρήκε δίχτυα και με την La Roja με αντίπαλο την Δανία, πετυχαίνοντας ένα γκολ που έστειλε την Εθνική του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994.


253 | Ρόναλντ Κούμαν
Υπάρχουν πολλοί επιθετικοί οι οποίοι θα ζήλευαν τα 253 γκολ που πέτυχε σε 763 αγώνες ο ο Ρόναλντ Κούμαν. Ο πρώην Ολλανδός διεθνής αγωνιζόταν ως λίμπερο αλλά έβγαινε πολύ συχνά μπροστά και σκόραρε, ενώ εκτελούσε πέναλτι και φάουλ για όλες τις ομάδες του. Σε μία σεζόν με την PSV έβαλε 26 γκολ και 19 με την Μπαρτσελόνα σε δύο διαφορετικές χρονιές (1989-90 and 1993-94). Το πιο σημαντικό από τα τέρματα που σημείωσε στην καριέρα του ήταν το 1991-92 όταν βρήκε δίχτυα με φάουλ στο 112' του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τους Blaugrana σε βάρος της Σαμπντόρια.


88 | Σέρχιο Ράμος
Μπορεί οι αριθμοί του να μην είναι τόσο εντυπωσιακοί όσο άλλων παικτών στη λίστα, όμως ο σέντερ-μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμα 32 χρονών. Η περίπτωση του Σεβιγιάνου είναι εντελώς ξεχωριστή καθώς η σημασία των τερμάτων που έχει πετύχει είναι τεράστια και αυτά θα μνημονεύονται για χρόνια αφού κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο Ράμος έχει σκοράρει στους δύο τελικούς Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και σε άλλα παιχνίδια της La Liga. Οι αριθμοί του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακοί αν αναλογιστεί κανείς ότι σπάνια εκτελεί πέναλτι.


146 | Λοράν Μπλαν
Ερίκ Καντόνα, Ροζέρ Μιλά και Ολιβιέ Ζιρού έπαιξαν όλοι στην Μονπελιέ αλλά εκείνος που είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του club είναι ο Λοράν Μπλαν με 77 γκολ σε 251 αγώνες από το 1983 μέχρι το 1991. Ξεκίνησε σαν μέσος και πέτυχε αρκετά γκολ από τη βούλα του πέναλτι, όπως επίσης και με εκτελέσεις φάουλ. Το κορυφαίο τέρμα της καριέρας του από open-play ήρθε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στην παράταση του αγώνα με την Παραγουάη με τον οποίο χάρισε στην Γαλλία την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα