Top-5: Ο «ροχιμπλάνκο» Φερνάντο Τόρες! (vids)

Θάνος Σαρρής
Top-5: Ο «ροχιμπλάνκο» Φερνάντο Τόρες! (vids)

bet365

O Φερνάντο Τόρες επισημοποίησε το «αντίο» του στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν και το FFT του gazzetta.gr θυμάται πέντε highlights από την καριέρα του στους ροχιμπλάνκος.

Στα 19 του πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Ντιέγο Σιμεόνε τότε συμπαίκτη του! Στα 34, μετρά πλέον 126 γκολ με την ροχιμπλάνκα φανέλα, όντας ο πέμπτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της σε όλες της διοργανώσεις, έπειτα από δύο περιόδους στον σύλλογο.

Μετά την επιστροφή του στο Καλδερόν, αρχικά ως δανεικός από την Μίλαν το 2015 και την επόμενη σεζόν με μεταγραφή, αρκετοί περίμεναν ότι θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, στην ομάδα που λάτρεψε από μικρός. Η μοίρα όμως είχε διαφορετικά σχέδια και ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από το κλαμπ, όχι όμως και από το ποδόσφαιρο.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Ερνίκε Σερέσο, στο τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς της σεζόν με αντίπαλο την Εϊμπάρ το Wanda Metropolitano θα γίνει τόπος λατρείας για τον αγαπημένο El Nino, αφού θα τιμηθεί για όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα. Στα video wall θα παίξουν στιγμές από την τεράστια καριέρα του και το FFT του gazzetta.gr ξεχωρίζει πέντε.

1. Ντεμπούτο και πρώτο γκολ την ίδια εβδομάδα

Ο El Nino έκανε ντεμπούτο στις 27 Μαΐου του 2001 στο Βιθέντε Καλδερόν, ως αλλαγή στην αναμέτρηση με την Λεγανές για την 39η αγωνιστική της Σεγούνδα. Μια εβδομάδα μετά, στις 3 Ιουνίου πέρασε στο 73' αλλαγή στη θέση του Κίκο απέναντι στην Αλμπαθέτε και άνοιξε λογαριασμό. Με κοντό μαλλί και το 35 στην πλάτη, είχε κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ο Τόρες έπαιξε δύο χρόνια στην δεύτερη κατηγορία με τους ροχιμπλάνκος, πριν τους βοηθήσει να ανέβουν στην Primera, ζώντας όλη την πορεία εκ των έσω.

2. Δύο γκολ στο Καμπ Νόου

Η Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράικαρντ, έχοντας στις τάξεις της Ροναλντίνιο, Ζιουλί, Ετό κ.ο.κ κατέκτησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2004/05, ενώ η Ατλέτικο βρισκόταν ακόμα αρκετά μακριά από το να φτάσει να διεκδικεί τίτλο. Στο Καμπ Νόου όμως ο Φερνάντο Τόρες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, δείχνοντας ότι «μιλάει» στις δύσκολες έδρες. Η αρχή έγινε στο πρώτο λεπτό, όταν έσπασε, έπειτα από μαγική ασίστ με τακουνάκι, με τον μοναδικό του τρόπο το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε με το αριστερό τον τερματοφύλακα. Στο 89' σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Το επίτευγμά του παίρνει μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν η μοναδική ήττα της Μπάρτσα στην έδρα της, στην οποία η Ρεάλ είχε υποκύψει με 3-0.

3. Δύο γκολ στο Μπερναμπέου

Έπειτα από την... ξενιτιά και το πέρασμα από Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μίλαν, ο Τόρες επέστρεψε στην Ατλέτικο το καλοκαίρι της σεζόν 2014/15. Η Ατλέτι είχε αλλάξει στάτους, μπαίνοντας σφήνα στις δύο μεγάλες της Ισπανίας. Και παρότι στο πρωτάθλημα αναδείχθηκε τρίτη, οι οπαδοί της πήραν την ικανοποίηση ότι άφησαν εκτός Κυπέλλου την «μισητή» Ρεάλ. Κι αυτό συνέβη με τον Τόρες να σκοράρει δις μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου τον Ιανουάριο του 2015. Η αρχή έγινε έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Γκριζμάν, για να δώσει προβάδισμα μέσα στο γήπεδο της Ρεάλ στη ρεβάνς του 2-0 στο Καλδερόν. Οι blancos ισοφάρισαν, όμως ο Nino, έπειτα από όμορφη συνεργασία ξανά με τον Γκριζμάν και εξαιρετική ντρίμπλα μέσα στην περιοχή έβαλε το δεύτερο προσωπικό του, κλειδώνοντας την πρόκριση. Το τελικό 2-2 οδήγησε την Ατλέτικο στην επόμενη φάση.

4.Δύο γκολ στο «αντίο» του Καλδερόν

Στις 21 Μαΐου του 2017, η Ατλέτικο Μαδρίτης έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της στο ιστορικό Βιθέντε Καλδερόν. Από το 1966 μέχρι το 2017 αποτελούσε την έδρα των ροχιμπλάνκος και φυσικά το γήπεδο που συνδέθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο με την ποδοσφαιρική πορεία του Τόρες. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην αφήσει το στίγμα του στο φινάλε. Η Ατλέτι υποδέχθηκε την Μπιλμπάο και επικράτησε 3-1, με τον Nino να πετυχαίνει δύο τέρματα. Ένα στο 8' και ένα στο 11'. Το κλίμα ήταν φορτισμένο και ο διεθνής φορ φίλησε το σήμα της ομάδας, χειροκροτώντας τον κόσμο.


5. Μπέτις και Θέλτα: Παγκόσμιος θαυμασμός

Εκτός από «φονικός» και εξαιρετικά αποδοτικός, ο Φερνάντο Τόρες μπορούσε να γίνει θεαματικός. Ένα γκολ στην πρώτη του περίοδο στην Ατλέτικο, με αντίπαλο τη Μπέτις στη Σεββίλη και ένα στη δεύτερη, με αντίπαλο τη Θέλτα στο Καλδερόν, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στο πρώτο, που μπήκε τον Νοέμβριο του 2003, ο νεαρός τότε φορ έπιασε ένα εκπληκτικό εναέριο βολέ, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία και πανηγυρίζοντας αγκαλιά με τον Ντέμη! Στο δεύτερο, τον Φεβρουάριο του 2017, ο ώριμος Τόρες στόπαρε τη μπάλα με πλάτη στο τέρμα και γύρισε με τρομερό τρόπο το κορμί του, βάζοντας στο τόπι πορεία για τα δίχτυα. Θαυμάστε τον!

 

Τελευταία Νέα