Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (20-17)

Gazzetta team
Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (20-17)

bet365

Η Αγγλία μπαίνει σε μια νέα χρυσή εποχή με παίκτες goal-machines και το FourFourTwo γράφει για τους κορυφαίους 30 επιθετικούς της Premier League.

20. Νικολά Ανελκά | 364 ματς, 125 γκολ

«Ο κόσμος λέει συχνά ότι στην Αρσεναλ ήταν η καλύτερη περίοδός μου. Ομως δεν ήταν. Ημουν πολύ καλύτερος παίκτης στην Μπόλτον». Ο Ανελκά έφυγε από την Premier League τρεις φορές, όμως συνέχισε να επιστρέφει. Πρωταθλητής στο Highbury όταν ήταν 19, ακολούθησε μια προβληματική σεζόν στην οποία έβαλε 17 γκολ στην Ρεάλ Μαδρίτης και γύρισε στην Αγγλία για Λίβερπουλ και Σίτι, πριν φύγει ξανά, για την Φενερμπαχτσέ. Ο Σαμ Αλαρνταϊς αναγέννησε την καριέρα του στην Μπόλτον και μετά ο Γάλλος επιθετικός έγινε ο πρώτος σκόρερ στην PL με 19 γκολ με την Τσέλσι το 2008-09, κατακτώντας ένα ακόμα πρωτάθλημα έναν χρόνο αργότερα. Αυτός και ο Τέβες είναι οι μοναδικοί της λίστας που έχουν τίτλο με διαφορετικές ομάδες. Επειτα από τη μετακόμιση στην Κίνα, η τελευταία που έπαιξε στην PL ήταν η Γουέστ Μπρομ.

Παίξε νόμιμα στην τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

19. Ντίμιταρ Μπερμπάτοβ | 229 ματς, 94 γκολ

Παρότι έπαιξε στον τελικό του Champions League το 2002 με την Λεβερκούζεν, οι περισσότεροι φίλοι της Τότεναμ αναρρωτήθηκαν «ποιος» όταν το 2006 η ομάδα τους απέκτησε τον Βούλγαρο. Ο Μπερμπάτοβ δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να δείξει ποιος είναι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν άργησε να ενδιαφερθεί και δίνοντας 30 εκατ. λίρες τον πήρε και το 2010-11 ο Μπερμπάτοβ βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου πετυχαίνοντας 20 γκολ. Οταν έπαιξε στην Φούλαμ δεν ήταν πλέον γρήγορος και σε μια εποχή που η ταχύτητα και η δύναμη είναι κάτι αυτονόητο για τους παίκτες, ο Ντίμιταρ αποχώρησε από την Premier League.

18. Φερνάντο Τόρες | 212 ματς, 85 γκολ

Μια μεταγραφή στο τέλος της προθεσμίας, σπάνια χαράζει μια διαχωριστική γραμμή σε μία καριέρα. Πριν αποκτηθεί από την Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2011, ο Τόρες ήταν γρήγορος και αδίστακτος. Υστερα από αυτή, δεν ήταν ο ίδιος επιθετικός. Στα 3.5 χρόνια του στην Λίβερπουλ όμως, ήταν ένα φαινόμενο. Από την πρώτη μέρα στο Anfield, όταν πέρασε μέσα από την άμυνα της Τσέλσι και πέτυχε το πρώτο γκολ του για τους Reds, έδειξε τη δύναμη και τις ικανότητές του. Σκόραρε 33 φορές σε όλες τις διοργανώσεις [24 στο πρωτάθλημα] στην πρώτη του σεζόν και 39 στις υπόλοιπες δύο παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν. Εκείνη η χρονιά ήταν πιθανότατα σημαντικός παράγοντας στην πτώση του. Οι οπαδοί της Τσέλσι θα θυμούνται πάντα το γκολ στον ημιτελικό του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πριν την κατάκτηση του τίτλου στο Μόναχο.

17. Τζανφράνκο Τζόλα | 229 ματς, 59 γκολ

Ο μικροσκοπικός άσος από την Σαρδηνία βοήθησε όχι μόνο στη μεταμόρφωση της Τσέλσι αλλά και όλου του αγγλικού ποδοσφαίρου κάνοντας τρικ σε σέντερ-μπακ που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. «Στην αρχή, το 'ανοικτό' στιλ του αγγλικού ποδοσφαίρου με βοήθησε» είπε το 2007 στο FFT ο Τζόλα «αφού ερχόμουν από τα σκληρά μαρκαρίσματα της Serie A. Ο Τζόλα αναδείχθηκε 'παίκτης της χρονιάς' από τους Writers του Νησιού μετά την πρώτη του σεζόν στο Stamford Bridge και στα 7 χρόνια του στο Λονδίνο κατέκτησε ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, δύο Κύπελλα και ένα League Cup.

Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (30-26)
Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (25-21)

 

Τελευταία Νέα