Η Αγγλία πρέπει να αλλάξει το κέντρο κόντρα στην Ουαλία

Η Αγγλία πρέπει να αλλάξει το κέντρο κόντρα στην Ουαλία

Gazzetta team
Η Αγγλία πρέπει να αλλάξει το κέντρο κόντρα στην Ουαλία

bet365

Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον μπορεί να εκτεθεί στην κόντρα την Πέμπτη (15/06) εκτός αν αλλάξει η τριάδα στην άμυνα. Γράφει ο Michael Cox.

Με την ισοπαλία με μία πολύ μέτρια Ρωσία να είναι απογοητευτική, ο προπονητής της Αγγλίας, Ρόι Χόντγκσον, πρέπει να κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα του στον αγώνα με την Ουαλία. Το πρόβλημα στο ματς του Σαββάτου, δεν ήταν η επιλογή της 11άδας αλλά οι αλλαγές. Κόντρα στην Ρωσία, το σύστημα της Αγγλίας δούλεψε καλά. Είχε κατοχή, καλή κίνηση και πάσες στο αντίπαλο μισό. Το κύριο πρόβλημα για τα Τρία Λιοντάρια ήταν ότι δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες δεδομένης της μεγάλης κυριαρχίας της με τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάρι Κέιν, τους πιο προωθημένους παίκτης δηλαδή, να έχουν πολύ κακή απόδοση. Οι δυο τους έχουν πολλές πιθανότητες να χάσουν τη θέση του στον αγώνα με την Ουαλία.

Harry Kane

Ο Στέρλινγκ ήταν εντυπωσιακά αργός, συχνά καθυστερούσε τον ρυθμό αντί να τον ανεβάσει, όμως είναι δύσκολο να πεις ποιος μπορεί να παίξει τον ρόλο του στον αγώνα με την Ουαλία. Ο Τζέιμι Βάρντι θα μπορούσε να έχει μπει όταν η Αγγλία ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και να παίξει με αντεπιθέσεις, αφού θα έβρισκε χώρους για να εκμεταλλευτεί όμως δεν θα είναι το ίδιο κόντρα στην άμυνα της Ουαλίας, η οποία θα καθίσει πολύ πίσω. Την ίδια στιγμή, ο Κέιν δεν τα πήγε καλά και τα ρεπορτάζ θέλουν τον Ντάνιελ Στάριτζ να παίρνει φανέλα βασικού για το ματς με την Ουαλία. Είναι δύσκολη απόφαση να αφήσεις τον Κέιν στον πάγκο ύστερα από μόλις ένα ματς και παρότι ο Στάριτζ προσθέτει ταχύτητα, ίσως δεν είχε χρήσιμη σε αυτό το παιχνίδι αφού η αντίπαλη άμυνα θα βρίσκεται πολύ πίσω.

Παραδόξως, το σημείο στο οποίο ο Χόντγκσον ίσως πρέπει να αλλάξει πράγματα είναι εκείνο που τα πήγε εξαιρετικά κόντρα στην Ρωσία. Η πιο δυνατή γραμμή των Αγγλων στο παιχνίδι που έγινε στην Μασσαλία ήταν το κέντρο, με τον Ερικ Ντάιερ της Τότεναμ να καλύπτει εξαιρετικά. Με την Ουαλία πάντως ο Ντάιερ πρέπει να έχει όλη την προσοχή του στο πως θα σταματήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Θωράκιση κόντρα στις αντεπιθέσεις

Ο Μπέιλ έπαιξε σαν επιθετικός στη νίκη 2-1 σε βάρος της Σλοβακίας, όμως με την Αγγλία αναμένεται να είναι πιο πίσω, όπου θα έχει την ευκαιρία για περισσότερες επαφές με την μπάλα και χώρους για να φύγει στην κόντρα. Ο Ντάιερ δεν θα μπορεί να βγαίνει στα πλάγια και να καλύπτει τους ακραίους μπακ και να αφήνει τον Μπέιλ ελεύθερο να κινείται ανάμεσα στις γραμμές και για τον λόγο αυτό ο Χόντγκσον χρειάζεται μεγαλύτερη θωράκιση στο κέντρο. Γουέιν Ρούνεϊ και Ντέλε Αλι δεν θα μπορούν να είναι μπροστά και να αφήνουν εκτεθειμένο τον Ντάιερ, μια αλλαγή στο κέντρο θα ήταν κάτι που βγάζει νόημα.

Το λογικό θα ήταν ο Χόντγκσον να αφήσει έξω τον Ρούνεϊ ή τον Αλι, παρατάσσοντας ένα κέντρο με περισσότερη τακτική πειθαρχία με παίκτες όπως οι Τζόρνταν Χέντερσον ή Τζέιμς Μίλνερ για να βοηθήσουν τον Ντάιερ. Ομως αυτό δεν είναι πιθανό και ο τεχνικός της Αγγλίας αναμένεται να επιλέξει την ίδια 3άδα για τη μεσαία γραμμή. Ενα από τους δύο πρέπει να μένει πιο πίσω για να βοηθάει στην κάλυψη και στο να υπάρχει ισορροπία.

Η Αγγλία αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων στο Mundial του 2014 επειδή ο Χόντγκσον έριξε πολλούς επιθετικογενείς παίκτες και άφησε πολύ κενό χώρο μπροστά στα στόπερ. Τώρα, υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο. Αν και το κέντρο δούλεψε καλά κόντρα στην Ρωσία, τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια με αντίπαλο την Ουαλία, με τον Μπέιλ να είναι ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης αποτελώντας θανάσιμη απειλή...

 

Τελευταία Νέα