Αυτός προκάλεσε το... Blackout της Λίβερπουλ!

Αυτός προκάλεσε το... Blackout της Λίβερπουλ!

Αυτός προκάλεσε το... Blackout της Λίβερπουλ!

bet365

Εχει πτυχίο ηλεκτρολόγου, αλλά και τεράστια αποθέματα υπομονής. Ο 24χρονος Πάβκοβ που άλλαξε τα φώτα της Λίβερπουλ ήταν η... 3η επιλογή του Μιλόγεβιτς, όμως τα ποδοσφαιρικά θαύματα μας θυμίζουν τη μαγεία του ποδοσφαίρου.

«Μεθυσμένοι» από την τεράστια επιτυχία οι Σέρβοι τραγουδούσαν «Μilan Pavkov is on fire», κάποιοι άλλοι χρήστες του twitter θυμήθηκαν το πτυχίο του ηλεκτρολόγου και... τρόλαραν τους «Κόκκινους». Οι πιο... τρελοί οπαδοί του Αστέρα τόνισαν πως από εδώ και πέρα η 6η Νοεμβρίου πρέπει να ανήκει στον... Αγιο Πάβκοβ. Ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του νίκες και ο νεαρός από το Νόβι Σαντ, που τελείωσε ηλεκτρολόγος σε τεχνική σχολή ήταν αυτός που... άλλαξε τα φώτα της Λίβερπουλ. Την επόμενη μέρα του θριάμβου, η Ευρώπη αναζητά στοιχεία για τον μεγάλο σκόρερ, τον MVP της 4ης αγωνιστικής, τον άνθρωπο που έκανε άνω – κάτω τον 3ο όμιλο, τον Μίλαν Πάβκοβ.

Ναι, έχει τελειώσει την τεχνική σχολή, με ειδικότητα ηλεκτρολόγου, δεν δουλεύει σε οπωροπωλείο, γιατί είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν μιλάει αγγλικά, αλλά κατάλαβε πως το Μαρακανά είχε σηκωθεί στο πόδι για χάρη του. Τα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν... κακό χαμό για να του αποσπάσουν μια δήλωση (με τη βοήθεια μεταφραστή), οι ποδοσφαιρικές του μετοχές εκτοξεύθηκαν και ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς του έδωσε πολλά συγχαρητήρια. Ποια είναι η ζωή του ... σταρ του Αστέρα που κόστισε 300.000 ευρώ και όχι... 3000;

Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1994 στο Μπέγκετς, 20 χιλιόμετρα από το Νόβι Σαντ και στην ομάδα της πόλης έκανε τα πρώτα του βήματα. Εκεί, δημιουργήθηκε και το «μότο» που τον συνοδεύει από τότε «Οσο με πληγώνεις τόσο καλύτερο με κάνεις». Ναι, οι διοικούντες τον σύλλογο αποφάσισαν πως ο νεαρός επιθετικός δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Του το είπαν και... κομψά, πως έπρεπε δηλαδή να παίξει σε μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Ηταν γραφτό του να πάει στη στη Μλάντοστ, να δυναμώσει το αριστερό του και να κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του. Στη Βοϊβοντίνα το πάλεψε, δεν ήταν το πρώτο κανόνι και οι προπονητές του, του έδωσαν πολύτιμες συμβουλές «Πήγαινε στη Ραντνίτσκι, εδώ δε σε εμπιστεύονται...». Κάθε... εμπόδιο για καλό και ο νεαρός φορ εκτός από τα 23 γκολ σε μια διετία έκανε ματσάρα με τη Ραντ. Είχε... άστρο, γιατί σε εκείνο το ματς τον είδε ο αθλητικός διευθυντής του Αστέρα, Ζβένζνταν Τέρζιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν 300.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Ο Πάβκοβ δεν πτοήθηκε ούτε όταν επέστρεψε δυο φορές στην πρώην του ομάδα με δανεισμό. «Αυτός ο τύπος εκτός από καλός ποδοσφαιριστής, έχει τεράστια αποθέματα υπομονής. Αντεξε τον ανταγωνισμό και τη... γελοιοποίηση» τονίζει σήμερα ο Τύπος της Σερβίας. Κι όμως ο 24χρονος ήταν μια ανάσα από την αποχώρηση το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο το πάθος για την ανατροπή με τη Σάλτσμπουργκ τον κράτησαν στη Σερβία. Τι και αν ήταν η... τρίτη επιλογή του Μιλόγεβιτς πίσω από τον Μποάκι και τον Μπεν, ο Πάβκοβ έκανε υπομονή. Ο πρώτος ήταν ανέτοιμος, ο δεύτερος παίζει καλύτερα ως εξτρέμ και ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» έκανε την κίνηση – ματ. Βασικός με τη Λίβερπουλ και δυο γκολ!

«Εφτασα μέχρι την 3η κατηγορία για να τον δω από κοντά. Τον είδα σε πολλές μάχες, αρκετές φορές έμοιαζε με τον Δαβίδ. Πάντα φρόντιζε να κερδίζει τις μάχες. Αυτός ο φορ έχει... αστέρι» τονίζει το «αφεντικό» του Ερυθρού Αστέρα. Η ιστορία του θυμίζει αυτή του Νίκολα Ζίγκιτς, του φορ που για μια δεκαετία «ζητιάνευε» μια θέση βασικού σε ομάδα της Σερβίας και χάρη στα δυο γκολ κόντρα στη Ρόμα είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται!

 

Τελευταία Νέα