Ο Ντιμπάλα και οι άλλοι (vids)

Ο Ντιμπάλα και οι άλλοι (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που έχουν πετύχει δύο τέρματα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σε νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνολικά 81 νοκ άουτ αγώνες (συμπεριλαμβανομένων και των τελικών) έχει δώσει η Μπαρτσελόνα, μετά τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, από την έναρξη της διοργάνωσης έως και σήμερα. Στο τελευταίο της ματς ήπιε το πικρό ποτήρι της βαριάς ήττας από την Γιουβέντους με 3-0, ένα αποτέλεσμα που έχει ανατρέψει ξανά, ωστόσο απέναντι στην καλοδουλεμένη άμυνα της «Κυρίας» είναι εξαιρετικά δύσκολο να το επαναλάβει. Εκτός από το βαρύ σκορ, στο Τορίνο συνέβη και κάτι ακόμη σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα των Καταλανών. Δέχθηκαν δύο τέρματα από τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Ο Πάουλο Ντιμπάλα βρήκε δίχτυα στο 7’ και στο 22’ και έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης, που καταφέρνει κάτι τέτοιο απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σε νοκ άουτ παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τους έξι προηγούμενους.

Ντανιέλε Μασάρο (18/5/1994)
Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η Μπαρτσελόνα των Ρομάριο, Στόιτσκοφ, Κούμαν και Γκουαρδιόλα είναι το φαβορί απέναντι στην Μίλαν, η οποία αγωνίζεται χωρίς τους Φαν Μπάστεν, Μπαρέζι και Κοστακούρτα. Εκείνη η βραδιά εξελίσσεται σε «Βατερλό» για την ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ, αφού ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς κάνει ό,τι θέλει την άμυνα των Καταλανών. Αυτός, όμως, που είχε βάλει το τρένο στις ράγες για τους «ροσονέρι» ήταν ο Ντανιέλε Μασάρο. Είχε σημειώσει τα δύο πρώτα τέρματα της Μίλαν (22’, 45’), ανοίγοντας το δρόμο για το εντυπωσιακό 4-0.

Τόρε Άντρε Φλο (5/4/2000)
Σε έναν από τους συγκλονιστικότερους προημιτελικούς στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι ήταν αυτή που είχε κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση, με τη νίκη της με 3-1, στο Στάμφορντ Μπριτζ. Μέσα σε οκτώ λεπτά, είχε πετύχει τρία τέρματα, με τον Φλο να σημειώνει τα δύο από αυτά, στο 34’ και στο 38’ (το πρώτο είχε πετύχει ο Τζόλα). Ωστόσο, τα γκολ του Νορβηγού δε στάθηκαν αρκετά για να δώσουν την πρόκριση στους «μπλε», αφού στο επαναληπτικό του Καμπ Νου, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 5-1 στην παράταση και πήρε την πρόκριση.

Μιγκέλ Άνχελ Ανγκούλο (2/5/2000)
Μετά την πρόκριση επί της Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα είχε να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Βαλένθια των Μεντιέτα, Κλαούντιο Λόπες, Κανιθάρες και Κίλι Γκονζάλες. Αυτός, όμως, που έκανε τη ζημιά στους «μπλαουγκράνα», στο πρώτο παιχνίδι στο Μεστάγια, ήταν ο Ανγκούλο. Ο Ισπανός σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα των «νυχτερίδων», στο 10’ και στο 43’, οδηγώντας την ομάδα του σε ένα εντυπωσιακό 4-1. Ένα σκορ, που κράτησε στον επαναληπτικό η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τόμας Μίλερ (23/4/2013)
Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε το φαβορί απέναντι στην Μπάγερν, πριν τα μεταξύ τους παιχνίδια για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, η βαυαρική μηχανή ήταν αυτή που διέλυσε τους «μπλαουγκράνα», με συνολικό σκορ 7-0 (!) και στις δύο αναμετρήσεις. Στο πρώτο ματς, στην Αλιάνζ Αρένα, ο συνήθης ύποπτος στα μεγάλα ματς, Τόμας Μίλερ, ήταν αυτός που άνοιξε (25’) και έκλεισε (82’) το σκορ, για το τελικό 4-0 υπέρ της Μπάγερν, που τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό, από τον πρώτο κιόλας αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Αντουάν Γκριεζμάν (13/4/2016)
Η Μπαρτσελόνα είχε αποκτήσει βραχεία κεφαλή, μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Καμπ Νου και πήγαινε στο Βιθέντε Καλντερόν, με στόχο να προστατεύσει το προβάδισμά της και να προκριθεί στα ημιτελικά. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος ήδη από το 36’ είχε δώσει σκορ πρόκρισης στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στο 88’ με πέναλτι, ο Γάλλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0, στέλνοντας πανηγυρικά την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε στην επόμενη φάση.

Άνχελ Ντι Μαρία (14/2/2017)
Πριν τον Πάουλο Ντιμπάλα με την Γιουβέντους, στην προηγούμενη φάση, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής είχε σκοράρει δύο φορές απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο Άνχελ Ντι Μαρία είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές (18’, 55’), στο πρώτο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με τους «μπλαουγκράνα». Το τελικό 4-0 έστελνε τους Γάλλους με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά, όμως στη συνέχεια ακολούθησε το «έπος» του Καμπ Νου, αφήνοντας στα... κρύα του λουτρού τον Ντι Μαρία και τους συμπαίκτες του.

 

Τελευταία Νέα