Η Αρσεναλ του Εμερι... υποφέρει! (vid)

Η Αρσεναλ του Εμερι... υποφέρει! (vid)

bet365

Η Αρσεναλ δεν πείθει, η αστάθεια είναι έντονη και ο Ουνάι Εμερι δεν μπορεί να βρει τις λύσεις για να κάνει τη διαφορά στην Premier League.

Βράδυ Πέμπτης κι ακόμα μια χαμηλή πτήση για την ομάδα του Ουνάι Εμερι! Δυο γκολάρες του Πέπε, έσωσαν τους Λονδρέζους από ήττα, μιας και η 5η καλύτερη ομάδα της Πορτογαλίας, η Γκιμαράες έκανε ό,τι ήθελε στο Emirates.

Με την Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε διάφορες καταστάσεις... δυσλειτουργίας, θα μπορούσε η Αρσεναλ να είχε βάλει τις βάσεις για μια θέση στο επόμενο Champions League. Ωστόσο, η αστάθεια εντός συνόρων που αποτυπώθηκε στην ήττα από τη Σέφιλντ την έχει φέρει μακριά από τις πρώτες θέσεις. Τι ακριβώς συμβαίνει με την ομάδα του Ουνάι Εμερι;

Η Αρσεναλ έχει δεχθεί 12 γκολ στα εννέα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος στη σεζόν, ελάχιστα κάτω από το μέσο όρο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, τα πράγματα είναι χειρότερα αν δεις λίγο πιο βαθιά. Οι Λονδρέζοι δέχονται 16 σουτ ανα παιχνίδι, που είναι το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στη φετινή Premier League. Tην προηγούμενη σεζόν δέχονταν 13.3 σουτ ανα παιχνίδι, ενώ όταν κατέλαβαν την 6η θέση στην τελευταία χρονιά του Βενγκέρ δέχονταν 11.6 σουτ ανα ματς.

Γιατί η Αρσεναλ είναι τόσο ευάλωτη; Ενας από τους λόγους είναι πως δεν μπορεί να διαλύσει τις επιθέσεις της αντιπάλου. Αυτή τη σεζόν η λονδρέζικη ομάδα είναι τελευταία στα κοψίματα (8.1 ανα ματς) και τέταρτη από το τέλος στα κερδισμένα τάκλιν (8,7 ανα ματς). Η ανασταλτική λειτουργία των μέσων προσφέρει ελάχιστη βοήθεια και στη λίστα με τους «υπεύθυνους» συγκαταλέγεται και ο Λούκας Τορέιρα. Ο Ουρουγουανός αποκτήθηκε πριν 15 μήνες γι αυτόν το λόγο, για να προσφέρει σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι της ενδεκάδας. Το ξεκίνημα του Τορέιρα ήταν εξαιρετικό, αλλά πλέον δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Έμερι.

Η τετράδα της άμυνας δεν έχει τον σούπερ σταρ, κάτι που «φωνάζουν» χρόνια οι οπαδοί ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Μήπως όμως οι ευθύνες βαρύνουν και τον Ουνάι Εμερι. Βρέθηκε στο Emirates έχοντας τη φήμη ενός ικανότατου αμυντικά προπονητή, αλλά τα συστήματα και η οργάνωση απέτυχαν να ξεπεράσουν την έλλειψη ατομικού ταλέντου.

Φταίει μόνο το ανασταλτικό κομμάτι; Η Άρσεναλ εξακολουθεί να υποφέρει από μια σχετική έλλειψη δημιουργικότητας. Τι και αν έσπασε το ρεκόρ μεταγραφών των τελευταίων ετών, τι και αν έχει τρεις εντυπωσιακούς επιθετικούς (Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ, Πεπέ), τα πράγματα δεν κυλάνε καλά. Η Αρσεναλ έχει κατα μέσο όρο γκολ 1.41, είναι στην 7η θέση της σχετικής λίστας, πίσω από Σαουθάμπτον και Άστον Βίλα. Πέρσιμ είχε 1.61, το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ. Στην τελευταία σεζόν του Αλσατού, πετύχαινε 1.82 γκολ ανά παιχνίδι, γι αυτό και πήρε την 3η θέση!

Την προηγούμενη χρονιά, οι κορυφαίοι παίκτες σε ασίστ, Οζίλ, Ιβόμπι και Μχιταριάν είχαν καλά νούμερα. Ο Γερμανός είχε 0.26 ασίστ ανά 90 λεπτά, ο Ιβόμπι είχε 0.25/90λεπτο και ο Αρμένιος 0.24/90λεπτο. Η εξέλιξή τους; Ο Ιβόμπι πήγε στην Εβερτον, ο Μχιταριάν στη Ρόμα και ο Οζίλ είναι εκτός πλάνων! Λύσεις δεν βρέθηκαν ποτέ για να καλύψουν ή να βελτιώσουν τους παραπάνω αριθμούς. Στην τελευταία σεζόν του Βενγκέρ, οι Λονδρέζοι είχαν 154 επιτυχημένες μεταβιβάσεις κατα μέσο όρο, πίσω μόνο από τη Σίτι. Πέρσι; 110!

Στην αρχή της σεζόν, η αισιοδοξία στις τάξεις της Αρσεναλ ήταν διάχυτη. Η μεταγραφή του Πεπέ άφηνε πολλές υποσχέσεις. Αλλωστε, είχε 22 γκολ και 11 ασίστ στη Ligue 1! Ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη Οκτώβρη για να τον δούμε σε ρόλο πρωταγωνιστή. Καλός στις μεταβιβάσεις, παίρνει καλές θέσης για σκοράρισμα, αλλά γκολ... αγνοείται. Τα δυο γκολ κόντρα στην Γκιμαράες ίσως τον βοηθήσουν ψυχολογικά!

Είναι πλέον 17 μήνες από τότε που η Αρσεναλ προσέλαβε τον Εμερι ως διάδοχο του Βενγκέρ, αλλά οι αριθμοί προβληματίζουν. Σούπερ εμφάνιση με την Τότεναμ τον περασμένο Δεκέμβριο, εξαιρετική με την Τσέλσι τον Ιανουάριο, πορεία μέχρι τον τελικό του Europa League . Αλλα ως εκεί... Ο Εμερι είναι ιδανικός στο να αλλάζει τη ροή του αγώνα με τις αλλαγές του, αλλά οι προοπτικές είναι ακόμα... σκοτεινές!

 

Τελευταία Νέα