Ξεκίνημα με... καμπανάκια στη Γιουνάιτεντ!

Ξεκίνημα με... καμπανάκια στη Γιουνάιτεντ!

Gazzetta team
Ξεκίνημα με... καμπανάκια στη Γιουνάιτεντ!

bet365

Η Γιουνάιτεντ δεν «καθαρίζει» τα ματς και το... πληρώνει. Τα «καμπανάκια» στον Σόλσκιερ, τα θετικά σημάδια, αλλά και τα περιθώρια που δεν υπάρχουν!

Μετά από τρία ματς στο ξεκίνημα της νέας περιόδου υπάρχει η αίσθηση πως η Γιουνάιτεντ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί τόσο αποφασιστικά στο γήπεδο ώστε να "σκοτώνει" τον αντίπαλο αγωνιστικά και να σταματήσει να παίρνει ρίσκα. Η Μάντσεστερ μπήκε στη χρονιά δίνοντας υποσχέσεις ,αλλά παράλληλα είχε και ανησυχητικά δείγματα γραφής. Ο Σόλσκιερ ξέρει πως τώρα δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Μετά το 4-0 με την Τσέλσι ήρθε η απογοήτευση με την ισοπαλία κόντρα στη Γουλβς, αλλά και η… σοκαριστική εντός έδρας ήττα από την Κρίσταλ Πάλας. Ο Νορβηγός πρέπει να βρει το... αντίδοτο. Να μπορέσει να κάνει τους παίκτες του να παίρνουν τα γκολ που θέλουν στα χρονικά σημεία όπου κυριαρχούν στους αγώνες τους. Με πέντε χαμένους βαθμούς η Γιουνάιτεντ έχει τέσσερις αντί για εννέα. «Πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε γρήγορα», ήταν το σχόλιο του Σόλσκιερ για το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας.

Και όλα αυτά για μία ομάδα που έχει χαμένα πέναλτι σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Στο ματς με την Πάλας από βολέ του Γκουαϊτά, ο Σλουπ πήρε την κεφαλιά από τον Λίντελοφ, ο Αγιού βγήκε τετ α τετ και πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στη σεζόν. Μάλιστα, την τελευταία φορά που η Πάλας πέτυχε πρώτη γκολ στο Ολντ Τράφορντ ήταν το 1979! Μια τραγική συνεργασία Λίντελοφ - Μαγκουάιρ, που στοίχισε στην Γιουνάιτεντ. Η Μάντσεστερ έχει βελτιώσει το πρέσινγκ της, αλλά και την κυκλοφορία της. Επίσης τρία νέα αποκτήματα με τις ευλογίες του Σόλσκιερ έκαναν καλό ξεκίνημα. Ο Τζέιμς που έκλεισε με 15 εκατ. έκανε καλή αρχή. Στο 89' του ματς με την Πάλας είχε ένα τρομερό τελείωμα για να βρει δίχτυα. Η Γιουνάιτεντ έψαχνε και ήθελε τέτοιου τύπου παίκτες. Με ηρεμία και καλά τελειώματα. Στην ηλικία του και χωρίς εμπειρία από την Premier ο Τζέιμς είναι ένα τρομερό ταλέντο. Ο νεαρός άσος είχε σκοράρει και κόντρα στην Τσέλσι.

Ο Μπισάκα, μία αγορά 45 εκατ., επίσης είναι εντυπωσιακός. Ο ακραίος μπακ είναι μία ποιοτική προσθήκη ενός παίκτη που δεν θα βοηθήσει τόσο επιθετικά, αλλά κρατά σωστά τη θέση του. Ο Μαγκουάιρ κόστισε 80 εκατ. και η Γιουνάιτεντ ήξερε περίπου το τι θα έπαιρνε. Εκτός από ένα λάθος του με την Πάλας και ίσως μία έλλειψη σιγουριάς με την Τσέλσι έχει βγάλει γενικά πολύ καλή εικόνα. Όσο παίζει περισσότερο φαίνεται πως θα εξελιχθεί και θα βελτιωθεί.
Υπάρχουν και ερωτηματικά. Η αποχώρηση του Φελαϊνί θα στοιχίσει, ενώ ο Πογκμπά δεν δείχνει ορεξάτος και αποτελεσματικός στα δυο τελευταία ματς. Βέβαια, δεν υπάρχει και κανένας να του δώσει ανάσες, όπως συμβαίνει στη Σίτι.

Η ελπίδα είναι ο ΜακΤόμινεϊ να πλησιάσει στα επίπεδα του Ρόδρι ή του Φερναντίνιο. Είναι όμως ένα βαρύ φορτίο. Ερωτηματικά αφορούν και στην επίθεση. Υπήρξαν μόνο τρεις τελικές στον στόχο, όσες είχε και η Πάλας. Η έλλειψη στα γκολ είναι ένα πρόβλημα από τότε που έφυγε ο Φέργκιουσον το 2013. Κατά σειρά είχε 64, 62, 49, 54, 68 και 65 γκολ στο πρωτάθλημα και 61.6 μέσο όρο έναντι 88.1 της Σίτι.

Ο Σόλσκιερ έχασε και έναν τοπ σκόρερ, τον πρώτο της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια, τον Ρομέλου Λουκάκου και εάν ο Αλέξις Σάντσες πάει στην Ίντερ τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου τα πάντα θα έχουν ξεκαθαρίσει. Μετά τα ματς με Σαουθάμπτον, Λέστερ, Γουέστ Χαμ, Άρσεναλ, Νιουκάστλ και Λίβερπουλ θα φανεί το που θα είναι η ομάδα. Ο Νορβηγός είναι ένας θετικός άνθρωπος και ένας προπονητής με ικανότητες. Όπως λέει και ο ίδιος όμως η ομάδα του θα πρέπει να ωριμάσει και να είναι πιο σοβαρή στην συνέχεια. Θα τα καταφέρει;

 

Τελευταία Νέα