Γιατί η Λίβερπουλ δεν χρειαζόταν, πλέον, τον Κουτίνιο

Γιατί η Λίβερπουλ δεν χρειαζόταν, πλέον, τον Κουτίνιο

Gazzetta team
Γιατί η Λίβερπουλ δεν χρειαζόταν, πλέον, τον Κουτίνιο

bet365

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε πάρει πίσω τον Φιλίπε Κουτίνιο φέτος, όμως αποφάσισε να μην το κάνει. Μάλλον πήρε τη σωστή απόφαση.

Εδώ και λίγες εβδομάδες είχε γίνει ξεκάθαρο ότι η Μπαρτσελόνα ήθελε με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί τον Κουτίνιο. Είτε να τον πουλήσει, είτε να τον παραχωρήσει ως αντάλλαγμα, είτε ως δανεικός. Για την ακρίβεια οι Καταλανοί τον πρότειναν σε διάφορες ομάδες ανά την Ευρώπη και, φυσικά, οι περισσότερες από αυτές ήταν στην Αγγλία. Και ανάμεσά τους ήταν και η Λίβερπουλ.

Αμέσως ο ίδιος και οι εκπρόσωποί του έκαναν γνωστό ότι το Anfield ήταν ένας προορισμός πολύ ψηλά στη λίστα του. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν υπό τις οδηγίες του Κλοπ έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του και κατάφερε, έστω και προς το παρόν με αποτυχία, να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο και να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα; Παραμένει σε στενή επαφή με τον Φιρμίνο και πέρασε το μήνυμά του και στα αποδυτήρια.

Συζητήσεις υπήρξαν σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα, όμως δεν διήρκησαν πολύ. Έγιναν απλά για να ενημερώσει η Λίβερπουλ ότι δεν ενδιαφέρεται να τον φέρει πίσω στο Anfield. Για αρχή όλη αυτή η υπόθεση θα ήταν πολύ ακριβή για τους κόκκινους. Τελικά, ο Κουτίνιο κατέληξε στην Μπάγερν με τη μορφή δανεισμού για τον επόμενο χρόνο για 8,5 εκατ. ευρώ και με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι στα 120. Ποσά που η Λίβερπουλ θεώρησε εξ’ αρχής υπερβολικά.

Η διοίκηση και ο Κλοπ δεν μπορούν να ξεχάσουν τη συμπεριφορά του το καλοκαίρι του 2017, όταν η Μπαρτσελόνα ήθελε να αποκτήσει. Ένας μυστήριος τραυματισμός στην προετοιμασία, όταν ενημερώθηκε ότι δεν πρόκειται να πουληθεί και η εμμονή του τους επόμενους μήνες μέχρι τον χειμώνα, όταν και πουλήθηκε άφησαν κακή εικόνα στην Λίβερπουλ. Το συναίσθημα έπαιξε ρόλο, όμως δεν ήταν η αιτία που δεν προχώρησε η μεταγραφή 1,5 χρόνο μετά την πώλησή του.

Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά επίπεδα η επιστροφή του Κουτίνιο δεν θα είχε νόημα αυτή τη στιγμή για την Λίβερπουλ. Οι κόκκινοι θα έπρεπε να ξοδέψουν περίπου 25 εκατ. ευρώ μικτά για τον δανεισμό του (μαζί με το μισθό) για ένα χρόνο, κάτι στο οποίο Κλοπ και Έντουαρντς συμφώνησαν ότι δεν είναι λογικό μετά την κακή του περσινή σεζόν. Το μεγαλύτερο ερώτημα, όμως, που κλήθηκαν να απαντήσουν και το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία πιθανή οικονομική ερώτηση ήταν απλό; θα βελτιώσει ο Κουτίνιο άμεσα την ομάδα;

Η απάντηση ήταν ομόφωνη και... σκληρή: όχι. Αυτό που προέκυψε από το περιβάλλον του όταν έφυγε από την Λίβερπουλ ήταν ότι ήθελε να είναι ο ηγέτης στα μάτια του Κλοπ. Ένιωθε ότι δεν τον εκτιμούσαν αρκετά στην Αγγλία. Τώρα, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει ικανοποιημένος, με τους Σαλάχ, Μανέ και Φαν Ντάικ μπροστά του. Στη θέση που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις υπάρχουν, πλέον, λύσεις, με τον Γερμανό να περιμένει ακόμη περισσότερα φέτος από τους Κεϊτά και Τσάμπερλεϊν. Προφανώς, όλοι τους έχουν διαφορετικό στυλ, όμως ο Κλοπ πάντα θα δίνει προτεραιότητα στους παίκτες που δείχνουν ότι πραγματικά θέλουν να είναι στην ομάδα και όχι σε κάποιον δανεικό.

Το στυλ της Λίβερπουλ, άλλωστε, έχει αλλάξει σε σχέση με τις μέρες που ο Κουτίνιο ήταν στην ενδεκάδα. Χωρίς τον Κουτίνιο οι κόκκινοι έγιναν λιγότερο προβλέψιμη στην ανάπτυξή τους και περισσότεροι παίκτες στη μεσαία γραμμή θα πρέπει να παίρνουν ευθύνες. Αυτό, τους έχει κάνει καλύτερους και έχει ανεβάσει την αξία τους. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα τα πάμε τόσο καλά χωρίς τον Κουτίνιο», είχε πει ο Κλοπ πριν λίγους μήνες.

Υπήρχαν κάποια θετικά, όπως ότι ο κόσμος θα τον αγκάλιαζε πάλι και ότι δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στα αποδυτήρια ή δεν θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής, όμως η σκληρή αλήθεια είναι ότι χωρίς τον Κουτίνιο η Λίβερπουλ έφτασε σε δύο συνεχόμενους τελικούς στο Champions League και έφτασε μία ανάσα από την Premier League, μαζεύοντας 97 βαθμούς.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να επιστρέψει στο στυλ του 2017 και, πλέον, έγινε κατανοητό ότι ο Κουτίνιο ανήκει οριστικά στο παρελθόν για τους κόκκινους. Ήταν μία απόφαση με το μυαλό και όχι με την καρδιά... Το συναίσθημα στην Λίβερπουλ, πλέον, βρίσκεται στο τώρα και όχι στο πριν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα