Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Οι κορυφαίες του Νησιού για την πρώτη κούπα

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: Οι κορυφαίες του Νησιού για την πρώτη κούπα

bet365

Οι δυο πιο συναρπαστικές ομάδες της περσινής σεζόν στο Νησί στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς. Λίβερπουλ - Σίτι στο Γουέμπλεϊ (17.00) για την κούπα γοήτρου!

Η εποχή της Premier League έχει σημαδευτεί από τις πιο σκληρές "μονομαχίες". Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τον Βενγκέρ ή ο Μουρίνιο με όλους. Η Σίτι που αναγεννήθηκε αγωνιστικά και έφερε νέες αγωνιστικές κόντρες και γενικά μία ποδοσφαιρική ελίτ που ανέδειξε μεγάλα ντέρμπι.

Πλέον, τα παιχνίδια της Σίτι με τη Λίβερπουλ βρίσκονται στο επίκεντρο. Ήταν μέχρι και ματς τίτλου πέρυσι κι έχουν εξελιχθεί στα πιο μεγάλα ντέρμπι. Ειδικά στην περίοδο με Γκουαρδιόλα και Κλοπ. Οι δύο ομάδες διεκδίκησαν μέχρι τέλους πέρυσι την Premier League και την Κυριακή 4 Αυγούστου αναμετρώνται για τον τελικό του Community Shield και το πρώτο τρόπαιο της φετινής σεζόν. Το Γουέμπλεϊ περιμένει τους δύο μεγάλους αντιπάλους για αυτόν τον τελικό. Η Σίτι μπορεί να εμπόδισε τους Reds να πάρoυν το πρωτάθλημα, όμως τους είδε να σηκώνουν το τρόπαιο του Champions League. Βέβαια, Κλοπ και Γκουαρδιόλα έμειναν ενθουσιασμένοι με αυτά που κατέκτησαν και οι δυο τον περασμένο Μάη.

Εκτός γηπέδου η αντιπαλότητα υπάρχει και δεν ξεχνιέται. Η Σίτι δεν ξεχνάει τα κουτάκια μπύρας που έφυγαν από την εξέδρα του Άνφιλντ στην ισοπαλία του 2018 στο Champions League. Στη Λίβερπουλ δε λησμονούν εύκολα το video με το επιτελείο της Σίτι να τραγουδάει σε βάρος τους μετά την κατάκτηση του περσινού τίτλου.


Ο κίνδυνος του Financial Fair Play συνεχίζει να υπάρχει για τη Σίτι και στην Λίβερπουλ παρακολουθούν τις εξελίξεις μέχρις ότου τελειώσουν οι έρευνες. Το θέμα αυτό δημιουργεί ρήξεις και αντιθέσεις στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Premier League. «Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να πω τίποτα για το τι κάνουν άλλοι σύλλογοι. Δεν ξέρω πώς το κάνουν. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες που μπορούν να το κάνουν: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν.

Εμείς πρέπει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς. Συγχωρήστε με, αλλά πρέπει όλοι να πληρώνουμε αυτό που οφείλουμε. Έχουμε ήδη επενδύσει χρήματα στην ομάδα και τώρα δεν μπορούμε να επενδύσουμε άλλα πια» ήταν οι φαρμακερές ατάκες του Κλοπ....

Σε επίπεδο σχέσεων πάντως παίκτες και προπονητές δεν έχουν... συγκρούσεις. Οι σχέσεις τους δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί ή να είναι κακές. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, όταν ρωτήθηκε για το video της Σίτι είπε πως «Εχω ακούσει γι αυτό, αλλά δεν το έχω δει και δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί». Προφανώς μία κίνηση διπλωματίας από μέρους του, όμως ο Χέντερσον κρατάει σχέσεις και με ορισμένους σταρ της Σίτι είναι φίλος.
«Θεωρώ ότι όταν έχεις μεγαλώσει ποδοσφαιρικά με κάποια παιδιά από τις Εθνικές δεν υπάρχει πικρία ή αντιπαλότητα. Με τον Ραχίμ γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Μιλάμε τακτικά.


Είναι λογικό να υπάρχει ανταγωνισμός και να θέλουν να κερδίσουν όλοι. Στο γήπεδο είναι ο εχθρός και θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Όμως με την Εθνική αλλάζουμε νοοτροπία και είμαστε οι φίλοι που ήμασταν και πριν. Πρέπει να τους σεβόμαστε που κέρδισαν την Premier League συνεχόμενες φορές. Είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη και το επίπεδο και θέλουμε και εμείς να είμαστε έτσι.

Ως παίκτες πάντα είμαστε 'πεινασμένοι'. Θέλουμε περισσότερα. Στην Σίτι θα συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και ο προπονητής τους θα το διασφαλίσει αυτό. Αυτό θα κάνουμε και εμείς. Εμείς θα πρέπει να κοιτάμε τον δικό μας δρόμο και τις προκλήσεις για τα επόμενα τρόπαια. Τα θέλουμε όλα» σχολίασε ακόμα σχετικά.

Τα λόγια του Χέντερσον δείχνουν ποδοσφαιρική ωριμότητα και υγιή ανταγωνισμό. Εξάλλου η κόντρα αυτή έκανε πιο καλές και τις δυο ομάδες για να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Οι Reds δεν πτοήθηκαν αγωνιστικά από την απώλεια του τίτλου, αφού απέκτησαν το Champions League. Ο χαρακτήρας της ομάδας του Κλοπ είναι εντυπωσιακός και μπορεί στα φιλικά να μην έπεισε με την εικόνα της, ωστόσο ο Γερμανός χαμογελά και αισιοδοξεί. Οι μονομαχίες Σίτι – Λίβερπουλ χαρίζουν πλέον συγκινήσεις και το απόγευμα της Κυριακής (17.00) είναι έτοιμες να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τη νέα σεζόν!

 

Τελευταία Νέα