Λίβερπουλ: Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνει το καλοκαίρι

Gazzetta team
Λίβερπουλ: Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνει το καλοκαίρι

bet365

Μήνες χωρίς μεταγραφικό δράμα και πολυδάπανες μεταγραφές θα είναι αυτοί για τους Reds, οι οποίοι όμως μπορούν να κάνουν κάποια άλλα επίσης σημαντικά πράγματα.

1. ΟΧΙ ΣΙΡΙΑΛ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
Στα πρόσφαρα καλοκαίρια η Λίβερπουλ είχε θέματα με τη συνεχόμενη φημολογία για πιθανές αποχωρήσεις σημαντικών παικτών. Το 2014 ήταν ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος πήγε στην Μπαρτσελόνα για 75 εκατ. λίρες. Ενα χρόνο μετά ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο μάνατζερ του οποίου έκανε ό,τι μπορούσε για να αναγκάσει το κλαμπ να τον πουλήσει για 49 εκατ. λίρες στη Μάντσεστερ Σίτι. Επειτα από ένα καλοκαίρι αλλαγών και προσθήκης ποιότητας στο ρόστερ, το 2016, τα νεύρα επανήλθαν τον επόμενο χρόνο, όταν ο Κουτίνιο ζήτησε μεταγραφή. Αίτημα που απορρίφθηκε, για να πάρει τελικά μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα λίγους μήνες μετά, για το απίστευτο ποσό των 142 εκατ. λιρών. Με τους Σαλάχ, Φιρμίνο, Σανέ και Φαν Ντάικ να έχουν συμβόλαια για αρκετά χρόνια ακόμη και το ηθικό ακμαίο στο Merseyside, υπάρχει η προσδοκία ότι δε θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα τώρα.

2. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει δείξει με αξιοθαύμαστη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των πιτσιρικάδων με ταλέντο μετά την άφιξη του στη Λίβερπουλ το 2015 και η καλύτερη ευκαιρία για να το κάνει αυτό έρχεται στην προετοιμασία. Πέρυσι, 11 νέοι πήραν συμμετοχές στα φιλικά των Reds, με τους Φίλιπς, Τζόουνς, Καμάτσο, Γούντμπερν, Οτσο και Κιριβέλα να ξεχωρίζουν. Εμφανίσεις έκαναν κι άλλοι μικροί (Κέλερ, Γκραμπάρα, Γουίλσον, Κεντ, Τζόνστον), με αποτέλεσμα οι εννιά από τους 11 να δοθούν δανεικοί για το 2018-19. Ο Κλοπ αναμένεται να ανεβάσει τον Μπρούστερ στην πρώτη ομάδα για την προετοιμασία, ενώ θα συμμετέχουν και οι Ολλανδοί Κι-Γιάνα και Φαν Ντεν Μπεργκ. Ο Κέλερ μπορεί να στοχεύει στη θέση του τρίτου τερματοφύλακα και ο Λιούς μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του αντικαταστάτη του Μορένο, ενώ οι καθυστερημένες επιστροφές των Σαλάχ και Μανέ λόγω του Κόπα Αφρικα μπορεί να δώσει ευκαιρίες στον Μπρούστερ.

3. ΕΝΑΣ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ
Οπως υπάρχουν οι πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες του κλαμπ που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τον Κλοπ, έτσι υπάρχουν και αυτοί που επιστρέφουν από δανεισμούς. Οι Γκραμπάρα, Γουίλσον, Κεντ, Κέιν και Μίλαρ επιστρέφουν στο Merseyside έπειτα από επιτυχημένους δανεισμούς και κάποιοι μπορούν να ελπίζουν ότι θα είναι στην πρώτη ομάδα για τις προπονήσεις αρχές Ιουλίου. Οπως προαναφέρθηκε, το Κόπα Αφρικα και το Κόπα Αμέρικα θα έχουν ως συνέπεια κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες της Λίβερπουλ να μην είναι στη βάση τους για το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ενώ το rotation είναι απαραίτητο ούτως ή άλλως. Ο Γουίλσον, ο οποίος πέτυχε 18 γκολ και έδωσε 6 ασίστ σε 49 ματς με τη Ντέρμπι την τελευταία σεζόν, είναι ο πιο πιθανός για να επωφεληθεί. Αν και υπάρχουν φήμες για πώληση του έναντι 25 εκατ. λιρών, αναμένεται να του δοθεί χρόνος από τον Κλοπ για να αποδείξει την αξία του.

4. ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

Η Λίβερπουλ προορίζεται να ζήσει μια ήσυχη μεταγραφική περίοδο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις. Το 1,3 εκατ. λίρες που δόθηκε για την απόκτηση του πιτσιρικά Φαν Ντεν Μπεργκ είναι μια πιθανή ένδειξη για την τάση του κλαμπ να επενδύσει σε πιτσιρικάδες, έχοντας λύσει πια μακροχρόνια θέματα που υπήρχαν στην ομάδα. Αν όντως αυτό είναι το πλάνο και όντως δεν έρθουν δυνατές μεταγραφές, παρά τις φήμες για τους Μπρούνο Φερνάντες, Ναμπίλ Φεκίρ και Νικολά Πέπε, ίσως οι πιο σημαντικές συζητήσεις να είναι αυτές που θα γίνουν με παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα. Οι Μάτιπ, Μίλνερ και Οριζί μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους και περιμένουν τις ανανεώσεις. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα, όμως, μάλλον πρέπει να είναι ο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος δεσμεύεται ως το 2021 αλλά δε δείχνει να βιάζεται για να συζητήσει την πρόωρη ανανέωση. Ο Ολλανδός είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Λίβερπουλ και το γεγονός ότι μπορεί να κάνει πολλές δουλειές τον καθιστά αναντικατάστατο. Αποφάσεις θα πρέπει επίσης να παρθούν για τον Λαλάνα -ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το 2020 και το κλαμπ έχει οψιόν για επέκταση για ακόμη ένα χρόνο- και τον Κλάιν, ο οποίος επίσης έχει για άλλους 12 μήνες συμβόλαιο και υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Το όνειρο, φυσικά, είναι να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο ο... Κλοπ!

5. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ANFIELD
Η Λίβερπουλ έχει ήδη την έγκριση για επιπλέον 4.000 θέσεις στην εξέδρα απέναντι από το Kop (Andielf Road end), αλλά είναι πιθανό η ιδιοκτησία του κλαμπ, Fenway Sports Group, θέλει περισσότερες. Ο Πίερ Μουρ έχει αναφερθεί σε μια πιο έξυπνη design option, με την επιτυχία της επέκτασης της Main Stand -κάτι που έφερε την αύξηση της χωρητικότητας του Anfield σε 54.074- να αποτελεί την έμπνευση για το νέο εγχείρημα. Οι Reds είναι πρωταθλητές Ευρώπης, είναι ένα από τα πιο ελκυστικά κλαμπ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για τους παίκτες του και τους οπαδούς του, οπότε υπάρχει μια ξεκάθαρη απαίτηση από την πλευρά των οπαδών για περισσότερες ευκαιρίες ώστε να δουν από κοντά την ομάδα του Κλοπ. Το πρώτο ζητούμενο για το Fenway Sports Group είναι να εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα οποιασδήποτε πιθανής αύξησης της χωρητικότητας, αλλά ένα ξεκάθαρο πλάνο θα ήταν πραγματικά καλοδεχούμενο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα