Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να προοδεύσει

Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να προοδεύσει

Gazzetta team
Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να προοδεύσει

bet365

Kανείς δεν ξέρει αν θα είναι ή όχι στο Champions League την επόμενη σεζόν, αλλά είτε είναι είτε όχι, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να κάνουν στο Old Trafford.

1. ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Το πιο σημαντικό απ' όλα. Την τελευταία 10ετία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απομακρύνθηκε από αυτό που την έκανε σπουδαία. Ο Αλεξ Φέργκιουσον προσπάθησε να καλύψει τις διαρθρωτικές ανεπάρκειες μετά την αποχώρηση του. Η Γιουνάιτεντ, όμως, δεν μπορεί να επιστρέψει σην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αν ο Εντ Γούντγουορντ δεν παραδώσει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά ποδοσφαιρικά θέματα. Ο αντιπρόεδρος είναι εκπληκτικός επιχειρηματίας και βελτίωσε την οικονομική ισχύ του κλαμπ, αλλά αυτό δεν βοηθάει την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Η μεταγραφική πολιτική είναι λάθος, η έλλειψη μακροχρόνιου μεταγραφικού πλάνου είναι ντροπιαστική.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε να κυριαρχήσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο και προσέλαβε τον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή που πίστεχε ότι θα της δώσουν τις καλύτερες πιθανότητες. Οι δυό τους, μαζί, ήταν ο τέλειος γάμος. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέλαβε μια σειρά από προπονητές και τους στήριξε με μεταγραφικά μπάτζετ αλλά χωρίς κανέναν υπεύθυνο από πάνω τους, ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί, όσο αυτό είναι δυνατό, ένα επιτυχημένο πλάνο.

Ενας δυνατός αθλητικός διευθυντής είναι απαραίτητος προκειμένου η Γιουνάιτεντ να μπει ξανά στο σωστό δρόμο. Θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα εντός του κλαμπ, θα πείσει νέους και δυνατούς ποδοσφαιριστές ότι είναι μέλη ενός πλάνου και όχι ευκαιρίες που προέκυψαν και γι' αυτό αποκτήθηκαν. Είναι πολύ απλό να πούμε ότι η Γιουνάιτεντ απέκτησε κακούς παίκτες, αλλά όλοι αυτοί είχαν πετύχει πριν πάνε εκεί, αλλιώς δε θα τους ήθελε κιόλας. Χωρίς ένα μακροχρόνιο πλάνο, όμως, το κλαμπ επιχειρεί ένα δύσκολο ταξίδι με δεμένα μάτια. Αυτό ποτέ δεν έχει καλή κατάληξη.

2. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει κακούς παίκτες, έχει ένα ρόστερ στο οποίο έχει επιτραπεί η αλαζονεία, επειδή αυτό είναι το παράδειγμα που δείχνουν τα υψηλά κλιμάκια του κλαμπ. Ο Γκάρι Νέβιλ υποστήριξε ότι η ομάδα δεν έχει ένα χαφ που να μπορεί να κάνει μια πάσα στις 10 γιάρδες αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό που δεν έχει η ομάδα, ειναι ένα σύστημα και ένα στυλ παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές πάντα θα δυσκολεύονται αν δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν. Πέρα από αυτό, όμως, υπάρχουν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να απομακρυνθούν για να μπουν φρέσκες ιδέες. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προβλέπεται να πάρει καλά λεφτά για αυτούς, αλλά το σημαντικό είναι ότι απλά πρέπει να τους ξεφορτωθεί. Ματέο Νταρμιάν, Μάρκος Ρόχο, Χουάν Μάτα, Ασλεϊ Γιανγκ, Αντόνιο Βαλένσια και Αλέξις Σάντσες. Διώξτε αυτούς τους έξι, αντικαταστήστε τους με τέσσερις ή πέντε που θα διεκδικήσουν θέσεις βασικών και ο έξτρα ανταγωνισμός θα έχει ως αποτέλεσμα να δώσουν περισσότερα και αυτοί που θα παραμείνουν.

3. ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΛΑ

Μόνο η Αρσεναλ μπορεί να κοντράρει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον τίτλο του χειρότερου seller της Premier League. Κάτι που μπορεί να είναι αποτέλεσμα αλαζονείας: Αν δεν είσαι καλός για αυτό το κλαμπ, τότε δεν αξίζεις πολλά. Η Γιουνάιτεντ, όμως, θα πρέπει να βελτιωθεί σε αυτό. Πολλοί παίκτες παρέμεναν στην ομάδα μέχρι να φύγουν από κάποια πλαϊνή πόρτα είτε ως ελεύθεροι είτε για ένα μικρό ποσό. Εχουν πουλήσει μόνο δύο παίκτες (Κριστιάνο Ρονάλντο και Ανχελ Ντι Μαρία) για περισσότερα από 20 εκατ. λίρες τα τελευταία 15 χρόνια και μπορείς να δεις να συμβαίνει το ίδιο με τουλάχιστον πέντε παίκτες στο υπάρχον ρόστερ (και ναι, αναφερόμαστε στο νέο 4ετές συμβόλαιο του Φιλ Τζόουνς).

Δεν είναι απαραίτητα θέμα οικονομικού κέρδους από πωλήσεις παικτών, αλλά κυρίως η ιδέα ότι η Γιουνάιτεντ πρέπει να εμφανίζεται αμείλικτη με αυτούς που δεν εντυπωσιάζουν, δηλαδή να διατηρεί τον έλεγχο της μοίρας τους. Δείτε για παράδειγμα τη Λίβερπουλ, όπου η πώληση του Φιλίπ Κουτίνιο ήταν το αριστούργημα του Γιούργκεν Κλοπ επειδή τους επέτρεψε να επενδύσουν αυτά τα λεφτά για να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές που πραγματικά ήθελαν να είναι εκεί και να παλέψουν για κάτι ξεχωριστό.

Υπάρχουν φήμες ότι οι Νταβίντ Ντε Χέα, Πολ Πογκμπά, Αντονι Μαρσιάλ και Μάρκους Ράσφορντ προετοιμάζονται για μεταγραφές. Αλλά αν τα λεφτά είναι καλά (και αυτό είναι το κλειδί), μην δείτε ενδεχόμενες πωλήσεις τους σαν σημάδι αδυναμίας αλλά δύναμης. "Είμαστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είσαι ένας παίκτης. Μπορούμε να είμαστε μεγαλύτεροι και καλύτεροι χωρίς εσένα".

4. ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΝΕΟΥΣ

Λίγα πραγματικά καλά πράγματα έχουν προκύψει στη φετινή σεζόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αφορούν κυρίως τους νέους που ανέβηκαν. Ο Λουκ Σο είναι σταθερός από την στιγμή που κατάφερε επιτέλους να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, ο Ντιόγο Ντάλοτ μπορεί να είναι βασικό φουλ-μπακ τα επόμενα χρόνια και ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ έδειξε ότι το κίνητρο και η πείνα μπορούν να είναι τόσο σημαντικά όσο και το έμφυτο ταλέντο. Γιατί να μην συνεχίσει στον ίδιο δρόμο επομένως; Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές αυτής της κατηγορίας στην Premier League και όχι μόνο, ενώ είναι φανερό ότι η ευρωπαϊκή ελίτ αγοράζει κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές πλέον. Ακόμη κι αν πάει άσχημα το πράγμα, άλλωστε, η τιμή πώλησης παραμένει υψηλή. Κυρίως όμως, αγοράζοντας νέους, ταλαντούς παίκτες, δίνεις την εντύπωση ως κλαμπ ότι σχεδιάζεις για το μέλλον και δεν ζεις σεζόν με σεζόν, προπονητή με προπονητή και... καταστροφή με καταστροφή.

5. ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΛΣΚΙΕΡ
Το μόνο χειρότερο από το να κάνεις ένα λάθος, είναι να επιμείνεις σε αυτό επειδή δε θες να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος. Ο Ολε Γκούναρ Σόλσκερ όντως χρειάζεται περισσότερο χρόνο, συν μια μεταγραφική περίοδο και μια καλοκαιρινή προετοιμασία ώστε να δώσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Θα πρέπει, επίσης, να έχει μαζί του έναν ικανό και έμπειρο αθλητικό διευθυντή για να του κάνει πιο εύκολη τη ζωή. Αλλά υπάρχει μια άποψη που κερδίζει συνεχώς έδαφος, ακόμη και στις τάξεις των οπαδών της Γιουνάιτεντ, ότι ο Νορβηγός έδωσε στην ομάδα αυτή την απαραίτητη αλλαγή ψυχολογίας μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά του λείπει η ωριμότητα και η εμπειρία για να σταθεί για καιρό σε αυτή τη δύσκολη δουλειά. Από την εποχή που ο Σόλσκερ έπαιζε στη Γιουνάιτεντ, έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Το κλαμπ χρειάζεται νέες ιδέες, όχι κάποιον να υπενθυμίζει τις παλιές. Αυτό που δεν δοκίμασε η Γιουνάιτεντ μετά την αποχώρηση του Φέργκιουσον, είναι να προσλάβει έναν forward-thinking προπονητή που απόλαυσε πρόσφατα επιτυχίες. Το κλαμπ, επομένως, πρέπει να έχει στόχους στο μυαλό του, να μην τους δημοσιοποιήσει ή να τους μοιραστεί με τον Σόλσκερ, αλλά να μείνουν εντός του διοικητικού συμβουλίου. Αν ο Σόλσκερ χάνει αυτούς τους στόχους από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, μια αμείλικτη αλλαγή θα πρέπει να γίνει ώστε το κλαμπ να μη χάσει ακόμη μία σεζόν. Και η ανησυχία ότι ένας νέος προπονητής θα έρθει με μια νέα λίστα για τους μεταγραφικούς στόχους, δείχνει γιατί ένας ικανός αθλητικός διευθυντής είναι τόσο κομβικής σημασίας.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

 

Τελευταία Νέα