Λίβερπουλ: Η γραμμή κρούσης των Reds έχασε το momentum!

Λίβερπουλ: Η γραμμή κρούσης των Reds έχασε το momentum!

Gazzetta team
Λίβερπουλ: Η γραμμή κρούσης των Reds έχασε το momentum!

bet365

Η Λίβερπουλ έπεσε από την κορυφή και η επίθεσή της δεν είναι... σύμμαχος τη δεδομένη στιγμή στον δρόμο για τον τίτλο. Ο Σαλάχ έχασε τη φρεσκάδα του και προβληματίζει!

Οι χαμένες ευκαιρίες του Σαλάχ με την Έβερτον ανέδειξαν το επιθετικό πρόβλημα της Λίβερπουλ σε ένα κρίσιμο ντέρμπι τίτλου για τους Reds. Υπάρχει η εκτίμηση ότι η προσπάθεια βελτίωσης της άμυνας στοιχίζει στην ομάδα. Αυτό αποτυπώθηκε στο Goodison Park, όταν οι ευκαιρίες που βγήκαν από τους Κόκκινους ήταν λιγοστές. Για τη Λίβερπουλ δεν ήταν μία ακόμα καλή Κυριακή στην Premier League, ήταν μια νωθρή παρουσία που μπορεί να τη στοιχίσει ακόμα και τον τίτλο!

Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα με τέτοια ματς. Μία εκτός έδρας ισοπαλία μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετικό αποτέλεσμα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις σαν και αυτή στο Έβερτον - Λίβερπουλ που μια λευκή ισοπαλία κοστίζει.

Εκεί μπαίνει στην κουβέντα και την εξίσωση το τι δεν πήγε καλά στην γραμμή κρούσης. Σε ένα ματς που η Λίβερπουλ είχε τουλάχιστον τέσσερις καλές φάσεις δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Για τους Reds υπάρχει και η θετική προσέγγιση. Η Σίτι είναι μόλις στο +1 στην κορυφή, ενώ την περιμένουν και δύσκολα ματς εκτός έδρας όμως το ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ.

Υπό αυτήν την έννοια είναι σημαντικό για την Λίβερπουλ που δεν έχασε. Εάν είχε ηττηθεί η Σίτι θα είχε το περιθώριο να κάνει και ισοπαλίες στα προσεχή της παιχνίδια, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί τώρα. Όσο πλησιάζει η Premier League προς το τέλος της το κάθε ματς θα έχει την αξία του και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά.

Υπάρχει όμως και το στοιχείο πως η Λίβερπουλ έχει πέντε ισοπαλίες στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα τρία από τα τελευταία τέσσερα ματς. Ο Κλοπ μετά το 5-0 με την Γουότφορντ στάθηκε στο πως μπορεί να έχει επηρεαστεί αγωνιστικά η ομάδα του σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και σε ένα σημείο όπου η πίεση είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Η πραγματικότητα επίσης είναι πως επιθετική γραμμή δεν είναι το ίδιο αποδοτική και ουσιαστική με πριν. Ο τραυματισμός του Φιρμίνο στο πόδι έκανε το πρόβλημα εντονότερο.

Όμως υπάρχουν κι άλλα ζητήματα όπως η φόρμα του Σαλάχ. Για τον Αιγύπτιο άπαντες σχεδόν το είχαν αποδεχθεί ότι δεν θα μπορούσε να κάνει ίδια χρονιά με πέρυσι. Ωστόσο μες στην χρονιά παρουσίασε ανάλογα αγωνιστικά δείγματα με περσινά. Η συνέχεια; Απογοητευτική! Εχει φτάσει στο σημείο να σκοράρει μόλις μία φορά στα τελευταία επτά ματς. Είχε κατά καιρούς ορισμένες πολύ καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί. Κι άλλοι παίκτες βέβαια δεν κάνουν το ίδιο καλή χρονιά με πέρυσι όπως ο Χέντερσον.

Η πιο μεγάλη ανησυχία για τις χαμένες φάσεις του Σαλάχ δεν είναι τόσο οι φάσεις όσο ο τρόπος που δεν μπορεί να σκοράρει ο Αιγύπτιος. Κοινώς, ο τρόπος που τις χάνει. Η πρώτη φάση θα μπορούσε να θυμίσει τον καλό Σαλάχ που έφερνε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό του για να την τελειώσει ιδανικά. Αντί όμως να φέρει στο σωστό σημείο το σώμα του για να σουτάρει ο Αιγύπτιος πήγε ουσιαστικά πάνω στον Πίκφορντ για να δει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει την προσπάθειά του.

Στη συνέχεια ήταν δύο περιπτώσεις που είχε ανοιχτό χώρο να βγει στην μικρή περιοχή. Αντί όμως να δούμε τον κλασικό Σαλάχ να τρέξει προς το αντίπαλο τέρμα υπήρχε ένας δισταγμός. Σα να μην πίστευε στον εαυτό του. Σα να θεωρούσε ότι δεν θα τα καταφέρει. Στην πρώτη περίπτωση ήταν μία καλή επέμβαση του Πίκφορντ και στην δεύτερη το στοπ από τον Μάικλ Κιν που τον πρόλαβε!

Δεν είναι μόνο το ντεφορμάρισμα του Σαλάχ και η έλλειψη αυτοπεποίθησής του. Είναι και ο Μανέ που τραβούσε το... φορτίο στην επίθεση με έξι γκολ στα προηγούμενα έξι ματς πρωταθλήματος. Δεν δείχνει ότι μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά στον άξονα όπως με τα άκρα. Ο Οριζί επίσης προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό. Επιπλέον συνολικά ο άξονας της Λίβερπουλ δείχνει να χαρακτηρίζεται από έλλειψη έμπνευσης και δημιουργικότητας. Αυτό φάνηκε εκτός έδρας τόσο με Παρί και Νάπολι όσο και με τη Γιουνάιτεντ.

Μπορεί ο Κλοπ να στηριχθεί στους φουλ μπακ του και να δουλέψει έτσι το πλάνο της ανάπτυξής του ή να ποντάρει στην δημιουργική ικανότητα και τις πάσες του Άρνολντ όπως με την Γουότφορντ; Ίσως, αλλά κυρίως εκτός έδρας ο Γερμανός είναι πιο... συντηρητικός σχετικά με το δημιουργικό και το επιθετικό του πλάνο για τους μπακ του. Είναι κι ένας στόχος που έχει να μην δέχεται γκολ. Μπορεί να δέχονται... μισό γκολ ανά ματς, όμως γι αυτό υπάρχει και κόστος. Το επιθετικό κόστος. Η επιθετική της γραμμή έχασε το momentum, τη... φλόγα της μαζί με την αυτοπεποίθησή της: κι αυτό δεν είναι πρόβλημα συστήματος, προσέγγισης ή τακτικής.

 

Τελευταία Νέα