Κέπα - Σάρι: Στην Τσέλσι, νόμος είναι... το δίκιο των παικτών (vids)

Κέπα - Σάρι: Στην Τσέλσι, νόμος είναι... το δίκιο των παικτών (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Κέπα - Σάρι: Στην Τσέλσι, νόμος είναι... το δίκιο των παικτών (vids)

bet365

Το φαινόμενο της... περίεργης συμπεριφοράς παικτών όταν θέλουν ν' αλλάξει ο άνθρωπος στην άκρη του πάγκου δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Στην Τσέλσι συμβαίνει... ανέκαθεν και το περιστατικό με τον Κέπα αλλά και τον τρόπο που το αντιμετώπισαν οι υπόλοιποι, αποδεικνύει την πολύ κακή νοοτροπία στην οποία έχει μυηθεί η ομάδα. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Ο Κέπα αρνήθηκε να βγει με αλλαγή από τον αγωνιστικό χώρο. Στην πολύ απλή ανάγνωση του περιστατικού που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον τελικό του Carabao Cup απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ένας ποδοσφαιριστής αδιαφόρησε πλήρως για την εντολή του προπονητή του, ήθελε να συνεχίσει στο παιχνίδι και το κατάφερε.

Ξέχωρα αν τελικά δεν είχε πρόβλημα και μπορούσε να παίξει – παρά το γεγονός πως ήδη δυο φορές είχε πέσει κάτω με κράμπα στο αριστερό πόδι – ο τεχνικός της ομάδας έχει πάρει μια απόφαση, η οποία μπορεί να είναι ακόμα από λανθασμένη εκτίμηση για την κατάσταση του τερματοφύλακά του, μέχρι προφύλαξη του παίκτη και αντικατάστασή του τελείως προληπτικά, αλλά θα μπορούσε πολύ απλά να έχει επιλέξει τον Καμπαγέρο στην προκειμένου, για να υπερασπιστεί εκείνος την εστία της ομάδας του στα πέναλτι, αν του έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Ισπανό...

Η Τσέλσι, κατάφερε να γίνει... άνω – κάτω ακόμα περισσότερο και να προκαλέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στα ήδη μπλεγμένα και γεμάτα σκέψεις και συμπεριφορές, αποδυτήρια, τη φετινή σεζόν.

Σε αντίθεση με τα ματς του πρόσφατου καιρού, οι «μπλε» έπαιξαν έξυπνα στον τελικό του Carabao Cup, επέλεξαν να τρέξουν μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με την ταχύτητα του Αζάρ αλλά και τα τρεξίματα του Καντέ, ν' απειλήσουν την εστία του Έντερσον.

Το περιστατικό με τον Κέπα έγινε το κύριο θέμα συζήτησης και από το βράδυ της Κυριακής είναι αυτό που έχει απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλο, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ένας ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να υπακούσει την εντολή του προπονητή του, ακόμα κι αν οι δυο εμπλεκόμενοι στην ιστορία αυτή, έκαναν αμέσως λόγο για παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από το μικροπρόβλημα του Κέπα και τις κράμπες που αισθάνθηκε στο αριστερό πόδι.

Στους «μπλε» του Λονδίνου, την εποχή του Αμπράμοβιτς, είναι... συχνό φαινόμενο να «τρώνε» οι ποδοσφαιριστές έναν προπονητή και να τον οδηγούν προς την έξοδο με την απόλυση από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει... χόμπι την αλλαγή προσώπων στην άκρη του πάγκου του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, ακριβοπληρώνοντας βέβαια τις αποζημιώσεις όλων όσοι έχουν περάσει από το «τιμόνι» των «μπλε».

Δεν ξεχνάει κανείς πως οι Ντρογκμπά, Λάμπαρντ και Άσλεϊ Κόουλ γελούσαν με τον Βίλας – Μπόας στον πάγκο στο εκτός έδρας ματς με τη Νάπολι για τους «16» του Champions League προτού η Τσέλσι κάνει επική ανατροπή στον επαναληπτικό με τον Ντι Ματέο και φτάσει μέχρι την κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Δεν θα ξεχάσει κανείς ποτέ ότι ο Τέρι ήταν σε ανοιχτή κόντρα με τον Μπενίτεθ – παρά το back-to-back ευρωπαϊκό που πήρε η ομάδα με τον Ισπανό στον πάγκο – δεν θα ξεχάσει κανείς τη δεύτερη απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο και την ... θαυματουργή αλλαγή της εικόνας της ομάδας από το πρώτο κιόλας ματς μετά τον Πορτογάλο, δεν θα ξεχάσει κανείς πως και με τον Κόντε υπήρξαν ανοιχτά θέματα και κυρίως με τον ιδιότροπο, Ντιέγκο Κόστα.

Πλέον, έφτασε η στιγμή του Σάρι που έχει άλλη νοοτροπία, σκέφτεται πολύ διαφορετικά το ποδόσφαιρο, δεν φοβάται για τη θέση του, θέλει να βλέπει συγκεκριμένα πράγματα από την ομάδα του για να το απολαμβάνει και ο ίδιος και έχει βρεθεί πλέον σε μια κατάσταση την οποία γνωρίζουν πολύ καλά οι περισσότεροι από αυτούς που βρέθηκαν πριν από εκείνον στη θέση του.

Ο Κέπα αρνήθηκε να βγει με αλλαγή, επιδεικνύοντας ασέβεια κυρίως προς τον σύλλογο στον οποίο εργάζεται και από τον οποίο αμείβεται κι έπειτα προς τον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου κι έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από εκείνον.

Επιπλέον, ο Νταβίντ Λουίζ που ήταν ο μοναδικός που πλησίασε τον Ισπανό γκολκίπερ, ναι μεν του είπε κάποια πράγματα, αλλά δεν έκανε ιδιαίτερη κίνηση να τον πείσει να πάει προς τον πάγκο – παρά το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος δηλώνει συνεχώς υπέρμαχος του Σάρι – ενώ και ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα δεν έτρεξε προς τον Κέπα ως αρχηγός να του πει “τελείωνε βγες, τέλος”. Και γι' αυτό τα είχε και μαζί του ο Σάρι μετά το τέλος της παράτασης, όταν άρχισε να τα «ψέλνει» στους παίκτες που συμμετείχαν στο περιστατικό με τον τερματοφύλακα.

Οι... πολύ βαθύτερης ουσίας συνέπειες της κίνησης του Κέπα για τη δύναμη που αποκτά πλέον ο ποδοσφαιριστής απέναντι σε όλους και ακόμα κι όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν περί του παραδείγματος που δίνει στα νέα παιδιά που έχουν πρότυπα και μπορεί ν' ασπαστούν την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που θα τους προκαλέσει προβλήματα, πηγαίνουν αρκετά βήματα πιο κάτω την υπόθεση που απασχολεί την Τσέλσι τις τελευταίες ώρες, μετά και τον τελικό του Carabao Cup.

Αν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς – που αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα γενικότερα στην Αγγλία και αυτό τον έχει εμποδίσει να βρεθεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη φετινή σεζόν – ήταν αρκετά πιο ενεργός, ίσως ο Μαουρίτσιο Σάρι να μην μετρούσε ακόμα πολλές μέρες στον πάγκο των «μπλε».

Από την άλλη, η συμπεριφορά του Κέπα είναι παντελώς λανθασμένη, όση ένταση κι αν μπορεί να του αναγνωρίσει κανείς, όση... κάψα κι αν είχε να συνεχίσει να παίζει για να κάνει τη διαφορά στα πέναλτι και όση προσπάθεια έκανε να πείσει τον κόουτς ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, πίστευε πως το ιατρικό τιμ θα ενημέρωνε σχετικά τον Σάρι πως μπορούσε να συνεχίσει και βασίστηκε σε αυτό για να παραμείνει στο ματς, την ώρα που ο Καμπαγέρο ήταν έτοιμος να περάσει στη θέση του και περίμενε στην πλάγια γραμμή, μέχρι να φτάσει να καθίσει ξανά στον πάγκο. Και η αντίδραση του Ιταλού τεχνικού όταν πλέον η αλλαγή δεν έγινε ποτέ, μαρτυρούσε πολλά, αλλά σε καμία περίπτωση “παρεξήγηση” και “λάθος εντυπώσεις”.

Το θέμα είναι, πόση αντοχή έχει ακόμα ο Σάρι σε μια τέτοια κατάσταση (αφού πρόκειται για άνθρωπο που παράτησε τη σίγουρη δουλειά του στην τράπεζα επειδή βαριόταν αυτό που έκανε και ασχολείται με το ποδόσφαιρο – και – για την προσωπική του ευχαρίστηση), πόσο θ' ασχοληθεί με το μέλλον της ομάδας ο Ρομάν Αμπράμοβιτς που ενδεχομένως να βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης αγοραστή και πόσο θα μπορούσε να τιμωρηθεί ο Κέπα για τον οποίο ακριβοπλήρωσε ο σύλλογος, τον έκανε τον ακριβότερο τερματοφύλακα και πολύ δύσκολα θα τον «πετούσε» εκτός ομάδας...

 

Τελευταία Νέα