Στο Emirates άναψε η φλόγα του Σάντσες!

Στο Emirates άναψε η φλόγα του Σάντσες!

Στο Emirates άναψε η φλόγα του Σάντσες!

bet365

Οι αποδοκιμασίες των Λονδρέζων... ξύπνησαν τον εγωισμό του Σάντσες και ο Χιλιανός έκανε την πιο «γεμάτη» εμφάνιση των τελευταίων μηνών με τη Γιουνάιτεντ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ θα είχε μία φράση για αυτό. «Ερωτική απογοήτευση», θα το έλεγε τον Απρίλιο του 2013 μετά την επιστροφή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο Emirates. Ο Ολλανδός τότε δεν είχε λάβει φιλική υποδοχή από τον κόσμο. Το αντίθετο.

Το παιχνίδι της Άρσεναλ με την Γιουνάιτεντ έφερε την επανένωση με μία ακόμα παλιά ποδοσφαιρική... αγάπη της Άρσεναλ, τον Αλέξις Σάντσες. Όπως και με τον Φαν Πέρσι, ο Χιλιανός διασκέδασε περισσότερο την επιστροφή του από τον κόσμο των Κανονιέρηδων.

Υπάρχει βέβαια μία διαφορά. Ο Φαν Πέρσι γύρισε ως ο άνθρωπος που είχε διασφαλίσει τίτλο πρωταθλητή με την Γιουνάιτεντ. Η αντίδραση του κόσμου ήταν περισσότερο μίσος και αγανάκτηση με την διοίκηση που είχε πουλήσει τον Ολλανδό σταρ παρά για τον ίδιο. Ήταν μάλιστα μόλις έξι ημέρες αφότου η ομάδα του είχε... κλειδώσει το πρωτάθλημα.

Ο 30χρονος Σάντσες από την άλλη γύρισε ως ο... απόκληρος. Ο παίκτης που δεν είχε πετύχει και που ήταν μέρος μίας Μάντσεστερ με αρκετά αγωνιστικά και μη προβλήματα. Στο πρόσωπό του υπήρξαν αποδοκιμασίες και αντιδράσεις αλλά φαινόταν να είναι πιο προσωπικά σε σχέση με τον Φαν Πέρσι. Φάνηκε σαν ο κόσμος να είχε περισσότερο πρόβλημα με τον Χιλιανό που σκόραρε εναντίον της παλιάς του ομάδας παρά με την Άρσεναλ για την αποχώρησή του.

Περίπου μισή ώρα οι οπαδοί της Άρσεναλ αναρωτιόντουσαν τι... απέγινε ο παίκτης που είχαν ως είδωλο για τα 3,5 χρόνια του στην ομάδα. Ο Σάντσες φαινόταν να προσπαθεί, αλλά η ένταση με την οποία έπαιζε δεν έδειχνε τον παίκτη που ήταν κάποτε. Και αυτό διότι μπορεί ο Χιαλιανός στο τέλος να μην έφυγε ως πετυχημένος από την Άρσεναλ, αλλά και πολύ καλές σεζόν είχε προλάβει να κάνει και τίτλους είχε δώσει. Ο τελευταίος του χρόνος στο Λονδίνο ήταν εξαιρετικά κακός. Δεν έδειχνε να έχει πια αγωνιστική έμπνευση και ίσως να μην ένιωθε την εμπιστοσύνη από την Άρσεναλ που είχε κάποτε. Και μετά ήρθε το 31ο λεπτό όπου ο Σάντσες σκόραρε. Όπως είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ της Άρσεναλ ο Γουέλμπεκ απέναντι στην Γιουνάιτεντ στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Κύπελλο το 2015. Έτσι και ο Σάντσες σκόραρε κατά της πρώην ομάδας του με τον γνωστό αθλητικογράφο Μπράιαν Γκλανβιλ να γράφει για τον «άγραφο Νόμο των πρώην».

Η επιθυμία για να εντυπωσιάσει κάποιος τον πρώην σύλλογό του πάντα υπάρχει. Είναι για να αποδείξει ότι υπάρχει αγωνιστικά και ότι αξίζει ακόμα και απέναντι σε μία ομάδα με την οποία μπορεί να είχε ξεχωριστό δέσιμο. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε πει στην συνέντευξη πριν το ματς ότι «Του Σάντσες θα του άρεσε πολύ εάν το κοινό στρεφόταν εναντίον του. Όταν χτυπάει κανείς την περηφάνεια και τον εγωισμό ενός παίκτη τότε αυτός λέει ''θα τα δώσω όλα και θα δείξω το τι μπορώ''».

Ήταν μάλλον η εποχή και η κατάλληλη στιγμή ο Σάντσες να βρει κάτι να εμπνευστεί, διότι η μέχρι τώρα πορεία του στην Μάντσεστερ δεν ήταν η ανάλογη. Ήταν η 33η εμφάνισή του με την ομάδα και δύσκολα θυμάται κανείς ανάλογό του ματς με τη Γιουνάιτεντ. Ο Σάντσες είχε και στιγμές που θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του στην Άρσεναλ.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από την εκτελεστικό αντιπρόεδρο Εντ Γουντγουόρντ ότι είχε 75% παραπάνω αλληλεπιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από την μετακίνηση του Νεϊμάρ και που έκανε νέο ρεκόρ στην ομάδα για πώληση εμφανίσεων στο γήπεδο δεν ήταν τόσο αποδοτική για την Μάντσεστερ. Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μικρή, με τον Χιλιανό να έχει φέτος 15 ματς με 2 γκολ και 4 ασίστ. Ο Σάντσες ίσως και να θύμισε λίγο και το πρόβλημα προσαρμογής που είχαν οι Μαρσιάλ και Ράσφορντ.

Συνολικά η εμφάνιση του με την Άρσεναλ παρότι δεν ξεκίνησε τόσο καλά ήταν η πιο πειστική του με τους Κόκκινους. Το γκολ του αρκεί για να τον θαυμάσει και να τον σεβαστεί κανείς. Ένα πολύ ωραίο γκολ. Ότι ένστικο και εάν τον ώθησε να τρέξει στην περιοχή της Άρσεναλ σπάζοντας την... παγίδα για οφσάιντ που προσπάθησαν κάνουν οι παίκτες της βρήκε τον Λουκάκου να είναι στο ίδιο πνεύμα. Η πάσα του Βέλγου ήταν ζυγισμένη και το πλασέ άψογο!

Ο Σάντσες προφανώς και δεν θα έκανε έναν... ήσυχο πανηγυρισμό. Στάθηκε απέναντι στους οπαδούς της Άρσεναλ και σήκωσε ψηλά τα δύο χέρια του. Τα γιουχαϊσματα, οι βρισιές και οι προσβολές ήταν πιο δυνατές από ποτέ. Ο Σόλσκιερ είχε δίκιο. Ο Σάντσες το λάτρεψε όλο αυτό. Για το επόμενο τέταρτο ο 30χρονος έδειχνε τόσο καλά, μεταμορφωμένος, απαλλαγμένος από την μιζέρια του Μουρίνιο και το κακό κλίμα των αποδυτηρίων.

Η κορυφαία του εμφάνιση δεν ήταν, γιατί στην Άρσεναλ θυμούνται έναν ταχύτατο κι εκρηκτικό παίκτη. Στα μέσα του β' μέρους έδειχνε πιο καταπονημένος και κουρασμένος και πάλι όμως ήταν μία γεμάτη και καλή εμφάνιση. Ετσι, ήταν στο Emirates, έδινε την ψυχή του και διασκέδαζε πολύ περισσότερο απ ότι στο Ολντ Τράφορντ. Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αναθάρρησαν με τον Σόλσκιερ και τον τρόπο που στήριξε τον Αλέξις. Στον αντίποδα, οι οπαδοί της Αρσεναλ διαπίστωσαν ακόμα μια φορά πως η... αγάπη πονάει!

 

Τελευταία Νέα