Ο Καθόρλα βάζει τέλος στον εφιάλτη του!

Ο Καθόρλα βάζει τέλος στον εφιάλτη του!

bet365

Η μοίρα του έδειξε δυο πρόσωπα, ταλέντο κι εκτόξευση, διαδοχικοί τραυματισμοί και χειρουργεία! Ο Σάντι Καθόρλα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, αλλά είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή!

«Αν όλα πάνε το ίδιο καλά, πιθανό την επόμενη χρονιά να μπορώ να παίξω σε top επίπεδο ξανά» τόνισε πριν λίγες ημέρες, ο Σάντι Καθόρλα και για πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες χαμογέλασε ξανά! Είναι χαρισματικός παίκτης με άριστη τεχνική κατάρτιση, εξαιρετικός τόσο στα άκρα όσο και στο κέντρο. Ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιεί καλά και τα δυο του πόδια τόσο καλά που δεν μπορείς να ξεχωρίζεις ποιο είναι αυτό που χρησιμοποιεί περισσότερο. Η μοίρα ήταν γενναιόδωρη μαζί του, του χάρισε πολλά και η καριέρα του πλούσια. Δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με την εθνική Ισπανίας (2008, 2012), δύο Κύπελλα Αγγλίας με την Άρσεναλ, ήταν ο κορυφαίος Ισπανός τη σεζόν 2006-2007, αλλά και των Λονδρέζων την περίοδο 2012-2013.

Ο χρυσός έγινε... στάχτη μέσα σε δυο χρόνια και ο Καθόρλα επισκέφθηκε σε αυτό το διάστημα περισσότερες φορές τα νοσοκομεία από τα γήπεδα! Το συγκλονιστικό; Το τατουάζ στο πόδι του που είναι αφιερωμένο στην κόρη του έχει αλλοιωθεί μετά από τις διαδοχικές επεμβάσεις. Δύο χρόνια χωρίς μπάλα, οκτώ χειρουργεία, μολύνσεις και οκτώ χαμένα εκατοστά αχίλλειου τένοντα. Ναι, είπαν ότι μπορεί να μην περπατήσει ξανά.

Αποτέλεσμα εικόνας για καθορλα gazzetta

Ο εφιάλτης άρχισε πριν μια πενταετία περίπου μετά το φιλικό με τη Χιλή. Από τις 10 Σεπτέμβρη κι έπειτα όταν τραυματίστηκε στον αστράγαλο, ο πόνος έγινε κομμάτι του που δεν μπορούσε να ξεκολλήσει. Πολλές φορές οι συμπαίκτες του στην Αρσεναλ τον είδαν να σφαδάζει στους πόνους. Δεν άντεχε περισσότερο από ένα 45λεπτο, αφού όταν το πόδι κρύωνε, ο πόνος κυριαρχούσε! Τον Δεκέμβρη του 2015 θα υποστεί ρήξη χιαστού στο αριστερό πόδι, το ξεπέρασε με επέμβαση, όχι όμως και τον πόνο στον αστράγαλο. Ο Καθόρλα περπατούσε και πονούσε και η εξομολόγηση στη Marca ήταν σοκαριστική «Μου είπαν οι γιατροί στην Αγγλία πως θα ήμουν ικανοποιημένος αν μπορούσα έστω να βγαίνω βόλτα με τον γιο μου». Ο Δεκέμβρης του 2016, εφιαλτικός, ο Καθόρλα τραυματίζεται στο πέλμα και κάπου εκεί είπε... αντίο. Πάνω στον μήνα του αφαιρέθηκαν τα ράμματα, αλλά το τραύμα δεν έκλεινε. Χρειάστηκε να βρεθεί οκτώ φορές στο χειρουργείο, ναι οκτώ, αλλά καμία από αυτές λύση δεν βρέθηκε!

Ο ίδιος το πάλευε, έπαιζε, αλλά μετά από κάθε παιχνίδι έβλεπε το τραύμα να ανοίγει και οι πληγές να μολύνονται. Η γάγγραινα απειλούσε το πόδι του και λύση στο Νησί δεν έβρισκε! Ο ίδιος αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του, γύρισε στην Βιτόρια, ένα ταξίδι στον παράδεισο. Η μόλυνση ήταν τεράστια, το οστό είχε πάθει ζημιά και μάλιστα είχε χάσει οκτώ εκατοστά από τον αχίλλειο τένοντα! «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στην καριέρα μου» εξομολογήθηκε ο γιατρός Μιγκέλ Σάντσεθ. Κάποια επιθετικά βακτήρια από τις διαδοχικές επεμβάσεις έκαναν αυτή τη μεγάλη ζημιά!

Σχετική εικόνα

Ο Καθόρλα δεν έφυγε από την Ισπανία, μένει στη Σαλαμάνκα, αφού εκεί βρίσκεται ο φυσιοθεραπευτής της εθνικής. Οταν έτρεξε για πρώτη φορά χωρίς να αισθάνεται ενοχλήσεις, ο αδελφός του λύγισε, δάκρυσε και ο Σάντι ήταν αυτός που τον παρηγορούσε. Ο ίδιος δεν χρειάστηκε ψυχολόγο όλο αυτό το διάστημα, μπορεί να μην έχει στο πλευρό του την οικογένειά του που ζει στο Λονδίνο, αλλά είναι σε θέση να ξεπερνά όλες τις δυσκολίες «Είμαι ακόμα εδώ. Θα επιστρέψω» φωνάζει ο ίδιος και είναι έτοιμος σε μερικούς μήνες να παίξει σε top επίπεδο! Αλλωστε, η Αρσεναλ τον στήριξε εντυπωσιακά, του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, ξέροντας πως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του. Ηταν όμως ένα τεράστιο κίνητρο που τον κράτησε όρθιο!

 

Τελευταία Νέα