Και πώς να μην υποκλιθείς σε αυτήν τη Μπάγερν; (pics & vid)

Και πώς να μην υποκλιθείς σε αυτήν τη Μπάγερν; (pics & vid)

Gazzetta team
Και πώς να μην υποκλιθείς σε αυτήν τη Μπάγερν; (pics & vid)

bet365

Κάνοντας μια αναδρομή στη δεκαετία που πέρασε, εκείνο το βαυαρικό υπερόπλο του Χάινκες δεν μπορεί να μην είναι άξιο θαυμασμού...

Με τα «αν» μπορεί να μη γράφεται ιστορία, αλλά με τα «γιατί», πάντα σε πιάνει μια νοσταλγία, μια αναπόληση που, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια μένεις με την απορία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το μεγαλύτερο «γιατί» είναι η φυγή του Γιουπ Χάινκες...

Ναι είχε συμφωνήσει με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ναι ο ερχομός ενός προπονητή που είχε κατακτήσει ό, τι διεκδίκησε με την Μπαρτσελόνα ήταν «τρελό» hype για τον σύλλογο της Βαυαρίας και εννοείται πως θα ήταν αλματώδες το... ξεπέταγμα του ήδη «φουσκωμένου» brand name της Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο ο Γερμανός προπονητής εκείνη τη χρονιά έκανε το απίθανο...

Ό, τι τίτλο μπορούσε να πάρει, τον πήρε. Έκανε πράξη το «να αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά, να λές αντίο στη δόξα και όχι στην παρακμή σου».

Ο Χάινκες μάλλον το παράκανε...

Πρωτάθλημα; Ναι... Και όχι απλά το πήρε, αλλά είχε την εξωφρενική διαφορά των -παρά 5- 30 βαθμών από την δεύτερη Ντόρτμουντ.

Με 29 νίκες, 4 ισοπαλίες και συνολικά 91 βαθμούς στο... σακούλι της Bundesliga η μια εντός έδρας ήττα που έκανε τον Οκτώβριο απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, δεν μοιάζει καν με... πλημμέλημα στην φονική της χρονιά.

Στο Κύπελλο είχε μόνο νίκες. Μάλιστα, τελείωσε τον θεσμό μετρώντας 20 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά.

Πριν από αυτά, είχε πάρει και το Super Cup κόντρα στην Ντόρτμουντ το καλοκαίρι πριν την έναρξη της σεζόν.

Ένα Champions League... Όνειρο!

«Θα έχεις μέσα στην σεζόν τρεις ήττες σε όλες τις διογανώσεις. Η μια από αυτές, θα είναι από την Μπάτε Μπορίσοφ. Το κρατάς;». Και ποιος να της το έλεγε... Ναι έχασε μόλις τρια παιχνίδια. Και μάλιστα αυτό με τους Λευκορώσους ήταν τον... καταραμένο Οκτώβριο του 2012, που έχασε και το δεύτερο στο πρωτάθλημα. Αλλά δεν της κόστισε τίποτα άλλο, πέρα από το... «αχ» της ήττας.

Στον όμιλο τερμάτισε πρώτη και κληρώθηκε στην φάση των «16» με την Άρσεναλ. Το 3-1 στο Λονδίνο της έδωσε το περιθώριο να χάσει με 2-0 στο «Allianz Arena» και να συνεχίσει ακάθεκτη την πορεία της προς τον θρίαμβο. Ο Χάινκες δεν αστιευόταν... Ο Βενγκέρ φάνηκε να τον τσάντισε... Για να ξαναδεχθεί η Μπάγερν γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χρειάστηκε να φτάσει στον τελικό. Η Γιουβέντους στους «8» φιλοδορήθηκε με 2-0 μέσα-έξω και μετά, ήρθε η σειρά της Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» του Τίτο Βιλανόβα ηττήθηκαν με το συνολικό 7-0 στον ημιτελικό (3-0 στο Καμπ Νόου) και «άνοιξαν» τον δρόμο στα «κόκκινα» Πάντσερ για τον τελικό κόντρα στον... συμπολίτη δαίμονα, την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στο Wembley θα γραφόταν ιστορία. Μπροστά σε 86.268 θεατές, ο Ρόμπεν θα χάριζε το βαρύτιμο τρόπαιο στους Βαυαρούς σκοράροντας στο 89ο λεπτό και διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

«Όλα ήταν υπέροχα. Ο τελικός, η διοργάνωση, οι φίλαθλοι, το γήπεδο, η ομάδα μου. Όλα. Το αποτέλεσμα όμως ήταν τόσο σκ*τα...». Αυτά ήταν τα λόγια του... απαρηγόρητου Γιούργκεν Κλοπ μετά το τελικό σφύριγμα του Νικολά Ριτσόλι, που έβρισκε πρωταθλήτρια Ευρώπης την Μπάγερν Μονάχου για πρώτη φορά μετά το 2001. Από την άλλη ο Γιούπ Χάινκες, ο οποίος γνώριζε ότι θα αποχωρούσε για να δώσει την θέση του στον Πεπ Γκουαρδιόλα με το τέλος της σεζόν, δήλωνε: «Θυμάστε τι σας είχα πει, 23 χρόνια νωρίτερα, όταν το 1990 υποσχέθηκα να σας φέρω το ευρωπαϊκό; Ορίστε, λοιπόν, να το Ευρωπαϊκό Κύπελλο».

Τους το «χρωστούσε»... Από το 1987 έως το 1991 κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Super Cup. Του έλειπαν δύο Κύπελλα, το ευρωπαϊκό και το γερμανικό και τους τα χάρισε απλόχειρα. Σαν αποχαιρετιστήριο δώρο.

Όμως δεν ήταν μόνος του σε όλο αυτό...

Οι... πρωτεργάτες του θριάμβου

Τα φώτα πάντα θα πέφτουν σε αυτούς που... τραβάνε το κουπί. Σε αυτούς που είναι εκεί για να «ξελασπώνουν» την ομάδα στα δύσκολα, για να προσφέρουν θέαμα και να αφαιρούν το άγχος από φιλάθλους και προπονητή όταν η μπάλα «καίει». Με 21 Clean Sheets στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και άλλα 5 στο Champions League δεν θα μπορούσε να μην είναι ο «φύλακας άγγελός» της. Ο Μάνουελ Νόιερ αγωνίστηκε σε 50 παιχνίδια και μόνο άσχημα δεν του πήγε...

Η κορυφή, ανήκε στον Μάτζουκιτς ο οποίος δεν σταμάτησε να βρίσκει δίχτυα και με 22 τέρματα σε 40 συμμετοχές, συνέβαλε τα μέγιστα στην απόλυτη χρονιά της Μπάγερν, που όμως δεν θα τα κατάφερνε μόνος του χωρίς τα 23 γκολ και τις 17 ασίστ του πιστού στρατιώτη Τόμας Μίλερ.

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κρος, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί, Τσάβι Μαρτίνεζ, Μίλερ, Μάτζουκιτς.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικές από τις κορυφαίες στιγμές της Μπάγερν Μονάχου την σεζόν 2012/13:

 

Τελευταία Νέα