Η Σάλκε έχει μόνο... ευχάριστα προβλήματα

Η Σάλκε έχει μόνο... ευχάριστα προβλήματα

Gazzetta team
Η Σάλκε έχει μόνο... ευχάριστα προβλήματα

bet365

Η Σάλκε έχει σχεδόν το ίδιο ρόστερ με πέρυσι, όμως εντυπωσιάζει. Ο Βάγκνερ βρίσκεται πολύ κοντά στο να λύσει το ψυχολογικό πρόβλημα ενός ολόκληρου συλλόγου.

Φαινομενικά, η Σάλκε δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι. Στην ενδεκάδα που επέλεξε ο Βάγκνερ για να αντιμετωπίσει την αήττητη Λειψία μόνο ένας από τους παίκτες αποτελούσε φετινό απόκτημα: ο Κένι, που αποκτήθηκε από την Έβερτον με τη μορφή δανεισμού. Η τελευταία φορά που οι βασιλικοί μπλε είχαν κερδίσει πρωτοπόρο της Bundesliga είχαν στην ομάδα τους Κρστάιτς, Κουράνι και Ασαμόα. Τόσο ιστορικό είναι το 3-1 στην Λειψία.

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Βάγκνερ, τεχνικός διευθυντής Ρέσκε και ο αθλητικός διευθυντής Σνάιντερ είχαν κάνει ξεκάθαρο ότι το πρότζεκτ που αναλαμβάνουν μπορεί να αποδειχθεί αποτυχημένο. Ο λόγος ήταν η κακή προετοιμασία. Τα κλασικά αρνητικά συναισθήματα της ανασφάλειας και της ηττοπάθειας ήταν δύσκολο να ξεριζωθούν.

Η σεζόν όντως ξεκίνησε δύσκολα και το πρώτο γκολ ήρθε μόλις στην τρίτη αγωνιστική, όμως αυτή τη φορά όλοι είχαν φροντίσει να είναι ειλικρινείς. Η μεγαλομανία δεν πρέπει να έχει χώρο στο Γκελζενκίρχεν αυτή τη στιγμή. Αυτό το νέο ξεκίνημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ταπεινότητα. Αυτή η ομάδα είναι ίδια με την περσινή, όμως τόσο διαφορετική σε πολλά επίπεδα. Ο Βάγκνερ έχει καταφέρει να ξεκλειδώσει παίκτες όπως ο Αρίτ, ο Μασκαρέλ, ο Σταμπουλί και ο Σανέ, που πλέον παίζουν πιο κοντά στις δυνατότητές τους.

Η Σάλκε δεν είναι καθόλου προβλέψιμη και μπορεί στη μέρα της να φέρει σε δύσκολη θέση οποιονδήποτε αντίπαλο, όπως ένιωσε για τα καλά η ομάδα του Νάγκελζμαν. Τώρα, ύστερα από καιρό η διοίκηση έχει τον ευχάριστο πονοκέφαλο να διαχειριστεί όλη αυτή την προσοχή. Ήδη οι οπαδοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει η «τέλεια ομορφιά», με τον Νίμπελ να δέχεται το γκολ για το τελικό 1-3 στο 83’.

«Ξεκίνησα να πέφτω πολύ νωρίς», θα πει ο νεαρός τερματοφύλακας, που δεν είχε χρόνο να το «διορθώσει». Βέβαια, νωρίτερα είχε κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις και δικαιολογεί τον θόρυβο που γίνεται εδώ και μήνες γύρω από το όνομά του. «Για τέτοια απογεύματα δημιουργήθηκε η λέξη υπερηφάνεια», τόνισε ο Βάγκνερ μετά το τέλος του αγώνα. «Ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι στη σεζόν».

Η Σάλκε είδε την Λειψία να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι, όμως έπαιξε με αυτοπεποίθηση και με τη σωστή δόση επιθετικότητας. Πολύ οργανωμένη, κατάφερε να βγει ζωντανή από την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στα πρώτα λεπτά και οι αποκρούσεις του Νίμπελ της έδωσαν ώθηση, τη στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια έφερναν απογοήτευση και προβλήματα. Το πώς αντιδρούν, πλέον, οι παίκτες σε καταστάσεις που δεν έχουν τον έλεγχο είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Και είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας.

«Είμαστε μεγάλη ομάδα. Αυτό δεν φοβάμαι να το πω», δήλωσε ο Αρίτ, που υπό τις οδηγίες του Βάγκνερ εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Bundesliga. Μαζί με τους Μασκαρέλ και Σερντάρ κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή στην επανάληψη απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να αλλάξει συστήματα και διατάξεις «10 φορές το λεπτό», όπως είχε πει με υπερβολή ο Μέτσελντερ. Τα προβλήματα της Σάλκε τείνουν επιτέλους να γίνουν ευχάριστα.

 

Τελευταία Νέα